ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ικανοποίηση από τη Λευκωσία για το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

«Δεδομένης της ανάγκης για διατήρηση της ενότητας και της συνοχής της ΕE, χαιρετίζουμε αυτή την εξέλιξη που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», λέει ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει την ικανοποίηση της για την επίτευξη συμφωνίας επί του 6ου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Σε δήλωσή του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος αναφέρει ότι έχουν ληφθεί υπόψη σημαντικά ζητήματα που αφορούσαν τα κράτη μέλη σε σχέση με την οικονομική βιωσιμότητά τους.

Ο κ. Πελεκάνος αναφέρει ότι τα μεσάνυχτα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία όσον αφορά το 6o πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας και προσθέτει πως «δεδομένης της ανάγκης για διατήρηση της ενότητας και της συνοχής της ΕE, χαιρετίζουμε αυτή την εξέλιξη που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Επιπρόσθετα, τονίζει ότι «όπως σημειώνουμε σε κάθε ευκαιρία, οι κυρώσεις αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο πολιτικής στα χέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις σχετικές αποφάσεις που λαμβάνονται θα πρέπει να ισχύουν οι κατευθυντήριες γραμμές που προβλέπουν ότι τα μέτρα αυτά θα πρέπει να είναι βιώσιμα και να επιφέρουν πολύ μεγαλύτερες οικονομικές επιπτώσεις για τις τρίτες χώρες προς τις οποίες απευθύνονται από ότι στα κράτη μέλη της ΕΕ». Την ίδια ώρα, συνεχίζει, «αυτό που τονίζουμε είναι τη σημασία της κινητοποίησης των εργαλείων που διαθέτουν οι σύγχρονες δημοκρατίες».

Σημειώνει ακόμη ότι οι προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο θα πρέπει να εντατικοποιηθούν και να ενισχυθούν ώστε να σταματήσει το συντομότερο η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που ως αποτέλεσμα έχει την απώλεια αθώων ζωών, τον ξεριζωμό εκατομμυρίων οικογενειών από τον τόπο τους και αλυσιδωτές επιπτώσεις για ολόκληρη την Ευρώπη.

hlektragr

Recent Posts

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής ανεγνώσθησαν σήμερα στον Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων…

20 ώρες ago

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Τελετή του Αγίου Φωτός – Πώς θα μεταφερθεί στην Ελλάδα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας θα σταλεί…

21 ώρες ago

3 τόνοι κρέατα και 8 τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν από την «Θεοπροσφορά» ενόψει της εορτής του Πάσχα

«Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», από την 1η Απριλίου 2024 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024,…

21 ώρες ago

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, 1 Μαΐου…

21 ώρες ago

Μεγάλη Παρασκευή: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου – Κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται…

21 ώρες ago

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αττική Οδό μετά από τροχαίο, μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στους δρόμους της Αττικής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των…

21 ώρες ago