ΔΙΕΘΝΗ

Με το Ισραήλ «τα έβαλε» και η Ζαχάροβα: «Υπάρχουν Ισραηλινοί στο τάγμα του Αζόφ»

«Ισραηλινοί μισθοφόροι» πολεμούν στην Ουκρανία δίπλα στο τάγμα Αζόφ, δήλωσε σήμερα (4/5) η ρωσική διπλωματία, οι δηλώσεις της οποίας ότι ο Χίτλερ είχε υποτίθεται “εβραϊκό αίμα” προκάλεσαν σφοδρή πολεμική.

 

«Θέλω να πω κάτι που οι Ισραηλινοί πολιτικοί δεν θέλουν χωρίς αμφιβολία να ακούσουν, αλλά ίσως αυτό θα τους ενδιαφέρει. Στην Ουκρανία, Ισραηλινοί μισθοφόροι είναι δίπλα στους μαχητές του Αζόφ», δήλωσε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα σε μια συνέντευξη στο ραδιόφωνο Sputnik.

Το ουκρανικό τάγμα Αζόφ, που ιδρύθηκε το 2014 από ακροδεξιούς μαχητές προτού ενσωματωθεί στις τακτικές δυνάμεις, επιβλήθηκε ως ένας από τους πιο σφοδρούς αντίπαλους των ρωσικών δυνάμεων που πραγματοποιούν στρατιωτική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας από τις 24 Φεβρουαρίου.

Τα μέλη του, μαζί με άλλους Ουκρανούς μαχητές, αρνήθηκαν να καταθέσουν τα όπλα στο πολιορκούμενο λιμάνι της Μαριούπολης (νοτιοανατολικά), όπου οι τελευταίοι υπερασπιστές της πόλης οχυρώθηκαν στη χαλυβουργία Azofstal εναντίον της οποίας η Μόσχα εξαπέλυσε χθες, Τρίτη, επίθεση.

Ήρωες για πολλούς Ουκρανούς, τα μέλη του Αζόφ παρουσιάζονται αντίθετα από τη Ρωσία ως «φασίστες» και «ναζί» που διαπράττουν βιαιοπραγίες.

Λέγοντας πως Ισραηλινοί πολεμούν στο πλευρό τους, η Μόσχα συνεχίζει να τροφοδοτεί μια πολεμική που προκάλεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος δήλωσε την Κυριακή πως ο Αδόλφος Χίτλερ είχε «εβραϊκό αίμα», μια θεωρία που έχει διαψευστεί από τους ιστορικούς.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την οργή του Ισραήλ, που τις χαρακτήρισε «σκανδαλώδεις, ασυγχώρητες» και «φρικτό ιστορικό λάθος».

Χθες, Τρίτη, βράδυ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έριξε λάδι στη φωτιά, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «υποστηρίζει το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου».

hlektragr

Recent Posts

Σαν σήμερα 21 Μαΐου

1819: Το πρώτο ποδήλατο κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της Νέας Υόρκης. 1864: Τα Επτάνησα προσαρτώνται στην…

3 ώρες ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη των Κωνσταντίνου και…

4 ώρες ago

Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Βραβεύθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου. Γιορτή ανακύκλωσης για τη βράβευση των…

17 ώρες ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι από τις…

17 ώρες ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Σημαντικές αποφάσεις για το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου»

Την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, σχετικά με την «Προμήθεια προθηκών-Λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού…

18 ώρες ago

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής | Δημήτρης Πτωχός: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη»

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, το…

18 ώρες ago