ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πληροφορίες ότι ο ρωσικός στρατός βάζει τους κατοίκους της Χερσώνας να πολεμήσουν για την Μόσχα

Στη Χερσώνα, ο ουκρανικός στρατός λέει ότι τα ρωσικά στρατεύματα σχεδιάζουν να «κινητοποιήσουν βίαια» τον τοπικό πληθυσμό για να πολεμήσει για την Μόσχα και κατά της Ουκρανίας, αναφέρει το BBC.

 

Η Χερσώνα, η οποία έχει πληθυσμό 283.000 κατοίκους, είναι μια από τις λίγες ουκρανικές πόλεις που καταλήφθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή.

«Οι Ρώσοι εισβολείς σχεδιάζουν να οργανώσουν την αναγκαστική κινητοποίηση του πληθυσμού για να πολεμήσει κατά της  Ουκρανίας», ανάρτησε ο ουκρανικός στρατός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα το πρωί.

Σε ένα χωριό, Ρώσοι εκπρόσωποι πραγματοποίησαν συνάντηση με ντόπιους όπου δήλωσαν ότι δεν θα υπάρχουν πλέον «ανθρωπιστικοί διάδρομοι» για τους πολίτες και απαγόρευσαν στους ανθρώπους να φύγουν, ανέφερε ο στρατός της Ουκρανίας.

«Ταυτόχρονα, οι Ρώσοι κατακτητές έθεσαν ως στόχο να σταματήσουν εντελώς την ανθρωπιστική υποστήριξη της περιοχής από τις ουκρανικές αρχές», πρόσθεσε ο στρατός.

«Η τρομοκράτηση του ουκρανικού πληθυσμού από τους Ρώσους κατακτητές συνεχίζεται», έλεγε η ανάρτηση. Το BBC λέει ότι δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αυτούς τους ισχυρισμούς με ανεξάρτητο τρόπο.

Παράλληλα, σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, όπως το Χάρκοβο, οι έντονοι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται και σήμερα (21/4). Όπως είπε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο δήμαρχος του Χαρκόβου, Ιχόρ Τερέκχοβ, «η Ρωσία βομβαρδίζει με μανία το Χάρκοβο». Ο δήμαρχος ανέφερε ότι περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι παραμένουν στη βορειοανατολική πόλη και ότι περίπου το 30% του πληθυσμού έχει απομακρυνθεί- κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Επίσης στην περιοχή του Χάρκοβο, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν επιβάλει απαγόρευση εκκένωσης ή παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας από τη συνοριακή πόλη Velykyi Burluk. Σε ανάρτηση στο Telegram, η υπηρεσία ανέφερε ότι οι ντόπιοι είχαν προειδοποιηθεί ότι όλοι οι εθελοντές που προσπαθούν να λάβουν βοήθεια θα εκτελεστούν.

hlektragr

Recent Posts

Πύργος Κορινθίας: Την Κυριακή 19 Μαΐου τα 33α Κυριακίδεια

Διεξάγονται την Κυριακή 19 Μαίου 2024, τα 33α Κυριακίδεια, στον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Πρόκειται…

4 λεπτά ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα κατά τη διεξαγωγή του 6ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη, κατά…

8 λεπτά ago

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ληστεία στην Αρκαδία

Συνελήφθησαν, σήμερα (18.5.2024) το μεσημέρι στην Αρκαδία δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 45 και 46 ετών,…

12 λεπτά ago

Στην 11η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Παρουσία του Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχού, άνοιξε τις πύλες της η 11η Ανθοκομική Έκθεση στην Καλαμάτα,…

14 λεπτά ago

Σαν σήμερα 19 Μαΐου

1822: Αμφίρροπη ναυμαχία διεξάγεται στα ανοιχτά της Χίου, ανάμεσα σε μοίρα του τουρκικού στόλου και…

15 λεπτά ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου 2024 είναι των Μυροφόρων, του Αγίου Πατρικίου Ιερομάρτυρος, των Αγίων Θεογνώστου…

17 λεπτά ago