ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Αγόρι γεννήθηκε με δύο πέη – Οι γιατροί του αφαίρεσαν το μεγαλύτερο

Ένα αγοράκι από τη Βραζιλία γεννήθηκε με δύο πέη και οι γιατροί του ακρωτηρίασαν το μεγαλύτερο από τα δύο. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται διφαλλία. Είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο ιατρικό φαινόμενο που έχει εμφανιστεί μόνο 100 φορές στην καταγεγραμμένη ιστορία της ιατρικής, με το πρώτο περιστατικό να καταγράφεται το 1609.

 

Οι γιατροί στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο σχεδίαζαν αρχικά να αφαιρέσουν το δεξί πέος του δίχρονου αγοριού το οποίο ήταν μικρότερο. Καθώς όμως η μητέρα του παιδιού τους επεσήμανε ότι το παιδί μπορούσε να ουρήσει μόνο από το δεξί του πέος, με τις εξετάσεις να το επιβεβαιώνουν, τελικά οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του αριστερού.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε όταν το αγόρι ήταν σε ηλικία δύο ετών, χωρίς όμως οι γιατροί να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για το λόγο που χρειάστηκε να περιμένουν δύο χρόνια για να γίνει η επέμβαση.

Η διφαλλία από την οποία έπασχε το αγόρι είναι εξαιρετικά σπάνια και, σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται η Daily Mail, επηρεάζει περίπου ένα στα πέντε έως έξι εκατομμύρια αγοράκια. Πιστεύεται ότι η δυσμορφία συμβαίνει τυχαία, όταν αναπτύσσονται τα γεννητικά όργανα στην μήτρα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η MailOnline ανέφερε ακόμη μια περίπτωση ενός αγοριού από το Ουζμπεκιστάν που γεννήθηκε με δύο εντελώς λειτουργικά πέη.

Το παιδί αυτό, με καταγωγή από την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, την Τασκένδη,  έζησε με την πάθηση για επτά χρόνια χωρίς να βιώσει οποιαδήποτε σωματική ενόχληση, αναφέρει το μέσο.

hlektragr

Recent Posts

Εορτασμός 203ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Παναγιά στο Χρυσοβίτσι 

Ο Δήμος Τρίπολης, η Τοπική Κοινότητα Χρυσοβιτσίου και ο Σύλλογος Χρυσοβιτσιωτών, έχουν την τιμή να…

59 λεπτά ago

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

2 ώρες ago

Ίσθμια : Περιβαλλοντική δράση ”Λούνα παρκ Ανακύκλωσης”

Στις 22 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» θα πραγματοποιηθεί η περιβαλλοντική δράση…

19 ώρες ago

ΔΥΠΑ – Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πώς θα χορηγηθούν 300.000 voucher

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), αναμένεται…

20 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων στα προγράμματα: Φωτοβολταϊκά στη Στέγη και Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι

Καταγράφηκε έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Φωτοβολταϊκά στη Στέγη…

20 ώρες ago

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Από το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως μας ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κορινθία ο Υπουργός…

21 ώρες ago