ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ Κιέβου – Μόσχας – Επιμένει ο Ζελένσκι «κλείστε μου ραντεβού με τον Πούτιν»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα (14/3/2022) μέσω τηλεδιάσκεψης, θα ξεκινήσει στις 10:30 ώρα Κιέβου (και Ελλάδας), δήλωσε το πρωί της Δευτέρας, ο Αντόν Γκερασένκο σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών.

Μάλιστα, παρά το διαρκές σφυροκόπημα από πλευράς Ρώσων, οι οποίοι μέρα με τη μέρα σφίγγουν όλο και περισσότερο τον κλοιό στις στρατηγικής σημασίας περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου και της Μαριούπολης, είναι η πρώτη φορά που αμφότερες οι πλευρές δείχνουν για πρώτη φορά πραγματική αισιοδοξία, συγκρατημένη βεβαίως.

Σήμερα ο τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας – Ρωσίας

Χθες, «κλείδωσε» αυτός ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, ο οποίος αποφασίστηκε να διεξαχθεί σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, γνωστοποίησε ότι οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα συνεχιστούν σήμερα.

Τον νέο γύρο επαφών επιβεβαίωσε το βράδυ της Κυριακής (13/3/2022) και ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, διαπραγματευτής και σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πόλεμος στην Ουκρανία-Ζελένσκι: Επιμένει στη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων

ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο διάγγελμά του, διεμήνυσε στο ΝΑΤΟ πως αν δεν δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα του, θα δει ρωσικές ρουκέτες στο έδαφός κρατών μελών του!

«Αν δεν αποκλείσετε τον εναέριο χώρο μας, θα είναι απλά ζήτημα χρόνου, οι ρωσικές ρουκέτες θα πέσουν στο δικό σας έδαφος, στο έδαφος του NATO, στα σπίτια πολιτών (κρατών-μελών) του NATO», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Η νέα έκκληση Ζελένσκι για επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας ήρθε μία ημέρα μετά τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σε ουκρανική βάση εκπαίδευσης περίπου 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία, κράτος-μέλος του NATO και της ΕΕ, κοντά στην ουκρανική πόλη Λβιβ (δυτικά).

Σύμφωνα με το Κίεβο, ο ρωσικός βομβαρδισμός είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 35 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 134.

«30 πύραυλοι μόνο στην περιοχή της Λβιβ», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας. «Δεν συμβαίνει τίποτα εκεί που να μπορεί να απειλήσει το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και μόλις 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα του NATO», είπε ο Ζελένσκι.

«Την περασμένη χρονιά, είχα προειδοποιήσει ξεκάθαρα τους ηγέτες του NATO ότι εάν δεν λάμβαναν σκληρά προληπτικά μέτρα σε βάρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα ξεκίναγε πόλεμο», συνέχισε.

Ο πολωνός στρατηγός Βαλντέμαρ Σκρίπτσακ, πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, δήλωσε την Κυριακή ότι στη βάση που βομβαρδίστηκε εκπαιδεύονταν μονάδες ξένων εθελοντών που πήγαν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν τους Ρώσους. Εκεί βρισκόταν επίσης μέρος της στρατιωτικής βοήθειας δυτικών χωρών στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή την 24η Φεβρουαρίου.

Για τον Αμερικανό δημοσιογράφο Μπρεντ Ρενό, ο οποίος σκοτώθηκε κοντά στο Κίεβο, ο Ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε πως έπεσε θύμα «εσκεμμένης επίθεσης του ρωσικού στρατού». Άλλος Αμερικανός δημοσιογράφος, που βρισκόταν στο ίδιο όχημα με τον θανόντα, τραυματίστηκε, όπως κι ένας Ουκρανός πολίτης.

hlektragr

Recent Posts

Μαθητές του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως

Αντιπροσωπεία μαθητών του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» συνοδευόμενοι από τους Εκπαιδευτικούς τους κ. Κωνσταντίνα Ξύδη, κ.…

7 ώρες ago

Ναύπλιο: Εγκαίνια του 9ου Mediterranean Yacht Show

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου τα εγκαίνια…

7 ώρες ago

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέρασε από τη διώρυγα της Κορίνθου το ιστιοφόρο Belem με τη Φλόγα

Το ταξίδι του για τη Μασσαλία συνεχίζει το γαλλικό ιστιοφόρο Belem, το οποίο μεταφέρει την…

8 ώρες ago

Συνεδριάζει την Μεγάλη Τρίτη η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

Την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο του…

15 ώρες ago

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024 και αναμένεται να…

16 ώρες ago

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

17 ώρες ago