ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικό μαχητικό συνετρίβη κοντά στο Κίεβο – Πέντε θύματα

Ένα μαχητικό αεροσκάφος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που φέρεται να είχε 14 επιβαίνοντες, συνετρίβη κοντά στο Κίεβο.

«Στρατιωτικό αεροσκάφος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (στο οποίο επέβαιναν 14 άτομα) συνετρίβη μεταξύ των χωριών Zhukivtsi και Trypillia, στην περιοχή Obukhov και ακολούθησε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων», ανέφερε στην εφαρμογή Telegram η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης.

Οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία από ξηρά, αέρα και θάλασσα την Πέμπτη 24/2, στην μεγαλύτερη επίθεση από ένα κράτος, ενάντια σε ένα άλλο στην Ευρώπη, από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έως και σήμερα.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός εισβάλλει βόρεια του Κιέβου
Το πρακτορείο ειδήσεων AFP, επικαλούμενο Ουκρανούς συνοριοφύλακες, μετέδωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν βόρεια της περιοχής του Κιέβου, περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από την ίδια την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Η συνοριοφυλακή ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μπαράζ πυροβολισμών, ως μέρος μιας επίθεσης με την υποστήριξη της Λευκορωσίας. Ανακοίνωσε επίσης ότι οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες αντεπιτίθενται, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει άμεση αναφορά για απώλειες.

40 στρατιώτες και 10 άμαχοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Υπάρχουν επίσης αναφορές για δεκαοκτώ νεκρούς σε επίθεση κοντά στην Οδησσό, στον Νότο της Ουκρανίας.

Η Ρωσία εξαπέλυσε πάνω από 30 χτυπήματα με πυραύλους κρουζ, αεροσκάφη και πυροβολικό
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ενημέρωσε την Πέμπτη τα μέσα ενημέρωσης για την κατάσταση που εκτυλίσσεται στη χώρα.

«Από τις 13:00 της 24ης Φεβρουαρίου, οι ένοπλες δυνάμεις του επιτιθέμενου κράτους, της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εξαπέλυσαν περισσότερα από 30 πλήγματα με πυραύλους κρουζ «Caliber», MLRS, αεροσκάφη και πυροβολικό σε ουκρανικές πολιτικές και στρατιωτικές υποδομές», είπε ο αξιωματούχος.

Συνέχισε προσθέτοντας: «Ο εχθρός συνεχίζει την επίθεση με την υποστήριξη στρατιωτικών αεροσκαφών που διασχίζουν τα ουκρανικά σύνορα προς την κατεύθυνση του Αρμιάνσκ, του Χερσόν, της Τσαπλίνκα και της Κάκχοβκα».

«Επιχειρησιακές και τακτικές ομάδες διεξάγουν αμυντικές μάχες σε όλες τις κατευθύνσεις της προέλασης του εχθρού».

hlektragr

Recent Posts

Έξοδος Πάσχα: Αδειάζει η Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών – Κορίνθου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις…

10 ώρες ago

Δημοπρασία εκμίσθωσης του Κτιρίου Υποδοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΗΡΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑ…

10 ώρες ago

Ξυλόκαστρο : Πρόγραμμα – Πρόσκληση Περιφοράς Επιταφίου Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου & Εορτασμού Αναστάσεως 2024

03 Μαΐου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ώρα 10:00        ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο…

10 ώρες ago

Σε εργοτάξια στο Λουτράκι και στο Ρίο ο Ταχιάος: Προτεραιότητα το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Αυτοψίες στα εργοτάξια των ενεργών συμβάσεων που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο Λουτράκι και το…

10 ώρες ago

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία…

10 ώρες ago