ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση, την άλλη εβδομάδα η απόφαση – Με κόσμο ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Η εκδίκαση για την τιμωρία του Ολυμπιακού στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ολοκληρώθηκε. Οι δύο ομάδες έχουν δικαίωμα να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας στις 12:00. Η απόφαση θα βγει από την επόμενη εβδομάδα.

Η διαδικασία διήρκησε περίπου 2.5 ώρες. Αρχικά ο Ολυμπιακός κατέθεσε αίτημα να μη συμμετάσχει ο Παναθηναϊκός στη διαδικασία, το οποίο δεν έγινε δεκτό από την Επιτροπή.

Μετά από νια διαδικασία που διήρκησε περισσότερες από 2,5 ώρες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων, Αντώνης Μελισσινός, έδωσε προθεσμία σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για να καταθέσουν υπομνήματα έως τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας. Αυτό σημαίνει ότι η τελική απόφαση θα βγει από την επόμενη εβδομάδα.  Επιπλέον, δόθηκε η διευκρίνηση ότι το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τη η αγωνιστική της Stoiximan Super League, θα διεξαχθεί κανονικά με την παρουσία κόσμου, καθώς έχει διαφοροποιηθεί το άρθρο 24 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα.

Η διαδικασία της εκδίκασης ξεκίνησε λίγο μετά τις 15.30 – και ξεπέρασε τις 2,5 ώρες – με την πλευρά του Ολυμπιακού να ζητά να μην επιτραπεί καν η παρουσία του Παναθηναϊκού στην Εφέσεων, κάτι που δεν έγινε δεκτό μετά από σχετική διαβούλευση του προεδρείου. Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις θέσεις του, εξήγησε γιατί έχει έννομο συμφέρον να είναι παρών στη διαδικασία, ανέδειξε τις εξετάσεις στο ΥΓΕΙΑ και το ΜΗΤΕΡΑ και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται εν αμφιβόλω η κατάσταση και ο τραυματισμός του Χουάνκαρ. Ο τραυματισμός του που ακόμα και σήμερα δεν του επιτρέπει να προπονείται και να είναι λειτουργικός, όπως διευκρινίστηκε από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός αμφισβήτησε από μέρους του την κατάσταση του παίκτη αλλά και ότι ο λόγος της διακοπής ήταν ο τραυματισμός. Παρουσίασε – έχοντας προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα από την Αστυνομία ως μέρος της έρευνας να βρεθεί ο υπαίτιος για την κροτίδα – την κατάθεση του 4ου διαιτητή Ευστάθιου Γκορτσίλα που έκανε τη διερμηνεία από τα ελληνικά στα αγγλικά με το προεδρείο να συμφωνεί για τα περί γενικοτήτων του ΦΑ, ζήτησε να μην ληφθεί υπ’ όψιν η συμπληρωματική έκθεση (τονίζοντας ότι αμφισβητείται ως διαδικασία αλλά και έγγραφο) και επίσης έφερε στην αίθουσα έγγραφα (νέα έγγραφα που δεν υπήρχαν σε πρώτο βαθμό και δεν τα ήξερε ο Παναθηναϊκός) από τη νοσηλεία του Χουάνκαρ από το ΥΓΕΙΑ που ανέφεραν ότι ο παίκτης ήταν καλά ως προς την ακουή του και την κινητικότητά του σχεδόν το ίδιο βράδυ. Ο Παναθηναϊκός από μέρους του δεν τα αποδέχθηκε αυτά τα χαρτιά. Ειδικότερα το έγγραφο από το ΥΓΕΙΑ αλλά και επειδή όπως αναφέρθηκε επί της διαδικασίας το υπέγραφε νοσηλευτής.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι διαφωνούν σε όλα τα κομβικά σημεία της υπόθεσης. Ο Ολυμπιακός επέμενε μέχρι τέλους ότι από το Φύλλο Αγώνα δεν προκύπτει κανένας τραυματισμός και ο τραυματισμός ήταν λόγος διακοπής. Ο Ολυμπιακός ζήτησε την απαλλαγή του και τον επανορισμό του αγώνα από το 49′ και μετά. Από μέρους του ο Παναθηναϊκός εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόρριψη της παρέμβασής του σε πρώτο βαθμό και προφανώς διαφώνησε με την απαλλαγή του Ολυμπιακού, ζητώντας να τηρηθεί ότι έγινε και σε πρωτόδικο επίπεδο.

hlektragr

Recent Posts

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα (από 20.5.2024 έως 26.5.2024)

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα (από 20.5.2024 έως 26.5.2024) Ανακοινώνεται ότι για…

2 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων…

3 ώρες ago

MyCoast: Σχεδόν 14.000 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή – Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες φτάνουν τις 500

Περίπου 14.000 πολίτες κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών…

4 ώρες ago

2,9 εκατομμύρια οχήματα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Σε περίπου 2,9 εκατομμύρια υπολογίζονται τα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους χωρίς να έχουν…

4 ώρες ago

Νέες ταυτότητες: Πότε λήγουν οι παλιές – Πόσο κοστίζουν οι καινούριες

Υποχρεωμένοι να βγάλουμε νέες ταυτότητες είμαστε όλοι οι Έλληνες, με την διαδικασία να έχει ήδη…

4 ώρες ago

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -250- γραμμάρια κάνναβης…

5 ώρες ago