ΔΙΕΘΝΗ

ΔΙΕΘΝΗ Λουκασένκο: Η αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία θα προκαλούσε Τρίτο Παγκόσμιο – ΗΠΑ: Η Λευκορωσία προσπαθεί να μπει στον πόλεμο

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο εξέφρασε την άποψη ότι η πρόταση της Πολωνίας να σταλεί ένα δυτικό ειρηνευτικό σώμα στην Ουκρανία θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου.

Νωρίτερα τον Μάρτιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Πολωνίας, Γιαροσλάβ Κατσίνσκι, δήλωσε ότι θα πρέπει να εισαχθεί μια ειρηνευτική αποστολή του ΝΑΤΟ για την επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία .

«Αυτοί οι τρελοί οι Πολωνοί, πριν καν πατήσει το πόδι του αυτός [σσ.ο Μπάιντεν] στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, άρχισαν να τον “μπουκώνουν” με προτάσεις: Να στείλουν μια ειρηνευτική δύναμη 100 χιλιάδων στο Λβιβ, στην Ουκρανία. Καταλαβαίνετε ότι αυτό θα ισοδυναμούσε με Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο! Τι νομίζουν, ότι οι υπόλοιποι θα κάναμε στην άκρη;», είπε ο Λουκασένκο την Πέμπτη (24/3), σύμφωνα με το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων BelTA.

«Αν θέλετε να έχετε μια χώρα, θα πρέπει να την κρατήσετε με νύχια και με δόντια, αλλά καλύτερα χωρίς πολυβόλα», συνέχισε. «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, πολύ τεταμένη. Και αυτό πρέπει να το δούμε και να το καταλάβουμε».

 

Η Λευκορωσία προσπαθεί να μπει στον πόλεμο, προειδοποιούν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Στο μεταξύ, ανώτερος αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που μίλησε στο CNN υπό τον όρο της ανωνυμίας, αποκάλυψε την Τρίτη (22/3) ότι το ενδεχόμενο του να στείλει η Λευκορωσία στρατεύματα στην Ουκρανία γίνεται ολοένα και πιο πιθανό. Ο αξιωματούχος σχολίασε ότι η κυβέρνηση της Λευκορωσίας «προετοιμάζει ήδη το έδαφος για να δικαιολογήσει μια επίθεση κατά της Ουκρανίας».

Ωστόσο, η επίσημη απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη στη Μόσχα, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να λέγεται ότι σκέφτεται αν «θα ήθελε να εμπλακεί άλλη μια ασταθής χώρα» στην επιχείρησή του.

Από μεριάς του, ο πρόεδρος Λουκασένκο έχει επανειλημμένα επαναλάβει ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να εμπλακεί στην «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία – και ούτε της έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο από τη Ρωσία.

« Δεν έχουμε σχέδια να συμμετάσχουμε στη ρωσική επιχείρηση, δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, ενώ δεν τέθηκε ζήτημα από την ηγεσία της Ρωσίας», δήλωσε πρόσφατα.

hlektragr

Recent Posts

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

11 ώρες ago

Λουτράκι: Απόπειρα βιασμού 17χρονης από 30χρονο – Την άρπαξε από τα μαλλιά

Μάχη για να ξεφύγει από τα χέρια του επίδοξου βιαστή της έδωσε μία 17χρονη στο…

11 ώρες ago

Κόρινθος: Τον πιάσανε να κλέβει μπαταρίες

Συνελήφθη την Τρίτη 7 Μαΐου το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου,…

11 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας – Πρόσκληση σε εκδήλωση

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

11 ώρες ago

Παρουσίαση χορών παραδοσιακών χορών της Λαμπρής διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου

Κυριακή 12 Μαΐου 2024 (Κυριακή του Θωμά) Ι.Ν Παναγίας Γιάτρισσας, Λουτράκι

11 ώρες ago

Συνδιοργανώτρια του Διεθνούς νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνδιοργανώτρια του Διεθνούς νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου με τίτλο «Το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση…

11 ώρες ago