ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Οστιν και Σοϊγκού – Οι ΗΠΑ ζητούν άμεση εκεχειρία στην Ουκρανία

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού κατά την οποία ο αρχηγός του Πενταγώνου κάλεσε για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και τόνισε τη σημασία της διατήρησης των γραμμών επικοινωνίας, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

 

Ήταν η πρώτη φορά που ο Όστιν μίλησε με τον Σοϊγκού μετά από τις 18 Φεβρουαρίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Η Ουκρανία εισέρχεται σε μια παρατεταμένη φάση πολέμου, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας

Η Ουκρανία ανάγκασε την Ρωσία να μειώσει την κλίμακα των στόχων της σε επιχειρησιακό-τακτικό επίπεδο και εισέρχεται σε μια παρατεταμένη  φάση πολέμου, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ σε ανάρτησή του στο Facebook, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Στις 9 Μαΐου η Ρωσία υπέστη μια στρατηγική ήττα καθώς δεν μπόρεσε να καταστρέψει το Ουκρανικό Κράτος με την στρατιωτική εισβολή και να αλλάξει την εξουσία με Ρώσους μαριονέτες. Την αναγκάσαμε να μειώσει την κλίμακα των στόχων της  σε επιχειρησιακό-τακτικό επίπεδο. Σ’ αυτό το πλαίσιο μπαίνουμε σε μια νέα, παρατεταμένη φάση πολέμου. Για να νικήσουμε σ’ αυτόν τον πόλεμο, είναι αναγκαίο να σχεδιάζουμε λεπτομερώς τις δυνάμεις μας, να αποφύγουμε λάθη, να προεκτείνουμε τις δυνάμεις μας κατά τέτοιο τρόπο, ώστε ο εχθρός, σε τελική ανάλυση να μην αντέξει»,  γράφει ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας.

Ο Ρέζνικοφ επισημαίνει ότι, μετά την απροκάλυπτη ευρείας κλίμακας επίθεση της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, στην Μόσχα σχεδίαζαν, και πολλοί στην Δύση υιοθετούσαν την άποψη αυτή,  ότι η Ουκρανία θα παραδοθεί ύστερα από μερικές μέρες. Το Κρεμλίνο υπολόγιζε ότι θα εγκαθιδρύσει έπειτα από μερικές εβδομάδες στη γη μας ένα νέο «ρωσικό» σύστημα.

Ωστόσο, όπως γράφει ο Ρέζνικοφ, οι Ουκρανοί υπερασπιστές, άνδρες και γυναίκες, όλος ο ουκρανικός λαός απέκρουσαν τους κατακτητές και ανέτρεψαν τα σχέδιά τους.

Ο Ρέζνικοφ υπογραμμίζει ότι σε διεθνές επίπεδο υπήρξε τεκτονική αλλαγή, η οποία επήλθε χάρη στο ότι η ουκρανική πλευρά εξηγούσε συστηματικά ότι χρειαζόταν βαρύ οπλισμό: αεροπορία, πυροβολικό, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα κτλ, δυτικά όπλα και διαμετρήματα τα οποία χρησιμοποιούν οι χώρες του ΝΑΤΟ.

hlektragr

Recent Posts

Ισθμός Κορίνθου: Ξεκίνησαν και πάλι οι διελεύσεις των πλοίων

  Επανέναρξη των διελεύσεων των πλοίων απ’ τον Ισθμό της Κορίνθου. Όπως, γνωστοποιήθηκε και όπως είχε…

7 λεπτά ago

Πάσχα: Ζημιές και τραυματισμοί από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Στάχτες, καταστροφές και εκτεταμένες ζημιές άφησαν πίσω τους για άλλη μια χρονιά τα επικίνδυνα -σε…

1 ώρα ago

Σαν σήμερα 7 Μαΐου

1824: Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη. 1946: Ιδρύεται από τους…

2 ώρες ago

Πειραιάς: Μηχανική βλάβη σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες – Απαγορεύτηκε ο απόπλους από Πειραιά για Ηράκλειο

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την απόφαση των αρχών για απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού…

2 ώρες ago

Εορτολόγιο Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς οι Νεοφανείς…

2 ώρες ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

3 ώρες ago