ΗΠΑ: Κοριτσάκι 8 ετών σκοτώθηκε από αδέσποτες σφαίρες στο Σικάγο

Συγκλονισμένο είναι το Σικάγο από τον θάνατο ενός κοριτσιού οκτώ ετών που μετανάστευσε πρόσφατα στις ΗΠΑ από το Μεξικό. Το παιδί σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών ανάμεσα σε μέλη αντίπαλων συμμοριών.

Η Μελίσα Ορτέγα περπατούσε μαζί με τη μητέρα της το περασμένο Σάββατο (22/1) το απόγευμα σε δρόμο του τρίτου μεγαλύτερου αστικού κέντρου των ΗΠΑ όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί. Παρά την προσπάθειά τους να βρουν κάλυψη, το παιδί χτυπήθηκε από δύο σφαίρες στο κεφάλι, αναφέρει έκθεση της αστυνομίας.

Η αστυνομία θεωρεί πως στόχος των πυρών ήταν άνδρας 26 ετών με βαρύ ποινικό μητρώο, μέλος τοπικής συμμορίας που έχει εμπλακεί σε πόλεμο με άλλες δύο εγκληματικές οργανώσεις. Τραυματίστηκε από σφαίρα στην πλάτη και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εντοπιστεί ο δράστης.

Δεν υπάρχουν λόγια για να αναφερθείς στον θάνατο ενός κοριτσιού οκτώ ετών», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Σικάγο, Ντέιβιντ Μπράουν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υποσχόμενος ότι οι υπηρεσίες του θα κάνουν το παν εντός των δυνάμεών τους προκειμένου «να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι δράστες του εγκλήματος».

Η Δημοκρατική δήμαρχος της πόλης, Λόρι Λάιτφουτ, δεσμεύθηκε ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες των αρχών εναντίον των συμμοριών που δρουν «χωρίς κανέναν σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή». Το πρόβλημα της βίας στην πόλη είναι χρόνιο και χωρίς εύκολη λύση.

Η Μελίσα θα κηδευτεί στην πόλη όπου γεννήθηκε, στη Λος Σαούσες, στο Μεξικό. Είχαν εγκατασταθεί με τη μητέρα της τον Αύγουστο στο Σικάγο, όπου ήλπιζαν να ζήσουν το «αμερικανικό όνειρο», όπως αναφερόταν σε έκκληση για δωρεές που είχε αναρτηθεί στον ιστότοπο συμμετοχικής χρηματοδότησης GoFundMe.

hlektragr

Recent Posts

Μαθητές του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως

Αντιπροσωπεία μαθητών του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» συνοδευόμενοι από τους Εκπαιδευτικούς τους κ. Κωνσταντίνα Ξύδη, κ.…

10 λεπτά ago

Ναύπλιο: Εγκαίνια του 9ου Mediterranean Yacht Show

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου τα εγκαίνια…

19 λεπτά ago

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέρασε από τη διώρυγα της Κορίνθου το ιστιοφόρο Belem με τη Φλόγα

Το ταξίδι του για τη Μασσαλία συνεχίζει το γαλλικό ιστιοφόρο Belem, το οποίο μεταφέρει την…

1 ώρα ago

Συνεδριάζει την Μεγάλη Τρίτη η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

Την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο του…

9 ώρες ago

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024 και αναμένεται να…

9 ώρες ago

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

11 ώρες ago