ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πέντε στρατιώτες νεκροί σε μάχη στα σύνορα – Για σαμποτάζ μιλάει η Μόσχα

Ουκρανία: Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας ανέφεραν ότι τα στρατεύματά της άνοιξαν πυρ εναντίον μιας «ουκρανικής ομάδας σαμποτάζ και αναγνώρισης» που επιχείρησε να περάσει στη χώρα, σκοτώνοντας πέντε στρατιώτες και καταστρέφοντας τα οχήματά τους αναφέρει το RT.

Σε δήλωση που εξέδωσαν τη Δευτέρα, οι αρχηγοί του στρατού ανέφεραν ότι «μια μονάδα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, μαζί με μια συνοριακή περιπολία της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, απέτρεψε μια ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης από το να παραβιάσει τα ρωσικά κρατικά σύνορα από το έδαφος της Ουκρανίας».

Πέντε Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και κανένας Ρώσος στρατιώτης δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των πυρών, ανέφεραν. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, δύο οχήματα μάχης που ανήκαν στις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου πέρασαν στο ρωσικό έδαφος σε μια προσπάθεια να σώσουν τους φερόμενους σαμποτέρ. Και τα δύο οχήματα φέρεται να έχουν καταστραφεί.

Απαντώντας στις αναφορές για την επίθεση, ο στρατός της Ουκρανίας είπε ότι οι ισχυρισμοί της Μόσχας για απόπειρα εισβολής από σαμποτέρ είναι ψευδείς.

Ουκρανία – Επιμένουν οι Αμερικανοί: «Οι Ρώσοι διοικητές έχουν εντολή για εισβολή»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίζονται ότι διαθέτουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι Ρώσοι διοικητές έχουν λάβει εντολή να προχωρήσουν σε εισβολή στην Ουκρανία.

Πληροφορίες που μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CBS αναφέρουν ότι οι Ρώσοι διοικητές στο έδαφος κάνουν συγκεκριμένα σχέδια για το πώς θα ελίσσονται στους τομείς τους στο πεδίο της μάχης.

Οι πληροφορίες δείχνουν ότι οι Ρώσοι στρατηγοί «κάνουν ό,τι θα έκαναν οι αμερικανοί διοικητές μόλις λάβουν την εντολή να προχωρήσουν».

Στο μεταξύ, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε πως ό,τι συμβαίνει επί του πεδίου στην Ουκρανία, ακόμη και η ανακοίνωση της παράτασης των στρατιωτικών ασκήσεων από τη Ρωσία και την Λευκορωσία, υποδηλώνει ότι ο κόσμος βρίσκεται στο κατώφλι μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Επιπλέον, ο Μπλίνκεν είπε στο δίκτυο CBS ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι έτοιμος «να συναντηθεί» με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν «ανά πάσα στιγμή με οποιοδήποτε τρόπο αν αυτό επιτρέψει στην αποφυγή ενός πολέμου».

Αποκλείει άμεση επίθεση το Κίεβο – «Δεν υπάρχουν ρωσικές δυνάμεις κρούσης στα σύνορα»
Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας δεν βλέπουν να υπάρχουν ρωσικές «δυνάμεις κρούσης» στα σύνορα, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξέι Ρεζνίκοφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ICTV.

«Μέχρι σήμερα, οι υπηρεσίες μας δεν παρατηρούν κάποιες μονάδες κρούσης, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι (οι Ρώσοι) δεν μπορούν να τις αναπτύξουν όταν θέλουν, επειδή ο κίνδυνος υπάρχει ακόμη», είπε ο Ρεζνίκοφ. Σύμφωνα με τον υπουργό, μπορεί να χρειαστούν μία με δύο εβδομάδες για να αναπτυχθούν τέτοιες μονάδες, «ανάλογα με τα ρωσικά σχέδια».

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν τέτοιες «δυνάμεις κρούσης» του ρωσικού στρατού σε κάποια πόλη γύρω από την Ουκρανία, δεν είναι σωστό να λέγεται ότι μπορεί να γίνει μια «επίθεση» μέσα στις επόμενες ημέρες, «αύριο ή μεθαύριο» πρόσθεσε.

«Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος είναι χαμηλός και δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει απειλή. Θέλω να υπενθυμίσω στους εταίρους μας ότι η απειλή υπάρχει από το 2013», τόνισε.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

10 λεπτά ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

9 ώρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

10 ώρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

10 ώρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

12 ώρες ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

12 ώρες ago