«Μια φορά στα χίλια χρόνια» η έκρηξη του ηφαιστείου στην Τόνγκα- Απίστευτες εικόνες και βίντεο

Η τεράστια έκρηξη του υποθαλάσσιου ηφαιστείου στην Τόνγκα συμβαίνει μόνο «περίπου κάθε χίλια χρόνια» και ήταν τόσο μεγάλη που ήταν ορατή από το διάστημα.

Η έκρηξη προκάλεσε σεισμό 7,4 βαθμών και προκάλεσε τσουνάμι στην ακτή του νησιού του Ειρηνικού, αφήνοντάς το καλυμμένο με στάχτη και αποκομμένο από βοήθεια.

Στις ΗΠΑ, κύματα άνω των τεσσάρων ποδιών καταγράφηκαν στις ακτές της Καλιφόρνια το Σάββατο και κύματα τσουνάμι καταγράφηκαν κατά μήκος των ακτών στο Όρεγκον, την Ουάσιγκτον, τη Βρετανική Κολομβία στον Καναδά και την Αλάσκα.

Δορυφορικές εικόνες κατέγραψαν τη θεαματική έκρηξη από το διάστημα και παρά τις τρομερές προειδοποιήσεις, οι θεατές συρρέουν στις παραλίες για να δουν τα αυξανόμενα κύματα του τσουνάμι.

https://twitter.com/RickThrelfall/status/1482230654301798406?ref_src=twsrc%5Etfw” rel=”nofollow noopener” target=”_blank

Η Τόνγκα που επλήγη από το τσουνάμι παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό «αποκομμένη» την Κυριακή, καθώς οι συνδέσεις τηλεφώνου και διαδικτύου αποκόπηκαν, αφήνοντας συγγενείς στη μακρινή Νέα Ζηλανδία να προσεύχονται για τις οικογένειές τους στα νησιά του Ειρηνικού, καθώς δεν έχουν γίνει ακόμη αναφορές για θύματα.

https://twitter.com/Cienciaymas_/status/1482348550298251267?ref_src=twsrc%5Etfw” rel=”nofollow noopener” target=”_blank

Ο καθηγητής Shane Cronin, από το Πανεπιστήμιο του Auckland, είναι ειδικός στις εκρήξεις της Τόνγκα. «Αυτή είναι μια από τις τεράστιες εκρήξεις που το ηφαίστειο μπορεί να παράγει περίπου κάθε χίλια χρόνια», έγραψε στο The Conversation.

Πρόσθεσε δε ότι «θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε για αρκετές εβδομάδες ή και χρόνια σε μεγάλες ηφαιστειακές αναταραχές από το ηφαίστειο Hunga-Tonga-Hunga-Ha’apai».

https://twitter.com/WxNB_/status/1482708364635348992?ref_src=twsrc%5Etfw” rel=”nofollow noopener” target=”_blank

Δύο γυναίκες πνίγηκαν στο βόρειο Περού όταν κύματα δύο μέτρων χτύπησαν ένα φορτηγό, παρασύροντάς το στη θάλασσα στην παραλία Naylamp, Lambayeque, στα βόρεια της χώρας.

https://twitter.com/Sanya_Ruggiero/status/1482332273407979521?ref_src=twsrc%5Etfw” rel=”nofollow noopener” target=”_blank

Το τεράστιο σύννεφο τέφρας που καλύπτει το μικροσκοπικό νησιωτικό έθνος της Τόνγκα εμποδίζει πτήσεις από τη Νέα Ζηλανδία για την εκτίμηση της έκτασης της ζημιάς.

https://twitter.com/Cmdr_Hadfield/status/1482457432689455104?ref_src=twsrc%5Etfw” rel=”nofollow noopener” target=”_blank

 

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

2 ημέρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago