Categories: ΔΙΕΘΝΗ

Σιγκαπούρη: Το κράτος δεν θα καλύπτει τα ιατρικά έξοδα των «ανεμβολίαστων από επιλογή» που νοσούν με κορονοϊό

Η Σιγκαπούρη δεν θα πληρώνει πλέον τους ιατρικούς λογαριασμούς για άτομα που «δεν εμβολιάστηκαν από επιλογή» και νοσούν με κορονοϊό, ​​είπε η κυβέρνηση, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια αύξηση των κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση καλύπτει επί του παρόντος το πλήρες ιατρικό κόστος για για όλους τους πολίτες που νοσούν με κορονοϊό, καθώς και για τους μόνιμους κατοίκους και τους κατόχους βίζας μακράς διαρκείας, εκτός εάν βγουν θετικοί σύντομα μετά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους από το εξωτερικό.

Ωστόσο, από τις 8 Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση είπε ότι «θα αρχίσει να χρεώνει ασθενείς με κορονοϊό που δεν έχουν εμβολιαστεί από επιλογή». Ανέφερε ότι τα μη εμβολιασμένα άτομα «αποτελούν μια σημαντική πλειονότητα όσων χρειάζονται εντατική ενδονοσοκομειακή περίθαλψη και συμβάλλουν δυσανάλογα στην επιβάρυνση των πόρων υγειονομικής περίθαλψης».

Οι ιατρικοί λογαριασμοί που σχετίζονται με τον κορονοϊό θα εξακολουθούν να πληρώνονται για άτομα που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για άλλους λόγους (π.χ. υγείας). Η κυβέρνηση θα καλύπτει επίσης τα ιατρικά έξοδα για τα άτομα που έχουν μερικώς εμβολιαστεί έως τις 31 Δεκεμβρίου, δίνοντάς τους χρόνο να λάβουν τη δεύτερη δόση.

Η Σιγκαπούρη έχει από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμών στον κόσμο, με το 85% του επιλέξιμου πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Ωστόσο, η πολιτεία  παλεύει με τις αυξανόμενες μολύνσεις από τον κορονοϊό και τον περασμένο μήνα προειδοποίησε ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης κινδυνεύει να «κατακλυστεί» από τα αυξανόμενα κρούσματα. Η ανακοίνωση ήρθε μια μέρα αφότου η χώρα επέκτεινε τη δυνατότητα ταξιδιών χωρίς υποχρεωτική καραντίνα, ως μέρος μιας αλλαγής στην προσέγγισή της για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός, Lee Hsien Loong, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο παγκόσμιος επιχειρηματικός κόμβος δεν θα μπορούσε να παραμείνει κλειστός επ’ αόριστον και η Σιγκαπούρη έχει περάσει από μια στρατηγική «μηδενικής ανοχής» με λοκντάουν και κλειστά σύνορα σε μια ζωή πιο ελεύθερη, πάντα υπό το βάρος, ωστόσο, της πανδημίας.

Η αύξηση των μολύνσεων μετά τη χαλάρωση ορισμένων περιορισμών ώθησε το νησί να σταματήσει την περαιτέρω επαναλειτουργία του στα τέλη Οκτωβρίου. Οι κοινωνικοί περιορισμοί παρατάθηκαν για περίπου ένα μήνα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού και να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Στις 8 Νοεμβρίου, η χώρα κατέγραψε 2.470 νέα κρούσματα και 14 θανάτους. Το υπουργείο Υγείας είπε ότι 67 ασθενείς ήταν σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

ΠΗΓΗ: The Guardian 

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

12 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

12 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

13 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

13 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

14 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

14 ώρες ago