ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Κατασχέθηκε το γιοτ 600 εκατομμύριων του Αλίσερ Ουσμάνοφ – Σε αναμμένα κάρβουνα οι Ρώσοι ολιγάρχες

Οι γερμανικές αρχές κατάσχεσαν χθες, Τετάρτη (2/3), το υπερπολυτελές γιοτ του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Αλίσερ Ουσμάνοφ, το κόστος του οποίου υπολογίζεται κοντά στα 600 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Ουσμάνοφ συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ονόματα των Ρώσων ολιγαρχών στους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Το γιοτ του Ουσμάνοφ, με το όνομα «Ντιλμπάρ» έχει μήκος περίπου 155 μέτρα και κατασχέθηκε σε ναυπηγείο στο λιμάνι του Αμβούργου.

 

Όπως αναφέρει το Forbes, το συγκεκριμένο σκάφος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μηχανοκίνητα γιοτ στον κόσμο σε ολική χωρητικότητα.

Σύμφωνα με το γνωστό αμερικάνικο οικονομικό περιοδικό, οι Ρώσοι ολιγάρχες βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς οι κυρώσεις που τους στοχεύουν έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται.

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Το ανακοίνωσε και επίσημα – Πουλάει την Τσέλσι και δίνει τα χρήματα στα θύματα του πολέμου

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς επιβεβαίωσε επίσημα ότι η Τσέλσι είναι προς πώληση, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ιστορικές εξελίξεις στην Τσέλσι, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Ρώσος μεγιστάνας, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, επιβεβαίωσε επίσημα ότι πουλάει τον αγγλικό σύλλογο.

Με τοποθέτηση του, ο Ρώσος ιδιοκτήτης της Τσέλσι γνωστοποίησε την απόφαση του να πουλήσει την ομάδα, τονίζοντας, μάλιστα, ότι δεν ζητάει πίσω τα λεφτά που του χρωστάει ο σύλλογος, κοντά στο 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ αναφέρει πως όλα τα λεφτά από την πώληση θα πάνε στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

Η δήλωση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς

«Όπως έχω δηλώσει στο παρελθόν, πάντα αποφάσιζα με γνώμονα το καλό της ομάδας. Στην παρούσα κατάσταση, έχω πάρει την απόφαση να πουλήσω την Τσέλσι, καθώς πιστεύω ότι αυτό θα είναι το καλύτερο για τον Σύλλογο, τον κόσμο, τους εργαζομένους, αλλά και τους χορηγούς και συνεργάτες.

Η πώληση δεν θα γίνει με βιαστικές διαδικασίες, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Δεν θα ζητήσω την επιστροφή των δανείων μου προς τον Σύλλογο. Δεν ήταν ποτέ θέμα μπίζνες ή χρημάτων για μένα, αλλά θέμα αγνού πάθους για το παιχνίδι και την Τσέλσι.

Επιπλέον, έχω δώσει οδηγίες στους συνεργάτες μου να ιδρύσουν έναν φιλανθρωπικό οργανισμό, στον οποίο θα δωρίσω όλα τα κέρδη από την πώληση. Ο οργανισμός θα είναι υπέρ όλων των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Αυτό συμπεριλαμβάνει τη διάθεση σημαντικών πόρων για την επείγουσα και άμεση ανάγκη των θυμάτων, καθώς και για την υποστήριξη της μακροχρόνιας αποκατάστασής τους».

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

2 ημέρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago