Categories: ΑΘΛΗΤΙΚΑ

MotoGP: «Τρόμαξαν» με Μάρκεθ – Άσχημη πτώση με ταχύτητα 270 χλμ/ώρα

Ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP Μ. Βρετανίας στην πίστα του Σίλβερστον, όμως είχε μια πολύ άσχημη πτώση στο τέλος της διαδικασίας.
H δράση ξεκίνησε στο GP Μ. Βρετανίας με τον Μαρκ Μάρκεθ να είναι ο ταχύτερος αναβάτης μετά το FP1. Τα έντονα σύννεφα πάνω από το Σίλβερστον δεν απείλησαν ιδιαίτερα και η διαδικασία διεξήχθη δίχως την εμφάνιση της βροχής.

Όμως με 2 λεπτά για το τέλος του FP1 είδαμε την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας, έπειτα από χαλίκια που έπεσαν στην πίστα. Ο Μαρκ Μάρκεθ είχε μια πολύ άσχημη πτώση στη στροφή Μάγκοτς, με τον ίδιο να είναι καλά στην υγεία του, αλλά η μοτοσικλέτα του διαλύθηκε.

Ο Μαρκ Μάρκεθ, παρά την πτώση ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με χρόνο στο 2:00.941. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda έδειξε από νωρίς πολύ δυνατός και άφησε στη 2η θέση τον Αλέις Εσπαργκαρό της Aprilia για 0,250 δευτ. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Φάμπιο Κουαρταραρό με Yamaha, o οποίος ήταν στην αρχή της διαδικασίας στην 1η θέση, έχοντας δυνατό ρυθμό. Στο τέλος όμως ολοκλήρωσε 0,360 δευτ. μακριά από τον χρόνο του Μάρκεθ.

Η δεύτερη Repsol Honda του Πολ Εσπαργκαρό ήταν στην 4η θέση, με το HRC να έχει ένα άκρως θετικό ξεκίνημα στο αγωνιστικό τριήμερο. Ο Τζακ Μίλερ ήταν η πρώτη Ducati στη διαδικασία, ολοκληρώνοντας στην 5η θέση της κατάταξης. Ο Τακάκι Νακαγκάμι με την LCR έμεινε στην 6η θέση έχοντας βρεθεί μέχρι και 2ος στη διαδικασία.

Ο Άλεξ Ρινς ήταν o ταχύτερος αναβάτης της Suzuki στην 7η θέση, μπροστά από τους αναβάτες της Ducati, Πέκο Μπανάια και Ζοάν Ζαρκό. Ο Άλεξ Μάρκεθ ολοκλήρωσε στη 10η θέση ως ο τελευταίος αναβάτης στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον αδερφό του, φέρνοντας 4 Honda εντός της πρώτης 10άδας.

Ο Ντανίλο Πετρούτσι βρέθηκε στην 11η θέση για λογαριασμό της KTM, ενώ ο Καλ Κράτσλοου με την εργοστασιακή M1 της Yamaha ήταν 12ος. Ακολούθησαν δυνατά ονόματα, με τους Χόρχε Μαρτίν, Μπράντ Μπίντερ και Ζοάν Μιρ να κλείνουν την πρώτη 15άδα. Ο Βαλεντίνο Ρόσι ήταν μόλις στη 16η θέση, ενώ ακολούθησαν οι Ίκερ Λεκουόνα, Ενέα Μπαστιανίνι, Μιγκέλ Ολιβέιρα, Λούκα Μαρίνι, ο πρωτάρης Τζέικ Ντίξον και ο Λορένζο Σαβαντόρι.

Πηγή: gazzetta.gr 

 

hlektragr

Recent Posts

Μαθητές του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως

Αντιπροσωπεία μαθητών του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» συνοδευόμενοι από τους Εκπαιδευτικούς τους κ. Κωνσταντίνα Ξύδη, κ.…

8 ώρες ago

Ναύπλιο: Εγκαίνια του 9ου Mediterranean Yacht Show

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου τα εγκαίνια…

8 ώρες ago

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέρασε από τη διώρυγα της Κορίνθου το ιστιοφόρο Belem με τη Φλόγα

Το ταξίδι του για τη Μασσαλία συνεχίζει το γαλλικό ιστιοφόρο Belem, το οποίο μεταφέρει την…

9 ώρες ago

Συνεδριάζει την Μεγάλη Τρίτη η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

Την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο του…

16 ώρες ago

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024 και αναμένεται να…

17 ώρες ago

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

18 ώρες ago