ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ολονύχτιες επιθέσεις των Ρώσων στα ανατολικά συναντούν σθεναρή αντίσταση

Οι ρωσικές δυνάμεις υπήρξαν ανεπιτυχείς σε αρκετές από τις ολονύχτιες επιθέσεις τους και τα στρατεύματα υποχώρησαν με απώλειες από το χωριό Ζολότα Νίβα μετά από μια αποτυχημένη επίθεση, αναφέρει το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην τελευταία του ενημέρωση.

 

Η Ρωσία απέτυχε  να επιτεθεί στις πόλεις Μικολαγίβκα και Κρίιβιι Ριχ, σύμφωνα με την ενημέρωση, όπου προστίθεται ότι τα στρατεύματα έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στον πλήρη έλεγχο της πόλης Λιμάν στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ στην Ουκρανία.

«Οι εισβολείς έπληξαν με πυροβολικό περισσότερες από 40 πόλεις στις περιφέρειες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, καταστρέφοντας ή προκαλώντας ζημιές σε 47 μη στρατιωτικές τοποθεσίες, μεταξύ άλλων σε 38 κατοικίες και ένα σχολείο. Ως αποτέλεσμα αυτού του βομβαρδισμού σκοτώθηκαν πέντε πολίτες και 12 τραυματίσθηκαν», ανέφερε μέσω του Facebook η Κοινή Δύναμη Κρούσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 10 ρωσικές επιθέσεις απωθήθηκαν, ενώ καταστράφηκαν τέσσερα άρματα μάχης και τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ 2 «εχθροί στρατιώτες» σκοτώθηκαν.

Η Ρωσία βομβάρδισε μη στρατιωτικές υποδομές στις νότιες πόλεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα στρατεύματα προσπαθούσαν να φτάσουν στα σύνορα της Περιφέρειας της Χερσώνας, λέει το Γενικό Επιτελείο, προσθέτοντας ότι η Ρωσία συνεχίζει την επίθεσή της στο Σλοβιάνσκ και βελτιώνει την τακτική της κατάσταση στο Ιζιούμ, το Σεβεροντόνετσκ και την Αντβιίβκα.

Από το γραφείο του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοινώθηκε σήμερα ότι 11 πολυώροφα κτίρια καταστράφηκαν στο Σεβεροντονέτσκ και 8 στο Λισιτσάνσκ.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε τεχνολογία ηλεκτρονικού πολέμου κοντά στις πόλεις Μπακχμούτ και Αντβιίβκα στα ανατολικά, ενώ στη Ζαπορίζια, στον νότο, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυαν επιθέσεις πυροβολικού όλη την νύχτα. Νωρίτερα χθες (25/5), στην Ζαπορίζια σημειώθηκε πυραυλική επίθεση από την ρωσική πλευρά, που άφησε πίσω τουλάχιστον έναν νεκρό και τρεις τραυματίες.

 

Ομαδικοί τάφοι στο Λουχάνσκ – Πάνω από 8.000 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου

Η αστυνομία στο Λισιτσάνσκ θάβει τα πτώματα αμάχων σε ομαδικούς τάφους, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης του Λουγκάνσκ Σέρχιι Γκαϊντάι. Περίπου 150 νεκροί ενταφιάστηκαν σε έναν ομαδικό τάφο σε μία περιφέρεια, πρόσθεσε.

Οι οικογένειες των νεκρών που ενταφιάζονται θα μπορέσουν να κηδεύσουν εκ νέου τους νεκρούς τους μετά τον πόλεμο και η αστυνομία εκδίδει έγγραφα που δίνουν τη δυνατότητα στους Ουκρανούς να εξασφαλίσουν πιστοποιητικά θανάτου των αγαπημένων τους, δήλωσε ο Γκαϊντάι.

Μακελειό στο Τέξας: Η οπλοκατοχή μάτωσε πάλι τις ΗΠΑ – Παγκόσμιος θρήνος για τα 19 νεκρά παιδιά και τις δασκάλες τους

Ο πρόεδρος Ζελένσκι Ζελένσκι έχει δηλώσει πως τα ρωσικά στρατεύματα υπερτερούν των ουκρανικών δυνάμεων σε ορισμένα σημεία στην ανατολική Ουκρανία και το Κίεβο προσπαθεί ανεπιτυχώς να οργανώσει μια ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Μόσχα.

Οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου, που κρατούνται στις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, αριθμούν περίπου 8.000, δήλωσε ο αξιωματούχος του Λουγκάνσκ Ροντιόν Μιρόσνικ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το Ρόιτερς σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές τις πληροφορίες από το πεδίο της μάχης.

hlektragr

Recent Posts

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Τη Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher

Ξεκινά αύριο (29.4.2024) Μεγάλη Τετάρτη και ώρα 11:00 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων…

17 ώρες ago

Αττική Οδός: Τροχαίο ατύχημα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο – Καθυστερήσεις έως την έξοδο για Λαμία

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα στην Αττική Οδό στο ύψος του κόμβου Δημοκρατίας στο ρεύμα προς…

18 ώρες ago

Σε κρίσιμη κατάσταση νεαρός στην Κοζάνη που ήπιε φυτοφάρμακο

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, προκειμένου να μεταφερθεί φάρμακο-αντίδοτο στην…

18 ώρες ago

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

19 ώρες ago

Πασχαλινή Συναυλία Φιλαρμονικής Λουτρακίου την Κυριακή 28 Απριλίου

Η Φιλαρμονική Λουτρακίου, στο δρόμο προς την κορύφωση του Θείου Πάθους τη Μεγάλη Εβδομάδα, παρουσιάζει…

19 ώρες ago

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου «Πάσχα 2024- Καλαμάτα»

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με πολλές συμμετοχές, πραγματοποιήθηκε το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου…

20 ώρες ago