ΔΙΕΘΝΗ

Κατασχέθηκε το Dilbar, το μεγαλύτερο σε όγκο σούπερ γιοτ του κόσμου – Ανήκε στην αδερφή Ρώσου ολιγάρχη

Ένα από τα μεγαλύτερα σούπερ γιοτ του κόσμου και το μεγαλύτερο σε όγκο (15.917 GT)  το Dilbar, έχει πλέον κατασχεθεί από τις Αρχές της Γερμανίας στα πλαίσια των κυρώσεων που επέβαλε η ΕΕ στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Το γιοτ έχει μήκος 156 μέτρα και φέρει δύο ελικοδρόμια στην πλώρη και στο πίσω μέρος του άνω καταστρώματος, καθώς και μια πισίνα που περιέχει 180 κυβικά μέτρα νερού – μια από τις μεγαλύτερες πισίνες που έχουν εγκατασταθεί ποτέ σε γιοτ. Το εξωτερικό του σκάφους φέρει διάκοσμο από ελεφαντόδοντο και μπρούτζο, ενώ στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει 36 επισκέπτες σε 20 καμπίνες. Το σούπερ γιοτ διαχειριζόταν ένα πλήρωμα 96 ατόμων.

Ιδιοκτήτρια του Dilbar, το οποίο κόστισε περισσότερα από 648 εκατομμύρια δολάρια, είναι η Gulbakhor Ismailova , αδελφή του Ρώσου ολιγάρχη Alisher Usmanov, ενός από τους πλουσιότερους πολίτες της Ρωσίας που είναι επίσης σύμβουλος του Πούτιν, ιδιαίτερα σε οικονομικά ζητήματα.Το σούπερ γιοτ έχει κατασχεθεί και βρίσκεται πλέον σε ναυπηγείο του Αμβούργου. Το πλοίο φέρει σημαία των νησιών Κεϊμάν και είναι εγγεγραμμένο στην Μάλτα, μια τακτική που ακολουθούν πολλοί Ρώσοι «ολιγάρχες». Παρόλο που πολλά γιοτ και άλλα περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών έχουν κατασχεθεί, το Dilbar θεωρείται, για ευνόητους λόγους, η «κορωνίδα» των έως τώρα κατασχεθέντων, ακολουθούμενο από το σούπερ γιοτ «Eclipse» που ανήκε στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου

''Εν μέσω ετοιμασιών για την έκθεση ζωγραφικής " ΜΗΤΡΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ " στο Beau…

12 ώρες ago

«Ιπτάμενο» πλοίο φαινόταν από την ακτή – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που προκάλεσε την εικόνα

«Ιπτάμενο» πλοίο στα ανοιχτά της Κύμης – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που το…

13 ώρες ago

Γιορτή της Μητέρας 2024: Πότε πέφτει και πώς καθιερώθηκε

Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται σε περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο. Ως είθισται, η…

15 ώρες ago

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024” από τις 24 έως τις 29 Μαΐου

Τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν για ακόμη μία χρονιά Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”. Φέτος, θα διεξαχθούν…

15 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -40- άτομα Στο πλαίσιο…

15 ώρες ago

Κορινθία: Συνελήφθη 41χρονος με μαχαίρι και ναρκωτικά

Συνελήφθη την Τετάρτη 8 Μαΐου το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας, από αστυνομικούς…

16 ώρες ago