ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Διάγγελμα Μπάιντεν μετά την νέα κλιμάκωση στο Ντονμπάς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα κάνει μια ενημέρωση για την ουκρανική κρίση με τη Ρωσία απόψε το βράδυ (23.00 ώρα Ελλάδας) ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Νωρίτερα, σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στο Ντονέτσκ νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, εν μέσω φόβων για ουκρανική εισβολή. Σύμφωνα με ανταποκριτή του Sputnik, η έκρηξη σημειώθηκε σε κυβερνητικό κτίριο της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» (DPR).

Οι αυτονομιστικές αρχές της «δημοκρατίας» του Ντονέτσκ ανακοίνωσαν ότι ένα αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε ένα κυβερνητικό κτίριο στην ομώνυμη πόλη. Από επίσημες πηγές δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ωστόσο το πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.

Οι υποστηριζόμενοι από τις ρωσικές αρχές αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία συγκέντρωσαν σήμερα τα παιδιά σε ένα ορφανοτροφείο της αποσχισθείσας περιοχής για να αρχίσουν να τα μεταφέρουν στη Ρωσία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τη μαζική εκκένωση της περιοχής και την προώθηση των κατοίκων της στη Ρωσία, μετά την αύξηση των βομβαρδισμών. Η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ εξέδωσε αργότερα παρόμοια ανακοίνωση.

«Σήμερα οργανώνεται κεντρικά η μαζική αναχώρηση του πληθυσμού προς την Ρωσική Ομοσπονδία. Σε πρώτο στάδιο θα πρέπει να αναχωρήσουν οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι», δήλωσε ο Ντένις Πουτσίλιν σε βίντεο που μεταδόθηκε από τον λογαριασμό του στο Telegram.

«Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα δώσει πολύ σύντομα την διαταγή για επίθεση και για την εφαρμογή ενός σχεδίου εισβολής των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουχάνσκ», είπε.

Αμερικανοί και Βρετανοί κατηγόρησαν την Μόσχα ότι αναζητεί πρόσχημα για να επιτεθεί και ότι η σύγκρουση ανάμεσα στην Ουκρανία και τις δυνάμεις των φιλορώσων αυτονομιστών μπορούν να προμηθεύσουν στο Κρεμλίνο το πρόσχημα που αναζητεί.

Εδώ και 48 ώρες έχουν αυξηθεί οι συγκρούσεις κατά μήκος της γραμμής του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία. Ουκρανοί και αυτονομιστές αλληλοκατηγορούντια για πυρά βαρέων όπλων πυροβολικού εκάστου κατά του αντιπάλου.

hlektragr

Recent Posts

Η Ακολουθία του Νυμφίου από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Στον Ι. Ναό του Αγ. Νικολάου Κορίνθου χοροστάτησε χθες το βράδυ της Μ. Τρίτης, 30…

4 λεπτά ago

Κορινθία: 42χρονος προσπάθησε να χτυπήσει την πρώην σύντροφό του μπροστά στην κόρη της – Το άγριο περιστατικό πριν από 15 ημέρες

Εφιαλτικές στιγμές έζησε μία 42χρονη στην Κορινθία στα χέρια του πρώην συντρόφου της. Ο 44χρονος…

15 λεπτά ago

Σαν σήμερα 1 Μαΐου

1840: Ο πρώτος πρεσβευτής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εγκαθίσταται στην Αθήνα. Είναι ο ελληνικής καταγωγής Κωστάκης…

18 λεπτά ago

Λουτράκι: «Καρφώθηκε» με το αυτοκίνητό του σε δέντρο (photos)

Ο 55χρονος, μεταφέρθηκε έχοντας τις αισθήσεις του αλλά και τραύμα στο κεφάλι, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο…

28 λεπτά ago

Διώρυγα Κορίνθου: Άνοιξε και πάλι το κανάλι για τη ναυσιπλοΐα

Όπως γνωστοποίησε η Ανώνυμος Εταιρεία της Διώρυγας της Κορίνθου από σήμερα, 1η Μάϊου 2024,  το…

40 λεπτά ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πρωτομαγιά

Του Προφήτου Ιερεμία, του Αγίου Πανάρετου, της Οσίας Ισιδώρας, της Αγίας Ταμάρας και του Αγίου…

45 λεπτά ago