Ινδία: Ξεκινά τον εμβολιασμό εφήβων ενόψει της απειλής της Όμικρον- Σχολεία μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα

Η Ινδία άρχισε να εμβολιάζει παιδιά ηλικίας 15 έως 18 ετών κατά του κορωνοϊού τη Δευτέρα, καθώς επεκτείνει γρήγορα την προσπάθεια εμβολιασμού της για να καλύψει τον μεγαλύτερο πληθυσμό εφήβων στον κόσμο, εν μέσω φόβων ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα οδηγήσει σε νέο κύμα λοιμώξεων.

Οι αρχές ανέφεραν τη Δευτέρα 33.750 νέα κρούσματα COVID-19 και 123 θανάτους. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της ταχέως εξαπλούμενης μετάλλαξης Όμικρον που εντοπίστηκε στην Ινδία ήταν 1.700, δήλωσε το υπουργείο Υγείας.

Προκειμένου να προχωρήσει αποτελεσματικά ο εμβολιασμός των εφήβων, πολλά δημόσια, αλλά και ιδιωτικά σχολεία στην Ινδία θα μετατραπούν προσωρινά σε εμβολιαστικά κέντρα.

Αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών , της Βρετανίας και της Νότιας Κορέας, έχουν δει πολυάριθμες λοιμώξεις σε παιδιά να τροφοδοτούν μια αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες και έχουν ενθαρρύνει τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Οι αρχές στο Γκουτζαράτ, που είναι η πολιτεία καταγωγής του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, ελπίζουν να χορηγήσουν μια πρώτη δόση σε 3,6 εκατομμύρια παιδιά αυτή την εβδομάδα.

«Έχουμε την ικανότητα και έχουμε τα εμβόλια για να καλύψουμε τα περισσότερα από τα παιδιά. Απευθύνουμε έκκληση στους γονείς να συνεργαστούν και να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά θα εμβολιαστούν το νωρίτερο δυνατόν», δήλωσε ο Τζάι Πράκας Σιβαχάρε, επίτροπος υγείας στην πολιτεία Γκουτζαράτ.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά UNICEF εκτιμά ότι η Ινδία έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό εφήβων στον κόσμο – περίπου 253 εκατομμύρια.

Χιλιάδες παιδιά, πολλά συνοδευόμενα από γονείς, έκαναν ουρές έξω από σχολεία και ιατρικά κέντρα από νωρίς τη Δευτέρα για να εξασφαλίσουν την πρώτη τους δόση του εμβολίου.

Η κυβέρνηση χορηγεί στα παιδιά μόνο το εμβόλιο Covaxin της Bharat Biotech, καθώς αυτό είναι το μόνο εμβόλιο στην Ινδία με έγκριση επείγουσας χρήσης για την ηλικιακή ομάδα 15-18, δήλωσε το υπουργείο Υγείας την περασμένη εβδομάδα.

Οι ενήλικες στην Ινδία λαμβάνουν το Covaxin, το εμβόλιο AstraZeneca, το οποίο φέρει την επωνυμία Covishield, και το εμβόλιο Sputnik V.

hlektragr

Recent Posts

Αυστηρά πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα – Σε κατάσταση συναγερμού η κυβέρνηση ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Σήμα κινδύνου με αφορμή το μητρώο δήλωσης καθαρισμού ακαλύπτων χώρων εξέπεμψε η ΠΟΜΙΔΑ, καθώς εκκρεμεί και η έναρξη…

20 λεπτά ago

Ενημέρωση για τις αγροτοδασικές πυρκαγιές του τελευταίου 24ωρου

Από Ω/18:00/27-04-2024 έως Ω/18:00/28-04-2024 εκδηλώθηκαν 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Από αυτές, οι 26 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο…

31 λεπτά ago

Ρέντης: Στη φυλακή 12 κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απολογιών της δεύτερης ομάδας κατηγορουμένων που συνελήφθησαν σε επιχείρηση της Αστυνομίας για…

1 ώρα ago

ΟΠΕΚΑ: Την Μεγάλη Τρίτη πληρώνονται 18 επιδόματα

Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου θα πληρωθούν 19 επιδόματα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής…

2 ώρες ago

Φόρος εισοδήματος: Άμεσες πληρωμές για τις επιστροφές φόρων

Συνολικά αλλάζει το «τοπίο» γύρω από τον φόρο εισοδήματος, με την εφαρμογή του νέου Κώδικα Φορολογικής…

2 ώρες ago

Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο | Δημήτρης Πτωχός: «Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του τουρισμού»

Το πανέμορφο Ναύπλιο φιλοξενεί για 9η φορά τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο,…

3 ώρες ago