ΔΙΕΘΝΗ

Για σοβαρές ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου προετοιμάζονται οι Ελβετοί

Η ελβετική κυβέρνηση θα δημιουργήσει μια ομάδα παρέμβασης στον τομέα του φυσικού αερίου, καθώς και ένα σύστημα παρακολούθησης για την έγκαιρη ανίχνευση μιας επικείμενης απώλειας ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για την πιθανότητα «σοβαρών» ελλείψεων ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ελβετική κυβέρνηση άρχισε να καταρτίζει σχέδια τον Απρίλιο για την πιθανή έλλειψη φυσικού αερίου στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την ανάπτυξη ποικίλων μέτρων για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας κρίσης. Τα μέτρα αυτά θα κυμαίνονταν από την έκκληση προς το κοινό να μειώσει την κατανάλωση,  έως την πιθανή μείωση της παροχής ενέργειας σε περίπτωση κρίσης.

Τώρα, η κυβέρνηση της Ελβετίας ανακοίνωσε πως έχει αναθέσει στον εθνικό φορέα ηλεκτροδότησης, Swissgrid, το να αναπτύξει και να λειτουργήσει ένα νέο σύστημα παρακολούθησης των εξελίξεων στον εφοδιασμό ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο, όπως είπε, θα λειτουργήσει μέχρι τα τέλη του 2022.

Το σύστημα παρακολούθησης θα παρέχει πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση των προμηθειών και της αγοράς στην Ελβετία, καθώς και αναλύσεις της αυτοπρομήθειας», ανέφερε σε δήλωσή του το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων, Εκπαίδευσης και Έρευνας.

«Ειδικότερα, το σύστημα έχει σκοπό να δείξει πόσο καιρό η Ελβετία θα μπορούσε να εξασφαλίσει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας».

Η κυβέρνηση ανέθεσε επίσης στην ένωση βιομηχανιών φυσικού αερίου της χώρας, VSG, το να σχηματίσει έναν νέο οργανισμό παρέμβασης στην κρίση.

«Στο φόντο του πολέμου της Ουκρανίας και της συναφούς αβέβαιης κατάστασης του εφοδιασμού, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο,  αναθέτει τώρα στη VSG το έργο του σχηματισμού ενός οργανισμού παρέμβασης σε κρίση, για την περιορισμένη περίοδο του ενός έτους», ανέφερε η κυβέρνηση της Ελβετίας.

hlektragr

Recent Posts

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -10- άτομα Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών…

39 λεπτά ago

Παπαφλέσσεια 2024 | Δημήτρης Πτωχός: «Η στήριξη της Περιφέρειας στη διοργάνωση, αποτελεί μια δήλωση της δέσμευσής μας στον κλασικό αθλητισμό και τις αξίες που εκφράζει»

H Διεθνής Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια 2024» διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 12 Μαΐου, στο Δημοτικό…

60 λεπτά ago

Σαν σήμερα 14 Μαΐου

1865: Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα. Διαρκούν έως τις 17 Μαΐου, με νικήτρια την παράταξη…

2 ώρες ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Τρίτη 14 Μαϊου είναι των Αγίων Αριστοτέλους και Λεάνδρου των μαρτύρων, Αγίου Θεράποντος επισκόπου…

2 ώρες ago

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου από τις 11 έως τις 19 Μαΐου

Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου, θα λειτουργήσει στο Λουτράκι. ” Μήτρα χρωμάτων και αγάπης…

19 ώρες ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες για τη διέλευση ειδικών οχημάτων μεταφοράς ανεμογεννήτριας…

20 ώρες ago