ΔΙΕΘΝΗ

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Επιβεβαιώνει τη δηλητηρίαση ο μεγιστάνας – Σοκαριστικές πληροφορίες, τι συνέβη στη συνάντηση με τους Ουκρανούς διαπραγματευτές

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το δημοσίευμα – βόμβα της Wall Street Journal για τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, άναψε… φωτιές στην υπόθεση του πολέμου στην Ουκρανία.

Κι αυτό διότι η WSJ αποκάλυψε πως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς εμφάνισε συμπτώματα δηλητηρίασης, προβλήματα στο δέρμα του προσώπου και των χεριών όπως και ερυθρότητα στα μάτια μετά από συνάντηση στο Κίεβο, στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Πλέον, ο εκπρόσωπος του Ρώσου ολιγάρχη επιβεβαιώνει την σοκαριστική είδηση. Παρόλα αυτά, δεν αποκαλύπτει περισσότερα ως προς το ποιος θεωρείται ότι στοχοποίησε τον δισεκατομμυριούχο και τα δύο ανώτερα μέλη της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Δύσης, που εξέτασαν το περιστατικό, είναι ακόμη δύσκολο να προσδιοριστεί εάν τα συμπτώματα προκλήθηκαν από χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή από κάποιο είδος επίθεσης προερχόμενης από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Νέα στοιχεία για το θρίλερ με τον Ρώσο ολιγάρχη και τους Ουκρανούς διαπραγματευτές

Νέες πληροφορίες για το θρίλερ με τα συμπτώματα δηλητηρίασης του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και Ουκρανών διαπραγματευτών, μετά από συνάντηση στο Κίεβο στις αρχές Μαρτίου, ενώ η πλευρά του Ρώσου ολιγάρχη επιβεβαιώνει τις διαταραχές με τα κόκκινα μάτια και το ξεφλούδισμα στο δέρμα.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η WSJ, όμως o βρετανικός Guardian δίνει επιπλέον πληροφορίες για το τι συνέβη με τον Ρώσο ολιγάρχη, ο οποίος φέρεται να έχει παρασκηνιακό ρόλο στις εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα ο Guardian αναφέρει πως ο Αμπράμοβιτς συμμετείχε σε άτυπες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην ουκρανική πρωτεύουσα. Μαζί βρισκόταν και ο Ουκρανός βουλευτής Rustem Umerov και στη συνέχεια αποχώρησαν από την Ουκρανία με προορισμό την Πολωνία, ενώ κατέληξαν στην Κωνσταντινούπολη όπου εκεί έλαβαν ιατρική περίθαλψη.

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Η σοκολάτα, το νερό και ο Ουκρανός βουλευτής

«Ήταν κατά το πρώτο του ταξίδι στο Κίεβο. Ο Ρομάν έχασε την όρασή του για αρκετές ώρες. Στην Τουρκία, νοσηλεύτηκαν σε μια κλινική, μαζί με τον Rustem», είπε πηγή στον Guardian.

Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης τα παρουσίασαν τρεις άνδρες που είχαν βρεθεί στις διαπραγματεύσεις, οι οποίοι σύμφωνα με τους Βρετανούς: «είχαν καταναλώσει μόνο σοκολάτα και νερό τις ώρες πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα. Ένα τέταρτο μέλος που τα κατανάλωσε επίσης δεν παρουσίασε συμπτώματα».

Η κατάσταση του Αμπράμοβιτς, στη συνέχεια βελτιώθηκε και αργότερα επέστρεψε στο Κίεβο για να λάβει μέρος σε έναν άλλο γύρο διαπραγματεύσεων.

hlektragr

Recent Posts

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Μούλκι Κορινθίας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε συσκευαστήριο στο Μούλκι Κορινθίας, σύμφωνα με το Korinthostv.gr.…

8 ώρες ago

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 80-95: Πρωταθλητής Ευρώπης και έβδομο αστέρι

Για έβδομη φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης, με τους Πράσινους να…

11 ώρες ago

ΟΠΕΚΑ 2024 : Κοινωνικός ιαματικός τουρισμός για το σύνολο των ασφαλισμένων

Πρόγραμμα επιδοτούμενου ιαματικού τουρισμού για διακοπές διάρκειας μέχρι έξι (6) ημερών (5 διανυκτερεύσεις) με παράλληλη δυνατότητα δωρεάν πραγματοποίησης έως…

20 ώρες ago

Πώς θα στηθεί από το μηδέν ο θεσμός της κοινωνικής κατοικίας

Πιο αναγκαίο από ποτέ φαίνεται ότι είναι για την Ελλάδα σήμερα να στηθεί ξανά από…

21 ώρες ago

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ξεκινάει σήμερα το Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Θρόνου

Στην Αθήνα θα βρεθούν τις προσεχείς ημέρες οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για να συμμετάσχουν…

22 ώρες ago

Σπάνιο χρυσό νόμισμα και κορμό Κούρου αξίας 20 εκατ. δολαρίων προσπάθησαν να πουλήσουν αρχαιοκάπηλοι

Στη σύλληψη τριών αρχαιοκάπηλων ηλικίας 54, 69 και 52 ετών προχώρησαν αστυνομικοί από το Τμήμα…

22 ώρες ago