ΔΙΕΘΝΗ

Τζορτζ Μπους: Ιρακινός σχεδίαζε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο – Τον σταμάτησε το FBI

Ένας υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους σχεδίαζε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, αλλά η συνωμοσία  το FBI του… χάλασε τα σχέδια.

 

Ο ύποπτος, κάτοικος του Οχάιο, φέρεται να προσπάθησε να μεταφέρει λαθραία Ιρακινούς πράκτορες στις ΗΠΑ από το Μεξικό για την επιχείρηση. Πλέον τελεί υπό κράτηση και εμφανίστηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Οχάιο την Τρίτη (23/5).

Το FBI χρησιμοποίησε πληροφοριοδότες και μεθόδους ηλεκτρονικής παρακολούθησης για να ματαιώσει τα σχέδια του άνδρα.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο ύποπτος – που ταυτοποιήθηκε ως ο Σιχάμπ Άχμεντ Σιχάμπ, 52 ετών – είναι Ιρακινός υπήκοος που βρίσκεται στις ΗΠΑ από το 2020 και είχε εκκρεμή αίτηση ασύλου.

Το FBI ισχυρίζεται ότι ο Σιχάμπ είπε σε μια εμπιστευτική πηγή, που παρίστανε τον λαθρέμπορο ανθρώπων, ότι ανήκε σε μια ομάδα γνωστή ως αλ – Ραέντ, η οποία εδρεύει στο Κατάρ.

Σε συνομιλίες με την πηγή του FBI, ο Σιχάμπ είπε ότι ήθελε να δολοφονήσει τον Τζορτζ Μπους επειδή «σκότωσε πολλούς Ιρακινούς» και «διέλυσε» το Ιράκ.

Πρόσθεσε ότι ήλπιζε να λάβει μέρος στην επιχείρηση προσωπικά «και δεν τον ένοιαζε αν πέθαινε, καθώς θα ήταν «περήφανος που συμμετείχε».

Ο Ιρακινός φέρεται να αναζητούσε πλαστά διακριτικά της αστυνομίας. Επίσης, ρωτούσε εάν θα μπορούσαν να περάσουν λαθραία μαχητές από τα σύνορα με το Μεξικό για να διεξαγάγουν την επιχείρηση και στη συνέχεια να μεταφερθούν πίσω λαθραία για να δραπετεύσουν. Δύο άτομα που ήλπιζε να μεταφέρει λαθραία στις ΗΠΑ περιγράφηκαν ως πρώην πράκτορες των ιρακινών μυστικών υπηρεσιών με εμπειρία σε επιχειρήσεις δολοφονίας.

Ο Σιχάμπ, φέρεται επίσης να είχε επαφή με μια δεύτερη πηγή του FBI, που παρίστανε ότι ήταν πελάτης του λαθρέμπορου. Και οι δύο πληροφοριοδότες κατέγραψαν ηχητικά τις συναντήσεις τους μαζί του.

Ο Σιχάμπ φέρεται να είπε στις πηγές ότι ήλπιζε να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία λαθρεμπορίας ανθρώπων για να φέρει μέλη του Ισλαμικού Κράτους στις ΗΠΑ, αν και δεν κατηγορείται ότι είναι ο ίδιος μέλος της τρομοκρατικής ομάδας.

Σε μια περίπτωση, ο Σιχάμπ και ένας από τους πληροφοριοδότες οδήγησαν  μέχρι το Ντάλας του Τέξας για να τραβήξουν βίντεο την κατοικία του Μπους και το Ινστιτούτο George W. Bush.

Τον Μάρτιο του 2022, ο Σιχάμπ πραγματοποίησε μια συνάντηση σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Κολόμπους του Οχάιο, στην οποία εξέτασε όπλα και ψεύτικες στολές επιβολής του νόμου.

Τώρα αντιμετωπίζει 10 χρόνια φυλάκιση για απόπειρα παράνομης εισαγωγής ανθρώπων στις ΗΠΑ και άλλα 20 για βοήθεια και υποκίνηση στην απόπειρα δολοφονίας ενός πρώην αξιωματούχου των ΗΠΑ.

Ένας εκπρόσωπος του Τζορτζ Μπους είπε ότι ο πρώην πρόεδρος «έχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών και στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και πληροφοριών».

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

2 ημέρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

3 ημέρες ago