Η Νορβηγία καταργεί όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά της Covid-19

Τα τελευταία περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού που ίσχυαν στην Νορβηγία, μεταξύ των οποίων οι γνωστές μάσκες προστασίας, αλλά και η τήρηση αποστάσεων μεταξύ των πολιτών, καταργούνται από την κυβέρνηση, παρά την αύξηση των μολύνσεων από την παραλλαγή «Ο». «Δεν είναι πλέον απαραίτητη η τήρηση αποστάσεων μεταξύ μας…», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στο Όσλο ο Πρωθυπουργός Jonas Gahr Store, βάζοντας τη μάσκα που φορούσε στην τσέπη της ζακέτας του. Ο ίδιος εξήγησε ότι η «Ο» δεν αποτελεί πλέον πρωτεύουσα απειλή για την πλειονότητα των ανθρώπων, διότι προκαλεί ελαφρύτερες μορφές της νόσου, ενώ υπάρχει και η προστασία των εμβολίων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Νορβηγού πρωθυπουργού, η υποχρεωτική καραντίνα τεσσάρων ημερών μετά από θετικό τεστ Covid, μετατρέπεται σε απλή σύσταση, ενώ τα παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα της εν λόγω ίωσης δεν είναι αναγκαίο να υποβάλλονται στα γνωστά τεστ. Καταργούνται, επίσης, όλες οι προϋποθέσεις (πιστοποιητικό Covid), για όσους επιθυμούν να εισέλθουν στην Νορβηγία.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί στην Νορβηγία των 5,3 εκατομμυρίων κατοίκων 1.440 θάνατοι από Covid, ενώ το ποσοστό των εμβολιασμένων με τουλάχιστον δύο δόσεις ανέρχεται στο 91%.

Η απόφαση της νορβηγικής κυβέρνησης για την άρση των αντι- Covid μέτρων ακολουθεί την τάση που επικρατεί στην Ευρώπη, όπου αρκετές χώρες έχουν ανακοινώσει την κατάργηση των περισσοτέρων περιοριστικών αντι- Covid μέτρων. Η πρώτη χώρα που προέβη στην πλήρη κατάργηση των περιοριστικών μέτρων είναι η Δανία.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

1 ημέρα ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago