Ιταλία: Σταδιακή άρση των περιορισμών και των απαγορεύσεων, προαναγγέλλει ο Ντράγκι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες η χώρα του θα προχωρήσει σε σταδιακή άρση απαγορεύσεων και περιορισμών που συνδέονται με την πανδημία κορωνοϊού.

«Τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να προχωρήσουμε σταδιακά στην άρση των διάφορων περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. Παρακολουθώντας συνεχώς τα επιδημιολογικά στοιχεία, θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες για τη λήξη των απαγορεύσεων που είναι ακόμη σε ισχύ», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Τα στοιχεία που αφορούν τους εμβολιασμούς είναι πολύ ενθαρρυντικά. Θέλουμε η χώρα μας να ξανανοίξει, κυρίως για τους νέους μας», πρόσθεσε ο Μάριο Ντράγκι.

Σήμερα, όπως γράφει ο Τύπος, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ακόμη και αν σε ορισμένες περιοχές σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων, δεν θα ισχύει πλέον κανένα είδος περιορισμών.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνησή του θέλει να μειώσει σημαντικά την προσφυγή στην τηλεκπαίδευση και να απλουστεύσει το σύστημα τη καραντίνας για τους μαθητές.

Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι για όσους πολίτες έχουν κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού και για όσους μολύνθηκαν μετά από δυο δόσεις εμβολίου, το «πράσινο πάσο εμβολιασμένου» θα έχει απεριόριστη διάρκεια.

Τα νέα περιστατικά κορονοϊού στη χώρα είναι 118.994, ενώ 395 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 964.521 διαγνωστικά τεστ, το 12,3% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 1.524 ασθενείς (25 λιγότεροι από χθες Τρίτη). Στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 19.550, δηλαδή 323 λιγότεροι από χθες Τρίτη.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου από τις 11 έως τις 19 Μαΐου

Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου, θα λειτουργήσει στο Λουτράκι. ” Μήτρα χρωμάτων και αγάπης…

29 λεπτά ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες για τη διέλευση ειδικών οχημάτων μεταφοράς ανεμογεννήτριας…

1 ώρα ago

Τέλος η οδήγηση για τους 70χρονους – Τι προβλέπεται για τους υπερήλικες οδηγούς

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι οδηγοί άνω των 70 ετών ευθύνεται για πολλά τροχαία…

3 ώρες ago

Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία: Διεθνής υποχρέωση η προστασία της Μονής της Χώρας – Φορείς και ΕΕ να εξαντλήσουν κάθε σύννομη προσπάθεια

Ως διεθνή υποχρέωση χαρακτηρίζει η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία την ανάγκη να διατηρηθεί αλώβητο το λαμπρότερο…

4 ώρες ago

Λουτράκι: «Πάμε ανακύκλωση» – Βιωμάτικες δράσεις & εκδήλωση βράβευσης

𝚷𝚨𝚳𝚬 𝚨𝚴𝚨𝚱𝚼𝚱𝚲𝛀𝚺𝚮 | 𝚩𝚰𝛀𝚳𝚨𝚻𝚰𝚱𝚬𝚺 𝚫𝚸𝚨𝚺𝚬𝚰𝚺 & 𝚬𝚱𝚫𝚮𝚲𝛀𝚺𝚮 𝚩𝚸𝚨𝚩𝚬𝚼𝚺𝚮𝚺 για τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους…

4 ώρες ago

Κόρινθος: Συνελήφθησαν 3 άτομα για αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για τα – κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των…

5 ώρες ago