ΔΙΕΘΝΗ

Τρόμος σε πτήση της British Airways: Το αεροπλάνο άρχιζε να «μπάζει» νερά

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν οι επιβάτες της πτήσης BA292 της British Airways από το Χίθροου του Λονδίνου προς την Ουάσιγκτον το περασμένο Σάββατο όταν ξαφνικά και ενώ πετούσαν είδαν νερά να τρέχουν από την οροφή του αεροσκάφους.

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας κατέγραψε τις τρομακτικές σκηνές, όταν άρχισε ξαφνικά να… βρέχει εκατοντάδες λίτρα νερού στην καμπίνα του αεροσκάφους  Airbus A380 με τα μέλη του πληρώματος να προσπαθοιύν να μαζέψουν τα νερά, ρίχνοντας πετσέτες και κουβέρτες στο πάτωμα για να τα στραγγίξουν. Μεταξύ των μελών μάλιστα ακούστηκε και μια αεροσυνοδός να ψιθυρίζει: «δεν μπορεί γ@μ.. το μου να συμβαίνει αυτό!»


 

Η British Airways επιβεβαίωσε το περιστατικό και είπες πως υπήρξε πρόβλημα στη δεξαμενή πόσιμου ύδατος του διώροφου αεροσκάφους και είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το πίσω μέρος του από τις σκάλες που χρησιμοποιούν οι επιβάτες.

«Δεν υπήρξε καμία στιγμή πρόβλημα ασφάλειας, το πρόβλημα εντοπίστηκε στην τροφοδοσία του πόσιμου νερού. Η πτήση συνεχίστηκε με ασφάλεια μέχρι την Ουάσιγκτον και προσγειώθηκε κανονικά. Μια ελαττωματική βαλβίδα αντικαταστάθηκε και το πρόβλημα λύθηκε» ανέφερε η εταιρεία.

Σύμφωνα με τη British Airways δεν απειλήθηκε σε καμία στιγμή στη διάρκεια του συμβάντος η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος του αεροσκάφους, γι’ αυτό και δεν χρειάστηκε εκτροπή της πτήσης».

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει διαρροή νερού μεσούσης της πτήσης αεροσκάφος A380 της British Airways, αν και έχουν καταγραφεί παρόμοια περιστατικά σε αεροπλάνα της Airbus.

hlektragr

Recent Posts

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”

Τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν για ακόμη μία χρονιά Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”. Φέτος, θα διεξαχθούν…

3 ώρες ago

Το ΤΕΕ Roadshow σε Κόρινθο, Πύργο και Πάτρα

  Mε κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και…

4 ώρες ago

Δενδρόφυτευση στους Αγίους Θεοδώρους από μαθητές – Μια πρωτοβουλία της Motor Oil

Η 𝐌𝐨𝐭𝐨𝐫 𝐎𝐢𝐥 και ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, με τη συμμετοχή…

4 ώρες ago

Σαν σήμερα 27 Απριλίου

1805: Διεξάγεται η μάχη της Ντέρνα στη σημερινή Λιβύη, μεταξύ Αμερικανών πεζοναυτών υπό τον Γουίλιαμ…

5 ώρες ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 27 Απριλίου

Το Σάββατο του Λαζάρου και του Ιερομάρτυρος Συμεών επισκόπου Ιεροσολύμων είναι σήμερα, 27 Απριλίου. Ποιοι…

5 ώρες ago

Δήμος Σικυωνίων: Stymphalia Lake Run 2024

Ο Δήμος Σικυωνίων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και Αθλητικός Σύλλογος Σίσυφος, σε συνεργασία…

13 ώρες ago