ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Κέρδισε τον Κλέιν λόγω τραυματισμού και αποθεώθηκε – Στο πόδι το Καλλιμάρμαρο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 1-1 τη μάχη της Ελλάδας με τη Σλοβακία για το Davis Cup στο Παναθηναϊκό Στάδιο
Ο αντίπαλός του Λούκας Κλέιν εγκατέλειψε στο τρίτο σετ (6-7, 7-6, 4-0) λόγω τραυματισμού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες -αφόρητη ζέστη- τον Σλοβάκο Λούκας Κλέιν, στο πλαίσιο του World Group 1 του Davis Cup.

Στέφανος Τσιτσιπάς-Λούκας Κλέιν: Το ματς

Ο Έλληνας τενίστας τα βρήκε σκούρα απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο, ο οποίος προηγήθηκε με 1-0 στα σετ, ενώ πήγε το δεύτερο ξανά στο tie break, έχοντας τη δυνατότητα να κάνει την έκπληξη μεγατόνων και να δώσει προβάδισμα με 2-0 στη Σλοβακία (μετά την ήττα του Σκορίλα στο πρώτο ματς της ημέρας).

Στα κρίσιμα, ωστόσο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τη βοήθεια και του κόσμου έφτασε στην επικράτηση και την ισοφάριση των σετ σε 1-1, με τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς και να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του κορυφαίου Έλληνα τενίστα.

Στη συνέχεια, έχοντας πάρει ενέργεια από τον κόσμο, ο Τσιτσιπάς ήταν καταιγιστικός στο τρίτο σετ, ξεκίνησε με break και προηγήθηκε με 2-0. Ο Κλέιν με τη σειρά του, αντιμετώπισε πρόβλημα με κράμπες, δεν μπορούσε καν να περπατήσει και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-0 games εγκατέλειψε τον αγώνα.

Με αυτόν τον τρόπο ο Έλληνας τενίστας ισοφάρισε τη μάχη της Ελλάδας με τη Σλοβακία στο 1-1 και η πρόκριση στο Davis Cup Qualifiers του 2024 θα κριθεί την Κυριακή (17/9).

Εκεί όπου, σύμφωνα με το έως τώρα πρόγραμμα (μπορεί να αλλάξουν οι συμμετέχοντας μετά και τον τραυματισμό του Κλέιν) οι Πέτρος Τσιτσιπάς/Μιχαήλ Περβολαράκης κοντράρονται με τους Κλέιν και Ζελενάι, ενώ στη συνέχεια ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Άλεξ Μόλκαν και η σειρά των αγώνων (κρίνεται στις 3 νίκες) ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση του Σκορίλα με τον Κλέιν.

hlektragr

Recent Posts

Γιορτή της Μητέρας 2024: Πότε πέφτει και πώς καθιερώθηκε

Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται σε περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο. Ως είθισται, η…

36 λεπτά ago

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024” από τις 24 έως τις 29 Μαΐου

Τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν για ακόμη μία χρονιά Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”. Φέτος, θα διεξαχθούν…

1 ώρα ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -40- άτομα Στο πλαίσιο…

1 ώρα ago

Κορινθία: Συνελήφθη 41χρονος με μαχαίρι και ναρκωτικά

Συνελήφθη την Τετάρτη 8 Μαΐου το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας, από αστυνομικούς…

2 ώρες ago

Η πανήγυρη της ευρέσεως του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Παταπίου στην ομώνυμη Ι. Μονή στο Λουτράκι

Όπως είναι γνωστό την Τρίτη της Διακαινησίμου, έκαστου έτους, εορτάζεται η εύρεση του Ιερού Σκηνώματος…

2 ώρες ago

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην στο Ξυλόκαστρο

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην…

2 ώρες ago