Categories: ΔΙΕΘΝΗ

Σκληρό lockdown στους ανεμβολίαστους από τη Δευτέρα στην Αυστρία (βίντεο)

Aπό τα μεσάνυχτα η Αυστρία γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέτει σε ισχύ τους πιο αυστηρούς περιορισμούς στους ανεμβολίαστους.

Από τη Δευτέρα περίπου δύο εκατομμύρια πολίτες θα μπορούν να βγουν από το σπίτι μόνο για να πάμε στο σούπερ μάρκετ ή την εργασία τους ή για να αθληθούν μόνο σε ανοιχτό χώρο.

«Επί του παρόντος, η συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων στα μη εμβολιασμένα άτομα στην ηλικιακή ομάδα 18-59 είναι πάνω από 1.700 (κρούσματα την ημέρα) . Έτσι, αποφασίσαμε ότι από αύριο θα τεθεί σε ισχύ lockdown για τους μη εμβολιασμένους σε όλη την επικράτεια» τόνισε ο καγκελάριος της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Τουλάχιστον 2.000.000 πολίτες θα περιοριστούν στο σπίτι τους και θα μπορούν να βγαίνουν μόνο για να πάνε στα σούπερμαρκετ, στην εργασία τους ή για να γυμνάζονται σε εξωτερικούς χώρους.

Η Αυστρία είναι από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, μόλις 65%, ενώ μετά την ανακοίνωση των μέτρων οι αντιεμβολιαστές διοργάνωσαν διαδήλωση στο Σαλτσμπουργκ.

Ολλανδία
Την ίδια στιγμή στην Ολλανδία από το Σάββατο τα εστιατόρια και τα μπαρ κλείνουν από τις 20:00 το βράδυ για όλους. Το μέτρο τέθηκε και πάλι σε ισχύ μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού που είναι περίπου στο 85%.

Η Ελευθερία Τριανταφυλλίδη που ζει στη χώρα μιλώντας στο MEGA λέει ότι αυτό οφείλεται στις κρυφές συγκεντρώσεις των νέων στα σπίτια και στην υπερβολική χαλάρωση των μέτρων.

«Τώρα ξεκίνησαν πάλι να φορούν μάσκες στα μαγαζιά. Δεν έχει πολύ καιρό που γίνεται. Είχαμε ξεσυνηθίσει πάρα πολύ» σημείωσε και πρόσθεσε: «Βλέπω ότι μαζεύονται (οι νέοι) μεταξύ τους.Αυτό έχω καταλάβει και δυσκολεύονται πολύ με τα νέα μέτρα».

Βουλγαρία
Στη Βουλγαρία, τη χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού,κάτω από 30%, και με τριψήφιο αριθμό θανάτων καθημερινά έγιναν κανονικά οι εκλογές, οι τρίτες μέσα σε ένα χρόνο.

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες με τους εκλογικούς αντιπροσώπους να μεταφέρουν στα σπίτια των νοσούντων τις κάλπες για να ψηφίσουν, ενώ οι ίδιοι φορούν ολόσωμες λευκές στολές προστασίας.

hlektragr

Recent Posts

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Τη Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher

Ξεκινά αύριο (29.4.2024) Μεγάλη Τετάρτη και ώρα 11:00 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων…

16 ώρες ago

Αττική Οδός: Τροχαίο ατύχημα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο – Καθυστερήσεις έως την έξοδο για Λαμία

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα στην Αττική Οδό στο ύψος του κόμβου Δημοκρατίας στο ρεύμα προς…

17 ώρες ago

Σε κρίσιμη κατάσταση νεαρός στην Κοζάνη που ήπιε φυτοφάρμακο

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, προκειμένου να μεταφερθεί φάρμακο-αντίδοτο στην…

17 ώρες ago

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

18 ώρες ago

Πασχαλινή Συναυλία Φιλαρμονικής Λουτρακίου την Κυριακή 28 Απριλίου

Η Φιλαρμονική Λουτρακίου, στο δρόμο προς την κορύφωση του Θείου Πάθους τη Μεγάλη Εβδομάδα, παρουσιάζει…

18 ώρες ago

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου «Πάσχα 2024- Καλαμάτα»

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με πολλές συμμετοχές, πραγματοποιήθηκε το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου…

19 ώρες ago