ΔΙΕΘΝΗ

Η McLaren ορίζει ως νέο CEO τον πρώην διευθυντή τεχνολογίας της Ferrari

McLaren προσέλαβε τον πρώην διευθυντή τεχνολογίας Michael Leiters ως CEO, επιβεβαιώνοντας μερικές φήμες που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα. Ο γερμανός αντικαθιστά τον βρετανό Mike Flewitt, ο οποίος έφυγε από την εταιρεία μετά από 8 χρόνια δράσης.

 

Ο 50χρονος Leiters επέβλεψε την δημιουργία και παρουσίαση των πρώτων υβριδικών Ferrari κανονικής παραγωγής, τις SF90 Stradale και 296 GTB, αλλά και το crossover της εταιρείας, Purosangue, του οποίου η παρουσίαση αναμένεται. Ο Leiters ήταν ένας από τους τρεις διευθυντές της Ferrari όπου έμειναν «απ’έξω» όταν η Ιταλική μάρκα αναδιοργάνωσε το διοικητικό προσωπικό της στα τέλη του 2021.

Πριν εργαστεί στην Ferrari, ο Leiters εργαζόταν στην Porsche, όπου έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του -πολύ σημαντικού για την εταιρεία- Cayenne. Η σύνδεσή του με την Porsche και το Group Volkswagen μπορεί να έχουν σχέση με τη νέα του θέση ως CEO. Η Audi έχει δηλώσει πως έχει σκέψεις αγοράς της Mclaren, με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως η Γερμανική εταιρεία έχει κάνει περισσότερες από μία προσφορές για την αγορά του κατασκευαστή από το Woking.

«Είμαι υπερβολικά ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω τη θέση του CEO στην McLaren Automotive, σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό σημείο της πορείας της εταιρείας. H McLaren είναι ήδη αναγνωρίσιμη ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες πολυτελών supercars. Ανυπομονώ να βελτιώσω ακόμη περισσότερο τη φήμη μας σε πιστούς πελάτες, εργαζόμενους, θαυμαστές και συνεργάτες, καθώς γράφουμε το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της McLaren.» Δήλωσε ο Leiters.

Το «επόμενο κεφάλαιο» της εταιρεία ξεκινά με την νέα, υβριδική Artura, η οποία θα αντικαταστήσει την εισαγωγική 570S. Το νέο μοντέλο έχει μάλιστα καθυστερήσει, κάτι που οφείλεται στην αποχώρηση του προηγούμενου CEO.

Ο ομάδα του Flewitt (του πρώην CEO) ήταν κατά της κατασκευής ενός SUV από την McLaren, παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην κατηγορία, ειδικά με τις Aston Martin DBX και Rolls-Royce Cullinan. Με την Audi να θέλει να αγοράσει την εταιρεία, η McLaren θα έχει μία έτοιμη πλατφόρμα SUV και ένα νέο CEO με μεγάλη εμπειρία σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων.

hlektragr

Recent Posts

Δήμος Κορινθίων: Συναυλία – αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη

Μια συναυλία – αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, παρουσιάζει η λαϊκή ορχήστρα ''Γόρδιος Δεσμός'' σήμερα Δευτέρα…

6 ώρες ago

Στον εισαγγελέα ο 33χρονος Τούρκος που κατηγορείται για τους εμπρησμούς

Ο 33χρονος έχει ομολογήσει τις πράξεις του. Είχε συλληφθεί μετά την παράνομη είσοδό του στη…

7 ώρες ago

Εορτολόγιο : Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 27 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη του Αγίου…

8 ώρες ago

Ακαθάριστα Οικόπεδα: Αναρτήθηκε η νέα «ψηφιακή πλατφόρμα» για δήλωση καθαρισμού οικοπέδων

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ενημερώνει τους δημότες ότι τέθηκε σε λειτουργία…

8 ώρες ago

Σαν σήμερα 27 Μαΐου

1679: Θεσμοθετείται στην Αγγλία το Habeas Corpus, που καθιερώνει την προστασία των πολιτών από την αυθαιρεσία…

8 ώρες ago

To 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου συμμετέχει στο Bravo Schools 2024

  To 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου συμμετέχει στο Bravo Schools 2024 τον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για…

8 ώρες ago