ΔΙΕΘΝΗ

Γιατρός για όλους: Από 20 έως 40 ευρώ οι αμοιβές – Τι είπε ο Θάνος Πλεύρης στη Βουλή

Τις αμοιβές με τις οποίες θα πληρώνεται ο προσωπικός γιατρός ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

 

Ο κ.Πλεύρης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του ΕΟΠΥΥ που έχει βασικό πυλώνα τον προσωπικό γιατρό, ανακοίνωσε ότι οι αμοιβές θα κινούνται μεταξύ 20 και 40 ευρώ.

Ειδικότερα ο προσωπικός γιατρός θα αμείβεται με βάση τον αριθμό των εγγεγραμμένων ασθενών ενώ όπως είπε ο υπουργός Υγείας: «Στα 20 ευρώ προφανώς θα είναι ένας πληθυσμός πολύ χαμηλός που δεν θα απασχολήσει, στα 40 ευρώ ένας μεγαλύτερος. Θα υπάρχουν ενδιάμεσα» εξήγησε ο κ.Πλεύρης.

Γεγονός που σημαίνει ότι ο προσωπικός γιατρός θα λαμβάνει περισσότερα χρήματα για πιο ηλικιωμένους πολίτες που αντιμετωπίζουν και περισσότερα προβλήματα υγείας από ότι εάν θα αναλάβει νέους.

«Μεσοσταθμικά λοιπόν εγώ να σας πω με 30 ευρώ κάντε τους υπολογισμούς για έναν γιατρό που θέλει να γράψει 2000 άτομα. Άρα τους δίνουμε χρήματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Με βάση τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για πληρωμή κατά ασθενή από 20-40 ευρώ για κάποιον ιατρό που θα εξαντλήσει το όριο των 2.000 ασθενών, οι αμοιβές θα κυμαίνονται μίνιμουμ 40.000 μεσοσταθμικά 60.000 το χρόνο και υπό όρους και πάνω από αυτό το ποσό, ενώ οι ιατροί του δημοσίου θα λαμβάνουν επιπλέον από 10.000 έως 15.000 το έτος και θα καλύπτεται δωρεάν όλος ο πληθυσμός με γιατρούς.

hlektragr

Recent Posts

Φόρος εισοδήματος: Άμεσες πληρωμές για τις επιστροφές φόρων

Συνολικά αλλάζει το «τοπίο» γύρω από τον φόρο εισοδήματος, με την εφαρμογή του νέου Κώδικα Φορολογικής…

4 λεπτά ago

Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο | Δημήτρης Πτωχός: «Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του τουρισμού»

Το πανέμορφο Ναύπλιο φιλοξενεί για 9η φορά τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο,…

49 λεπτά ago

Σαν σήμερα 29 Απριλίου

1429: Κατά τον εκατονταετή πόλεμο, η 17χρονη Ιωάννα της Λορένης ή Ζαν ντ’ Αρκ, απελευθερώνει…

58 λεπτά ago

Το Εορτολόγιο της Μεγάλης Δευτέρας 29 Απριλίου 2024. Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα:

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Ο Άγιος Ιωσήφ ο Πάγκαλος. Οι Άγιοι Ιάσονας και Σωσίπατρος οι…

1 ώρα ago

Πρόγνωση καιρού για την Μεγάλη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη Θράκη, τη βόρεια Κρήτη και τις μεσημβρινές και…

2 ώρες ago

Μαθητές του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως

Αντιπροσωπεία μαθητών του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» συνοδευόμενοι από τους Εκπαιδευτικούς τους κ. Κωνσταντίνα Ξύδη, κ.…

10 ώρες ago