ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Παρουσία εισαγγελέων οι επόμενοι αγώνες ΑΕΚ και ΠΑΟ – Το βίντεο που «έκαψε» τον χούλιγκαν του Παναθηναϊκού – Έρχονται και άλλες συλλήψεις [βίντεο]

Νέα Φιλαδέλφεια: Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για έναν οπαδό του Παναθηναϊκού που είχε ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία.
Ο συγκεκριμένος χούλιγκαν αναφέρεται στη δικογραφία που είχε σχηματισθεί για την φονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της 7ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της ΕΡΤ, δεν πρόκειται τελικά για τον οπαδό που αναφέρεται στην δικογραφία ότι παραδέχτηκε την συμμετοχή του μέσω των social media, αλλά για έναν οπαδό που ταυτοποιήθηκε από βίντεο.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πρόκειται για γνωστό χούλιγκαν του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε διάφορα επεισόδια στο παρελθόν με οπαδικά κίνητρα και μάλιστα είχε τραυματιστεί και ο ίδιος σε συμπλοκή έξω από το Εφετείο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, είναι ένας από εκείνους που έχουν καταγραφεί σε οπτικό υλικό να καθοδηγούν την ομάδα των χούλιγκαν κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Νέα Φιλαδέλφεια: Αναμένεται η έκδοση νέων ενταλμάτων
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων, καθώς οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν ταυτοποιήσει μέσω των πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων και άλλους οπαδούς που διαφεύγουν της σύλληψης.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ανάλυση κατασχεθέντων αντικειμένων που είχαν ίχνη αίματος πάνω τους, αλλά που κανένα δεν φαίνεται έως τώρα να είχε ίχνη αίματος του δολοφονημένου Μιχάλη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, πάντως, αναφέρει πως η ταυτοποίηση του δολοφόνου είναι θέμα ημερών, ενώ το σκεπτικό προφυλάκισης των Κροατών αναφέρεται σε μεταξύ τους διακριτούς ρόλους, με επιχειρησιακή δομή και ροπή σε νέες εγκληματικές πράξεις.

Νέα Φιλαδέλφεια: Πέντε οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του Μιχάλη
Όπως είναι εύλογο, η αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη, έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, αντιμετωπίζει αντικειμενικές δυσκολίες, καθώς δεν φαίνεται να έχει αποτυπωθεί σε κάποια κάμερα ασφαλείας η στιγμή που ο 29χρονος δέχεται τη θανάσιμη μαχαιριά.Ωστόσο, από την ανάλυση που έχει μέχρι στιγμής γίνει η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταλήξει σε έναν κύκλο περίπου 5 βασικών υπόπτων. Πρόκειται για άτομα με παρόμοια υψομετρικά χαρακτηριστικά, τα οποία σε άλλα βίντεο και φωτογραφίες εμφανίζονται κοντά στον Μιχάλη, τον οποίον χτυπούν.

Την ίδια ώρα, δύσκολο φαίνεται να προκύψει κάποιο σημαντικό εύρημα και από την ανάλυση του DNA των 105 συλληφθέντων, καθώς είναι πολύ πιθανό δράστης να φορούσε γάντια και να μην ήρθε καν σε απευθείας επαφή με το θύμα. Άλλωστε, τόσο στα ρούχα όσο και στο σώμα του θύματος έχει βρεθεί γενετικό υλικό από πολλά άτομα που είτε συμμετείχαν συμπλοκή, είτε προσπάθησαν να τον σώσουν την ώρα που αιμορραγούσε.

Αντιθέτως, πολύ πιο ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα από τα κινητά τηλέφωνα των Κροατών χούλιγκαν καθώς στα GPS τους έχουν καταγραφεί δρομολόγια που έκαναν κατά την παρουσία του στην Αθήνα. Δεν αποκλείεται μάλιστα από τις τηλεφωνικές και διαδικτυακές συνομιλίες να προκύψουν στοιχεία και για άλλα ασύλληπτα άτομα, επειδή γνώριζαν την περιοχή κατάφεραν να διαφύγουν από την Αστυνομία.

Εν τω μεταξύ , σε εξέλιξη είναι συσκέψεις των συναρμόδιων φορέων ενόψει των επόμενων αγώνων τόσο της ΑΕΚ με την Ζάγκρεμπ όσο και του Παναθηναϊκού όπου θα είναι παρόντες και εισαγγελικοί λειτουργοί με σκοπό την τήρηση της νομιμότητας.

Σύμφωνα πάντως με δικαστικές πηγές, ουδέποτε εστάλη πριν από τον κρίσιμο αγώνα της ΑΕΚ με τη Δυναμό Ζάγκρεμπ έγγραφο για να ζητηθεί η συνδρομή της Εισαγγελίας η οποία ποτέ δεν την έχει αρνηθεί, με την παρουσία εισαγγελέων σε αγώνες ποδοσφαίρου.

Νέα Φιλαδέλφεια: Βολές Κούγια κατά της δικαιοσύνης
«Μαχαίρια σε αυτό το φονικό ραντεβού δεν είχαν μόνο οι Κροάτες, αλλά και οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, αφού ένας εκ των Κροατών εγκληματιών σε αυτή τη φονική συμπλοκή φέρει 7 τραύματα από μαχαίρι, ευτυχώς γι’ αυτόν όχι θανατηφόρα, χωρίς να έχει συλληφθεί ούτε ένας εγκληματίας οπαδός της ΑΕΚ που διέπραξε εις βάρος του Κροάτη απόπειρα ανθρωποκτονίας», αναφέρει σε σημερινή (18.8.2023) ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας.

«Κάτι που δείχνει ότι η διαδικασία των συλλήψεων ήταν προκατειλημμένη, ατελής και ατυχής για την αστυνομία. Ο δράστης του εγκλήματος αυτού πρέπει να εντοπισθεί και να συλληφθεί, αφού είμαστε ένα κράτος δικαίου και δεν επιθυμούμε να εκτιθέμεθα διεθνώς», συμπληρώνει ο Αλέξης Κούγιας για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Όπως είναι γνωστό, υπερασπίζομαι έναν οπαδό του Παναθηναϊκού, ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ – εστιατόριου πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, ο οποίος σήμερα είναι προσωρινά κρατούμενος, μόνο γιατί ευρέθη μαζί με την κοπέλα του κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό κατά κακή τους σύμπτωση την ώρα που οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κινούντο προς τα εκεί, για να διαφύγουν μετά τα εγκλήματα τους από το φονικό ραντεβού τους με κακοποιούς οπαδούς της ΑΕΚ, τα οποία είχαν ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του με εντελώς βάναυσο τρόπο ο αείμνηστος Μιχάλης Κατσούρης.

Η αιτιολογία, την οποία ανέπτυξαν προφορικά στον εντολέα μου τόσο ο Εισαγγελέας που γνωμοδότησε, όσο και η τακτική Ανακριτής που διεξάγει την ανάκριση, ήταν ότι οι εγκληματίες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν γνώριζαν την Αθήνα, δεν γνώριζαν κυρίως το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και ότι τους καθοδήγησαν κάποιοι Έλληνες, οι οποίοι συνδέονται μαζί τους και ιδεολογικά – πολιτικά, δηλαδή φασίστες και αντίπαλοι της ΑΕΚ, και αφού ο εντολέας μου και οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού είναι και ευρίσκετο κοντά στο χώρο των επεισοδίων, είναι ο καθοδηγητής τους.

Χθες όμως, με καθυστέρηση σχεδόν 10 ημερών, ενώ αυτό έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη μέρα, αφού η διαδικασία της σημάνσεως γίνεται αμέσως μετά τη σύλληψη, το κακοφτιαγμένο αυτό σενάριο της αστυνομίας κατέρρευσε, αφού διαπιστώθη ότι τουλάχιστον 6 οπαδοί από τους 102 που συνελήφθησαν, και δεν γνωρίζουμε πόσοι ακόμη από αυτούς που διέφυγαν την σύλληψη, όχι μόνο γνώριζαν την Αθήνα, όχι μόνο γνώριζαν πού είναι το στάδιο της ΑΕΚ, αλλά και ότι προ 8ετιας είχαν συλληφθεί στην Αθήνα για αντίστοιχα επεισόδια, αποδεικνυόμενης με αυτό τον τρόπο της απόλυτης αθωότητος του εντολέως μου.

Εκείνο, το οποίο επίσης απεδείχθη, είναι ότι μαχαίρια σε αυτό το φονικό ραντεβού δεν είχαν μόνο οι Κροάτες, αλλά και οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, αφού ένας εκ των Κροατών εγκληματιών σε αυτή τη φονική συμπλοκή φέρει 7 τραύματα από μαχαίρι, ευτυχώς γι’ αυτόν όχι θανατηφόρα, χωρίς να έχει συλληφθεί ούτε ένας εγκληματίας οπαδός της ΑΕΚ που διέπραξε εις βάρος του Κροάτη απόπειρα ανθρωποκτονίας, κάτι που δείχνει ότι η διαδικασία των συλλήψεων ήταν προκατειλημμένη, ατελής και ατυχής για την αστυνομία. Ο δράστης του εγκλήματος αυτού πρέπει να εντοπισθεί και να συλληφθεί, αφού είμαστε ένα κράτος δικαίου και δεν επιθυμούμε να εκτιθέμεθα διεθνώς.

Αναγκάζομαι να προβώ σε αυτές τις επισημάνσεις, επειδή σε όλη μου την επί σχεδόν 50 χρόνια διαδρομή δεν ανέχτηκα ποτέ και δεν ανέχομαι και τώρα μεροληπτικές αντιμετωπίσεις από τα ΜΜΕ, γιατί αυτό προσβάλλει όλους εμάς τους ανεξαρτήτους Δικηγόρους, οι οποίοι αγωνιζόμαστε καθημερινά για να βοηθήσουμε τα Δικαστήρια να εκδίδουν δίκαιες αποφάσεις. Η Δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί αντικειμενικά προς όλες τις κατευθύνσεις και να μην αναζητούμε, όπως συμβαίνει με τον εντολέα μου, εξιλαστήρια θύματα με την κατασκευή φανταστικών σεναρίων.

Υ.Γ.:Ο εντολέας μου ευρέθη χωρίς κουκούλα, χωρίς κράνος και άοπλος και δεν γνωρίζει ούτε έναν εκ των άλλων συλληφθέντων. Από το κινητό του τηλέφωνο προκύπτει ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με κανένα Κροάτη και με κανένα κροατικό τηλέφωνο ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων».

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου

''Εν μέσω ετοιμασιών για την έκθεση ζωγραφικής " ΜΗΤΡΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ " στο Beau…

12 ώρες ago

«Ιπτάμενο» πλοίο φαινόταν από την ακτή – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που προκάλεσε την εικόνα

«Ιπτάμενο» πλοίο στα ανοιχτά της Κύμης – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που το…

13 ώρες ago

Γιορτή της Μητέρας 2024: Πότε πέφτει και πώς καθιερώθηκε

Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται σε περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο. Ως είθισται, η…

14 ώρες ago

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024” από τις 24 έως τις 29 Μαΐου

Τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν για ακόμη μία χρονιά Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”. Φέτος, θα διεξαχθούν…

15 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -40- άτομα Στο πλαίσιο…

15 ώρες ago

Κορινθία: Συνελήφθη 41χρονος με μαχαίρι και ναρκωτικά

Συνελήφθη την Τετάρτη 8 Μαΐου το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας, από αστυνομικούς…

16 ώρες ago