ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποιος είναι ο άνδρας με το μαύρο καπέλο στις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλος ο κόσμος περίμενε με αγωνία τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Λευκορωσία. Όταν αυτές άρχισαν τα μάτια  όλων όμως, όταν έφτασαν οι αντιπροσωπίες στην αίθουσα, έπεσαν στον άνδρα με το μαύρο κοντομάνικο και το μαύρο καπέλο που καθόταν με την Ουκρανική αντιπροσωπεία

Ο άνδρας με το μαύρο καπέλο είναι ο Davyd Arakhamia ο οποίος δεν είναι γνωστός στον κόσμο  αλλά στην Ουκρανία όμως είναι ένα πρόσωπο με μεγάλη δημοτικότητα ενώ είναι και βουλευτής με τον συνδυασμό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, «υπηρέτης του λαού» και είναι το δεξί χέρι του Ουκρανού υπουργού Άμυνας.

Στις συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανός ο Davyd καθόταν από την μεριά των Ουκρανών, δίπλα στον υπουργό.

Ποιος είναι όμως ο άνδρας με το μαύρο καπέλο; 

Ο Davyd Arakhamia γεννήθηκε στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση και συγκεκριμένα στο Σότσι, τον Μάιο του 1979.   Λίγα χρόνια αργότερα, μετακόμισε με τους γονείς του στη Γεωργία, μέχρι το 1992 από όπου έφυγε για το Νικολάεφ.

Εκεί ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση. Ασχολήθηκε με την πληροφορική και σήμερα είναι εκ των ιδρυτών της παγκόσμιου φήμης εταιρίας Template Monster και Weblium. Ο ίδιος είναι χρόνια ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πολλά χρόνια και ο κόσμος τον έμαθε με το ψευδώνυμο του David Borown.

Ο Arakhamia κατέβηκε στις εκλογές με τον συνδυασμό του Ζελένσκι και πολύ σύντομα έχει καταφέρει να είναι το δεξί χέρι του Ουκρανού προέδρου. Πολλοί στην χώρα του, τον αποκαλούν «Ουκρανός Στάλιν» λόγω της αποφασιστικότητας του αλλά και της μεγάλης -υπόγειας – επιρροής και δύναμης που έχει στο κόμμα του Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το περιοδικό Novoe Vremya, είναι μέσα στους 6 ανθρώπους που ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή στην Ουκρανία. Η θέση του έχει ισχυροποιηθεί από την ημέρα που εισέβαλλαν οι Ρώσοι στην Ουκρανία, καθώς ήταν από τους λίγους ανθρώπους που έμειναν στο πλευρό του Ζελένσκι στο Κίεβο.

hlektragr

Recent Posts

MyCoast: Σχεδόν 14.000 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή – Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες φτάνουν τις 500

Περίπου 14.000 πολίτες κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών…

26 λεπτά ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

58 λεπτά ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα…

2 ώρες ago

Κόρινθος: Τα οινοποιεία της Πελοποννήσου αφήνουν ξανά «Ανοιχτές Πόρτες»

  Το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις…

2 ώρες ago

Σαν σήμερα 18 Μαΐου

1828: Ο Τούρκος διοικητής των Χανίων, Μουσταφά Πασάς, με 8.000 πεζούς και 300 ιππείς, προσβάλλει…

3 ώρες ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου 2024 είναι των Αγίων Ιουλίας Φαεινής και Γαλατείας. Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουν οι…

3 ώρες ago