Categories: ΔΙΕΘΝΗ

«Σας ζητώ συγγνώμη»: O φακός κατέγραψε την πρωθυπουργό της Δανίας σε κατάστημα χωρίς μάσκα

Η πρωθυπουργός της Δανίας ζήτησε συγγνώμη σήμερα, αφότου ο ερασιτεχνικός φακός την κατέγραψε να μην φοράει μάσκα μέσα σε ένα κατάστημα, σε αντίθεση με τους νέους κανόνες κατά της Covid-19 που τέθηκαν σε ισχύ.

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε από τη δανέζικη εφημερίδα Ekstra Bladet, το τράβηξε χθες ένας περαστικός μπροστά από τη βιτρίνα ενός καταστήματος ρούχων στο κέντρο της Κοπεγχάγης, τέσσερις ημέρες μετά την επαναφορά της υποχρέωσης της χρήσης της μάσκας σε ορισμένους χώρους και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

«Ήταν απλά μια παράλειψη, αφότου οι νέοι κανονισμοί τέθηκαν σε ισχύ. Το αντιλήφθηκα, διότι ένας πολίτης με κατέγραψε», έγραψε η Μέτε Φρεντέρικσεν, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Γνωρίζω καλά ότι αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Όμως, ιδανικά όχι σε εμένα. Επομένως, προφανώς λυπάμαι για αυτό και θέλω εκ νέου να σας ευχαριστήσω για όλα όσα εμείς κάνουμε μαζί για να περιορίσουμε την επιδημία», συνέχισε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Δανίας.

Το περιστατικό λαμβάνει χώρα σε μια κακή συγκυρία για την πρωθυπουργό, η οποία αναμένεται να καταθέσει την Πέμπτη σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η επιτροπή ερευνά την απόφασή της να θανατωθούν πάνω από 15 εκατομμύρια βιζόν σε εκτροφεία της χώρας για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι μετάλλαξης του ιού που ευθύνεται για την Covid-19.

Έχοντας ανακοινωθεί εκτάκτως τον Νοέμβριο του 2020, η εντολή αυτή αποκαλύφθηκε πως δεν ήταν νομικά βάσιμη εκείνη την εποχή, με αποτέλεσμα ο υπουργός Γεωργίας να παραιτηθεί και η Φρεντέρικσεν να ζητήσει συγγνώμη στους εκτροφείς.  Η επιτροπή θέλει να μάθει εάν η πρωθυπουργός γνώριζε τη στιγμή που λάμβανε την απόφαση ότι κανένας νόμος δεν της επέτρεπε να την επιβάλει.

hlektragr

Recent Posts

Έξοδος Πάσχα: Αδειάζει η Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών – Κορίνθου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις…

17 ώρες ago

Δημοπρασία εκμίσθωσης του Κτιρίου Υποδοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΗΡΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑ…

18 ώρες ago

Ξυλόκαστρο : Πρόγραμμα – Πρόσκληση Περιφοράς Επιταφίου Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου & Εορτασμού Αναστάσεως 2024

03 Μαΐου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ώρα 10:00        ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο…

18 ώρες ago

Σε εργοτάξια στο Λουτράκι και στο Ρίο ο Ταχιάος: Προτεραιότητα το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Αυτοψίες στα εργοτάξια των ενεργών συμβάσεων που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο Λουτράκι και το…

18 ώρες ago

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία…

18 ώρες ago