ΔΙΕΘΝΗ

Φρίκη στην Νέα Υόρκη: Σκότωσαν γυναίκα με 60 μαχαιριές – Η αστυνομία ψάχνει πρώην εραστή

Σοκ προκάλεσε στους κατοίκους της Νέας Υόρκης η δολοφονία της 51χρονης Orsolya Gaal, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα σε ένα σάκο, παρατημένο 5 τετράγωνα μακριά από το σπίτι της. Η γυναίκα είχε υποστεί 60 μαχαιριές.

 

Η αστυνομία ψάχνει τον ένοχο εντατικά και, σύμφωνα με την New York Post, μέχρι στιγμής τα πάντα «δείχνουν» τον πρώην εραστή της Orsolya, έναν τεχνίτη.

Η δολοφονία της 51χρονης έλαβε χώρα στο σπίτι της, στο οποίο, εκείνη την ώρα, βρισκόταν μόνον ο μικρός της γιος. Ο 13χρονος  ήταν  σπίτι όταν οι αστυνομικοί πήγαν εκεί το πρωί του Σαββάτου (16/4), μετά την ανακάλυψη του πτώματος της Gaal. Το αγόρι βρισκόταν στον επάνω όροφο και δεν φαίνεται να έφυγε καθόλου από το σπίτι, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο σύζυγος της γυναίκας μαζί με τον μεγαλύτερο γιο τους βρίσκονταν στο Όρεγκoν για μια σχολική εκδρομή. Η Orsolya Gaal επέστρεψε στο σπίτι της, στο Κουίνς της Ν. Υόρκης, λίγο μετά τις 12 τη νύχτα. Είχε βγει με φίλους για να δει μια παράσταση στο Lincoln Center πριν επιστρέψει στο Κουίνς και πάει σε ένα μπαρ στη γειτονιά της, όπου έμεινε για περίπου 40 λεπτά μόνη της, μάλλον περιμένοντας κάποιον.

 

Η γυναίκα φαίνεται να δολοφονήθηκε πριν τις 4 το πρωί, καθώς εκείνη την ώρα κάμερες ασφαλείας «έπιασαν» έναν άνδρα να μεταφέρει σε μια τσάντα του χόκεϊ την σορό της. Ο δολοφόνος έσυρε την τσάντα για 5 τετράγωνα προτού την παρατήσει στην μέση του δρόμου, όπου, γύρω στις 8, την εντόπισε ένας κάτοικος που ειδοποίησε την αστυνομία.

Όσον αφορά τον βασικό ύποπτο για τον έγκλημα, οι υποψίες των Αρχών έχουν στραφεί στον πρώην σύντροφο της Gaal, καθώς ήταν το μοναδικό άτομο που γνώριζε πού βρίσκεται το εφεδρικό κλειδί του σπιτιού. Στο σπίτι  δεν βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης, επομένως ή το θύμα άνοιξε την πόρτα στον δολοφόνο του, ή ο δολοφόνος είχε κλειδί του σπιτιού. Επισήμως, βέβαια, η αστυνομία της Νέας Υόρκης δεν έχει αναγνωρίσει τον πρώην της Gaal ως πρόσωπο ενδιαφέροντος ή ύποπτο και δεν πρόκειται άμεσα να τον προσαγάγει ή συλλάβει, επιδιώκοντας, σε πρώτη φάση, να τον εντοπίσει για να τον ανακρίνει.

Πιστεύεται ότι ο τεχνίτης είχε σχέση με την 51χρονη, με την οποία χώρισε πριν λίγο καιρό. Δεν είναι σαφές πότε άρχισε και πότε τελείωσε η σχέση τους.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι η Orsolya Gaal ήξερε τον δολοφόνο της, αφού δεν υπήρχαν σημάδια διάρρηξης, και λαμβάνοντας υπόψη τη βίαιη φύση του εγκλήματος, οι Αρχές υποψιάζονται ότι η επίθεση ήταν προσωπικού χαρακτήρα και τροφοδοτήθηκε από θυμό προς το πρόσωπο του θύματος. Η αστυνομία, τέλος, δεν θεωρεί πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο, αφού, σέρνοντας τη σορό της άτυχης γυναίκας, ο δράστης άφησε ίχνη (π.χ. αίμα) σε μια έκταση 5 οικοδομικών τετραγώνων.

Τον Μάιο του 2020, η Gaal είχε δηλωθεί για λίγο στην αστυνομία ως εξαφανισμένη, αφού ο σύζυγός της κάλεσε το 100 λέγοντας ότι η γυναίκα του είχε βγει για μια βόλτα το βράδυ και, όταν εκείνος ξύπνησε το πρωί, δε τη βρήκε στο σπίτι. Λίγο αργότερα, ο άνδρας είχε τηλεφωνήσει ξανά στην αστυνομία για να δηλώσει λήξη συναγερμού.

Περίπου δύο μήνες αργότερα, η Gaal είχε δημοσιεύσει ένα μήνυμα στο Facebook, αναζητώντας πληροφορίες για το πώς να αγοράσει σπρέι πιπεριού.

«Δεδομένης της πρόσφατης επίθεσης σε μια γυναίκα στο Forest Park και της γενικής έξαρσης της εγκληματικότητας και των κακόφημων χαρακτήρων στη γειτονιά, αναζήτησα πληροφορίες εδώ για να προμηθευτώ σπρέι πιπεριού για τις βόλτες μου στο πάρκο», αναφέρει η ανάρτηση.

«Να είστε ασφαλείς εκεί έξω!» είχε γράψει τότε.

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

4 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

5 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

5 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

5 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

6 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

6 ώρες ago