Κεντάκι: «Σαρώθηκε» από ανεμοστρόβιλο η αμερικανική Πολιτεία- Τουλάχιστον 80 νεκροί

Ο αριθμός των νεκρών από τους ισχυρούς ανεμοστρόβιλους που κατέστρεψαν ολόκληρες πόλεις στο Κεντάκι είναι πιθανό να ξεπεράσει τους 100, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας των ΗΠΑ, καθώς η ελπίδα να βρεθούν επιζώντες εξασθενεί.

Ο Andy Beshear είπε ότι ο ανεμοστρόβιλος  υπήρξε ο πιο καταστροφικός στην ιστορία της πολιτείας, με τουλάχιστον 80 επιβεβαιωμένους θανάτους. «Οτιδήποτε βρέθηκε στο διάβα του ανεμοστρόβιλου δε στέκεται όρθιο πια», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης.

Δεκατέσσερις θάνατοι έχουν αναφερθεί σε τέσσερις άλλες πολιτείες.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε μια μεγάλη «ομοσπονδιακή» κρίση στο Κεντάκι και διέταξε να διατεθεί ομοσπονδιακή βοήθεια στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Τα σωστικά συνεργεία που μετέβησαν στην πολιτεία ψάχνουν  στα συντρίμμια για να βρουν επιζώντες, ενώ άλλες ομάδες μοιράζουν πόσιμο νερό και γεννήτριες στους κατοίκους. Περισσότερα από 300 μέλη της Εθνικής Φρουράς πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα στο Κεντάκι και απομάκρυναν συντρίμμια.

«Ελπίζουμε ακόμα, καθώς προχωράμε, ότι θα γίνει κάποιο θαύμα και θα βρούμε περισσότερους ανθρώπους», είπε ο κυβερνήτης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Μέιφιλντ, μια από τις σκληρότερα πληγείσες.

Ωστόσο, κανείς δεν βρέθηκε ζωντανός από το πρωί του Σαββάτου.

Ο κ. Beshear είπε ότι ο ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε περιουσίες σε όλο τη διαδρομή των 365 χιλιομέτρων που κάλυψε. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους, αν και ο ακριβής αριθμός δεν είναι ακόμη σαφής.

Στο Μέιφιλντ, ο πυροσβεστικός σταθμός και το δημαρχείο ισοπεδώθηκαν. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει τζάμι σε κανένα όχημα ή ακίνητο που υπάρχει στην πόλη, που να μην έχει θρυμματιστεί», είπε η δήμαρχος Κάθι Στιούαρτ.

Οκτώ θάνατοι επιβεβαιώθηκαν σε ένα εργοστάσιο κεριών, που χτυπήθηκε όταν πιστεύεται ότι βρίσκονταν εντός του 110 υπάλληλοι, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Άλλα οκτώ άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

hlektragr

Recent Posts

Τουρισμός: Οι αρχαιολογικοί χώροι κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων έναντι των Μουσείων – Πρωτιά για την Αρχαία Κόρινθο

Κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας έναντι των μουσείων σύμφωνα με…

3 ώρες ago

Έκτακτο Γεγονός: Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Φίτσο (video)

Άγνωστος πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, μετά από τη συνεδρίαση της κυβέρνησης. Όπως…

6 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων…

8 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Με εντυπωσιακή συμμετοχή κοινού ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου…

8 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Τετάρτη 15 Μαϊου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 15 Μαϊου 2024 στις 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων με 31 θέματα…

8 ώρες ago

Πυροσβεστική: 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

Από Ω/18:00/13-05-2024 έως Ω/18:00/14-05-2024 εκδηλώθηκαν 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους…

8 ώρες ago