ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έκλεισε τον Ίγκνας Μπραζντέικις ο Ολυμπιακός

Παίκτης του Ολυμπιακού πρέπει να θεωρείται ο Ίγκνας Μπραζντέικις καθώς οι «ερυθρόλευκοι» τα βρήκαν σε όλα με τη Ζαλγκίρις Κάουνας και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός θα καταβάλει ένα ποσό της τάξης των 500.000 ευρώ στη Λιθουανική ομάδα για την απόκτηση του 24χρονου φόργουορντ, ο οποίος πέραν της Ζαλγκίρις έχει αγωνιστεί και σε Νιου Γιορκ Νικς (13 αγώνες), Φιλαδέλφεια Σίξερς (1 αγώνα) και Ορλάντο Μάτζικ (50 αγώνες).

Βάσει των όσων έχουν διαρρεύσει έως τώρα οι νταμπλούχοι Ελλάδας συμφώνησαν για να υπογράψουν τον Μπραζντέικις για 2 χρόνια, με τις απολαβές του παίκτη να φτάνουν στις 900.000 ευρώ τον χρόνο.

Ίγκνας Μπραζντέικις: Αυτά έκανε στο MundoBasket 2023 ο 24χρονος

Το μεγάλο μπασκετικό γεγονός του καλοκαιριού ολοκληρώθηκε με την Λιθουανία να καταλαμβάνει την 6η θέση της διοργάνωσης και τον 24χρονο γκαρντ/φόργουορντ να έχει σημαντική συνεισφορά, έχοντας βρεθεί στο διάβα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, απέναντι στο οποίο παρέδωσε την μεγαλύτερη παράστασή του.

Η παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν σημαντική, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στην στατιστική του Μπραζντέικις, καθώς σε 8 αναμετρήσεις σκόραρε κατά μέσο όρο 11 πόντους, μάζεψε 3.5 ριμπάουντ και μοίρασε 2.5 ασίστ.

Το highlight των επιδόσεών του στο τουρνουά αποτέλεσε η εμφάνισή του στο παιχνίδι με την Εθνική Ελλάδος στην δεύτερη φάση ομίλων, όπου οι Λιθουανοί επικράτησαν με 92-67.

Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ ήταν… άχαστος, ευστοχώντας σε όλες τις προσπάθειες που πήρε εντός πεδιάς (4/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα), με μοναδικό… ατόπημα μία χαμένη βολή (1/2). Έπειτα από 25 λεπτά στα οποία αγωνίστηκε σταμάτησε στους 18 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα 3 ριμπάουντ και μοιράζοντας 2 τάπες.

Η έφεσή του στο σκοράρισμα αποδεικνύεται και από το γεγονός πως ολοκλήρωσε τα έξι από τα οκτώ παιχνίδια, στα οποία αγωνίστηκε, με διψήφιο αριθμό πόντων. Αποτέλεσε τον τρίτο σκόρερ της χώρας του στην διοργάνωση πίσω από τον Ρόκας Γιοκουμπάιτις και τον Γιόνας Βαλαντσιούνας, έχοντας συνολικά γεμάτες εμφανίσεις στους αγώνες της Λιθουανίας.

Στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Αίγυπτο ο Μπραζντέικις σκόραρε 8 πόντους, ενώ παράλληλα μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ. Ακολούθησαν τα παιχνίδια για την φάση των ομίλων κόντρα σε Μεξικό και Μαυροβούνιο όπου φόρτωσε τα καλάθια των δύο χωρών με 10 πόντους στο κάθε ματς.

Μετά την πρόκριση της Λιθουανίας στην δεύτερη φάση ήρθε το ματς με την Ελλάδα, πριν τη μεγάλη νίκη της ομάδας του Κάζις Μακσβίτις κόντρα στους Αμερικανούς. Απέναντι στους δώδεκα NBAers της Team USA σημείωσε 11 πόντους (3/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές), κατέβασε δύο ριμπάουντ και έκανε τέσσερις φορές χαρούμενους τους συμπαίκτες του με ισάριθμες τελικές πάσες.
Με αντίπαλο την Σερβία στα προημιτελικά επανέλαβε παρόμοια εμφάνιση με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ στη συνέχεια είχαν σειρά οι αγώνες κατάταξης. Στο ματς κόντρα στην Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς μέτρησε 15 πόντους, 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με τον επίλογο να γράφεται απέναντι στην Λετονία, όπου ο μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού κυμάνθηκε σε ρηχά νερά με 5 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, όντας άστοχος με 1/7 σουτ εντός πεδιάς.

hlektragr

Recent Posts

Στην Κορώνη για τον εορτασμό της Παναγίας Ελεήστριας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Την προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια γιόρτασε με λαμπρότητα η Κορώνη, την Παρασκευή 10 Μαΐου, γιορτή…

22 λεπτά ago

Σαν σήμερα 11 Μαΐου

910: Για πρώτη φορά από το 1835, ο κομήτης Χάλεϊ πλησιάζει τη Γη, με αποτέλεσμα…

38 λεπτά ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 11 Μαΐου

Του Αγίου Αρμοδίου μάρτυρος, των Αγίων Κυρίλλου και Μεθόδιου, του Αγίου Αργυρίου εξ Επανωμής, της…

50 λεπτά ago

Λουτράκι : Έρχεται το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Έρχεται το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σούμο σε συνεργασία με τη Πανελλήνια…

21 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας – Πρόσκληση σε εκδήλωση την Κυριακή 12 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

21 ώρες ago

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

22 ώρες ago