ΔΙΕΘΝΗ

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Καλεί τον Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο [βίντεο]

Προσωπική έκκληση στον Βλαντιμίρ Πούτιν για να σταματήσει αμέσως τον πόλεμο στην Ουκρανία απηύθυνε ο πασίγνωστος χολυγουντιανός ηθοποιός, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Σε ένα μακροσκελές βίντεο διάρκειας εννέα λεπτών, που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια περιέγραψε την ιστορία του με τη Ρωσία, τις απόψεις του για τη σύγκρουση και την ανάγκη να σταματήσει.

Προς το τέλος του βίντεο, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ απευθύνεται ευθέως στον Βλαντιμίρ Πούτιν ως εξής: «Στον Πρόεδρο Πούτιν, λέω: Εσύ ξεκίνησες αυτόν τον πόλεμο. Εσύ καθοδηγείς αυτόν τον πόλεμο. Εσύ μπορείς να σταματήσεις αυτόν τον πόλεμο».

Ο Σβαρτσενέγκερ, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος αστέρας του δυτικού κινηματογράφου που γύρισε ταινία στην Μόσχα το 1988 (την «Red Heat») , εξέφρασε επίσης τον θαυμασμό του για όσους διαμαρτύρονται για τον πόλεμο στη Ρωσία.

 

«Ο κόσμος είδε τη γενναιότητά σας. Γνωρίζουμε ότι έχετε υποστεί τις συνέπειες του θάρρους σας. Έχετε συλληφθεί. Έχετε φυλακιστεί. Σας έχουν χτυπήσει. Είστε οι νέοι μου ήρωες», τους είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σβαρτσενέγκερ δήλωσε επίσης ότι σκοπός του βίντεό του είναι εν μέρει το να κάνει τους Ρώσους στρατιώτες να συνειδητοποιήσουν καλύτερα τις συνθήκες γύρω από τη σύγκρουση.

Μίλησε επίσης για τις προκαταλήψεις του ίδιου του πατέρα του εναντίον της Ρωσίας, λόγω των εμπειριών του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο πατέρας του Σβαρτσενέγκερ, Γκούσταφ, ήταν Ναζί και υπηρέτησε στον πόλεμο μέχρι που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της εισβολής στη Ρωσία το 1942.

Στο βίντεο, ο Σβαρτσενέγκερ λέει ότι ξεπέρασε τις αντιρωσικές προκαταλήψεις του πατέρα του επειδή η εθνικότητα ενός ατόμου δεν είναι σημαντική για αυτόν.

Ο ηθοποιός έχει υπάρξει σφοδρός επικριτής του Πούτιν κατά τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, τα είχε «βάλει» και με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον ότι έκανε σαν «μικρός θαυμαστής» του Ρώσου προέδρου

hlektragr

Recent Posts

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Συνελήφθησαν -42- άτομα, προσήχθησαν…

18 ώρες ago

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων :ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά των Συλλόγων στην προαγωγή…

19 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Δράση «για την Προώθηση της Ισότητας των Φύλων» σήμερα, Κυριακή 26 Μαΐου

Ο Δήμος Κορινθίων σας καλεί την Κυριακή 26 Μαΐου & ώρα 20:00μ.μ. στην Πλατεία Παναγή…

20 ώρες ago

Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Κορινθίων (ΔΕ Σαρωνικού,Σολυγείας)

Δημοσιοποίηση των εναλλακτικών σεναρίων χωρικής οργάνωσης Μελέτης «Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Κορινθίων (ΔΕ Σαρωνικού,Σολυγείας) Ο…

20 ώρες ago

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024

Ένα πλούσιο Πρόγραμμα Πολιτιστικών εκδηλώσεων σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, παρουσιάστηκε από την Αντιδήμαρχο…

21 ώρες ago

Γαλάζιες σημαίες: Πρωτιά για την Κορινθία – 15 γαλάζιες σημαίες σε παραλίες του νομού

  Το διεθνές βραβείο ποιότητας της Γαλάζιας Σημαίας για τη φετινή χρονιά κέρδισαν 625 Ελληνικές…

22 ώρες ago