ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Υπεβλήθη σε εγχείρηση για καρκίνο τον Απρίλιο, λένε οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ανέφεραν σε απόρρητη έκθεσή τους που ήρθε πρόσφατα στο φως ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπεβλήθη πρόσφατα σε εγχείρηση για καρκίνο. Η έκθεση, την οποία έχουν διαβάσει και επιβεβαιώσει ως αυθεντική υψηλόβαθμα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών, φαίνεται να επαληθεύει τις φήμες που ήθελαν εδώ και καιρό τον Πούτιν να είναι βαριά άρρωστος.

 

Το έγγραφο δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο www.newsweek.com, μαζί με τις μαρτυρίες των στελεχών που επιβεβαιώνουν τα όσα γράφει. Οι υψηλόβαθμοι πράκτορες δήλωσαν ότι έχουν διαβάσει τόσο την έκθεση, όσο και όλες τις επισυναπτόμενες ιατρικές εκθέσεις που δείχνουν ότι ο Πούτιν εισήχθη κρυφά στο νοσοκομείο για εγχείρηση τον Απρίλιο.

Πέραν αυτού, η έκθεση αναφέρεται σε απόπειρα δολοφονίας που διενεργήθηκε κατά του Πούτιν τον περασμένο Μάρτιο. Στο έγγραφο εκφράζεται η ανησυχία ότι ο Ρώσος ηγέτης γίνεται ολοένα και πιο «παρανοϊκός» και «αυταρχικός», κάτι που τον κάνει εξαιρετικά απρόβλεπτο. Πάντως, οι προοπτικές για έναν πυρηνικό πόλεμο είναι, πάντα σύμφωνα με την έκθεση, λιγότερο πιθανές.

Ανώτατο στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών είπε χαρακτηριστικά στο newsweek, ότι πλέον η αμφισβήτηση στην εξουσία του Πούτιν εκ των έσω, είναι ισχυρή και αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος, όπως γνωρίζει ότι και μέσα στο Κρεμλίνο, στενοί του συνεργάτες τον αμφισβητούν – αν και όχι μπροστά του.

Καθώς πλέον ο Πούτιν βρίσκεται σε απομόνωση, περιστοιχισμένος από ελάχιστους «δικούς του» ανθρώπους, το έγγραφο καταλήγει ότι η συλλογή πληροφοριών για την υγεία του θα είναι από εδώ και πέρα αρκετά δύσκολη.

«Πλέον αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχει ένα παγόβουνο εκεί έξω, αν και είναι καλυμμένο με ομίχλη», σχολίασε χαρακτηριστικά στο newsweek ένα στέλεχος από το γραφείο του διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ.

hlektragr

Recent Posts

Έξοδος Πάσχα: Αδειάζει η Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών – Κορίνθου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις…

1 ώρα ago

Δημοπρασία εκμίσθωσης του Κτιρίου Υποδοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΗΡΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑ…

1 ώρα ago

Ξυλόκαστρο : Πρόγραμμα – Πρόσκληση Περιφοράς Επιταφίου Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου & Εορτασμού Αναστάσεως 2024

03 Μαΐου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ώρα 10:00        ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο…

2 ώρες ago

Σε εργοτάξια στο Λουτράκι και στο Ρίο ο Ταχιάος: Προτεραιότητα το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Αυτοψίες στα εργοτάξια των ενεργών συμβάσεων που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο Λουτράκι και το…

2 ώρες ago

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία…

2 ώρες ago