Γαλλία: Η σημαία της ΕΕ αφαιρέθηκε από την Αψίδα του Θριάμβου αφού προκάλεσε σάλο

Μια μεγάλη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανέβηκε στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι την Παρασκευή ,για να σηματοδοτήσει την έναρξη της εξάμηνης γαλλικής προεδρίας του μπλοκ, αφαιρέθηκε την Κυριακή αφού προκάλεσε αντιδράσεις από ακροδεξιούς και δεξιούς ηγέτες.

Ο  υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλέμεντ Μπον, ο οποίος την Παρασκευή είχε δηλώσει ότι η σημαία θα παραμείνει αναρτημένη στην Αψίδα για «αρκετές ημέρες», είπε ότι η σημαία κατέβηκε «όπως είχε προγραμματιστεί».

«Ήταν προγραμματισμένο το να κατέβει η σημαία αυτή την Κυριακή, δεν είχαμε καθορίσει την ακριβή ώρα», είπε ο Μπον στο ραδιόφωνο France Inter. Ο υπουργός απέρριψε την ιδέα ότι η κυβέρνηση είχε υποχωρήσει, αφού η ηγέτης της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, είπε το Σάββατο ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας της Γαλλίας για να αφαιρεθεί η σημαία της ΕΕ.

«Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αφαιρέσει τη σημαία της ΕΕ από την Αψίδα του Θριάμβου. Πρόκειται για μια όμορφη πατριωτική νίκη στις αρχές του 2022», είπε η Λεπέν την Κυριακή.

«Δεν υποχωρήσαμε, δεν υπήρξε αλλαγή σχεδίου…Πιστεύω απολύτως ότι η μοίρα της Γαλλίας βρίσκεται στην Ευρώπη», είπε ο Μπον.

Είπε ότι η Λεπέν και άλλοι ηγέτες έσφαλαν όταν είπαν ότι η σημαία της ΕΕ είχε αντικαταστήσει τη γαλλική σημαία, καθώς η τελευταία δεν εμφανίζεται μόνιμα στην Αψίδα του Θριάμβου.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δεν έχει ακόμη πει εάν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή τον Απρίλιο, νίκησε τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο του 2017 με ποσοστό 66%-34%.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα υπάρξει έντονη αναμέτρηση μεταξύ των δύο στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, με τον Μακρόν να αναμένεται να κερδίσει ξανά, αν και με μικρότερη διαφορά.

hlektragr

Recent Posts

Έξοδος Πάσχα: Αδειάζει η Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών – Κορίνθου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις…

15 ώρες ago

Δημοπρασία εκμίσθωσης του Κτιρίου Υποδοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΗΡΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑ…

15 ώρες ago

Ξυλόκαστρο : Πρόγραμμα – Πρόσκληση Περιφοράς Επιταφίου Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου & Εορτασμού Αναστάσεως 2024

03 Μαΐου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ώρα 10:00        ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο…

15 ώρες ago

Σε εργοτάξια στο Λουτράκι και στο Ρίο ο Ταχιάος: Προτεραιότητα το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Αυτοψίες στα εργοτάξια των ενεργών συμβάσεων που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο Λουτράκι και το…

15 ώρες ago

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία…

15 ώρες ago