Κιμ Γιονγκ Ουν: Σπάνια δημόσια εμφάνιση της συζύγου και της θείας του, εν μέσω της πανδημίας

Επανεμφάνιση στα κρατικά μέσα ενημέρωσης έκαναν σήμερα Τετάρτη η σύζυγος και η θεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς η οικογένεια που κυβερνά τη χώρα έχει διατηρήσει χαμηλό προφίλ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η σύζυγος και η θεία του Κιμ παρακολούθησαν μαζί του μια καλλιτεχνική παράσταση στο Θέατρο Τέχνης Mansudae στην πρωτεύουσα, Πιονγκγιάνγκ, γιορτάζοντας τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η Ρι εθεάθη για τελευταία φορά δημόσια στις 9 Σεπτεμβρίου (επέτειο ίδρυσης της Βόρειας Κορέας), όταν επισκέφτηκε μαζί με τον σύζυγό της το Παλάτι του Ήλιου Kumsusan, όπου στεγάζονται τα ταριχευμένα σώματα του  παππού και του πατέρα του Κιμ.

«Όταν (ο Κιμ) εμφανίστηκε στο αμφιθέατρο του θεάτρου με τη σύζυγό του, Ρι Σολ Τζου, εν μέσω της μουσικής καλωσορίσματος, το κοινό άρχισε να χειροκροτά και να ζητωκραυγάζει», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Τα τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν τη Ρι, με ένα παραδοσιακό κοκκινόμαυρο φόρεμα hanbok, να συνομιλεί και να χαμογελά με τον Κιμ κατά τη διάρκεια του σόου, και το ζευγάρι να βγαίνει στη σκηνή για να δώσει τα χέρια και να φωτογραφηθεί με τους καλλιτέχνες.

Η Ρι έλειπε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης για περισσότερο από ένα χρόνο πριν εμφανιστεί να παρακολουθεί μια συναυλία τον περασμένο Φεβρουάριο, τροφοδοτώντας εικασίες για την υγεία της και μια πιθανή εγκυμοσύνη της.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS) πιστεύει ότι η Κιμ και η Ρι έχουν τρία παιδιά, αλλά λίγα πράγματα είναι γνωστά για αυτά.

Το κλιπ επιβεβαίωσε επίσης την πρώτη εμφάνιση από τον Ιανουάριο του 2020 της θείας του Κιμ και  πρώην ανώτερου αξιωματούχου του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, Κιμ Κιόνγκ Χούι, η οποία παρακολούθησε τη συναυλία καθισμένη δίπλα στη Ρι.

Η Κιμ Κιόνγκ Χούι ήταν βασικό πρόσωπο στα πρώτα χρόνια στην εξουσία του νεαρού ηγέτη, αλλά είχε εξαφανιστεί από τα μέσα ενημέρωσης, αφού ο Κιμ διέταξε την εκτέλεση του ισχυρού συζύγου της, Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, για προδοσία το 2013. Η γυναίκα είχε κάνει μια εμφάνιση- έκπληξη έξι χρόνια αργότερα.

Όσον αφορά τον κορονοϊό, η Βόρεια Κορέα δεν έχει επιβεβαιώσει κρούσματα COVID-19, αλλά έκλεισε τα σύνορά της και έχει λάβει αυστηρά μέτρα, όπως ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

hlektragr

Recent Posts

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

29 λεπτά ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κόμβος στην είσοδο Λουτρακίου»

Αυτοψία στο έργο «Βελτίωση-Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Νο1 Λουτρακίου-Περαχώρας (Ισόπεδοι Κόμβοι-Συμβολές Οδών), πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ…

38 λεπτά ago

Εορτασμός 203ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Παναγιά στο Χρυσοβίτσι 

Ο Δήμος Τρίπολης, η Τοπική Κοινότητα Χρυσοβιτσίου και ο Σύλλογος Χρυσοβιτσιωτών, έχουν την τιμή να…

59 λεπτά ago

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό Αλεποχωρίου – Ψάθας

Καθίζηση του οδοστρώματος και κατολισθήσεις βράχων, οδήγησαν την Τροχαία Αττικής στην απόφαση για πλήρη διακοπή…

1 ώρα ago

Προσλήψεις 20 ατόμων στο Δήμο Κορινθίων

Ο Δήμος Κορινθίων ανακοινώνει την πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού είκοσι (20) ατόμων για απασχόληση έως πέντε…

1 ώρα ago

Ίσθμια : Περιβαλλοντική δράση ”Λούνα παρκ Ανακύκλωσης”

Στις 22 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» θα πραγματοποιηθεί η περιβαλλοντική δράση…

2 ώρες ago