ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αρχίζουν τα ματς στα μεγάλα πρωταθλήματα – Αγώνες σε Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία

Τρία από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αρχίζουν επίσημα σήμερα τη νέα χρονιά.

Η Πρέμιερ Λιγκ θα έχει αλλαγές στους κανονισμούς, ο Χάρι Κέιν αποτελεί θέμα συζήτησης, στη Λα Λίγα ξεχώρισε οικονομικά μόνον η Ρεάλ Μαδρίτης, που (ξαφνικά) ψάχνει τερματοφύλακα, ενώ στη Λιγκ 1 η Παρί Σεν Ζερμέν θα είναι ξανά το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο, αλλά είναι άγνωστο αν βρεθεί η μέση λύση ανάμεσα στην ιεραρχία του συλλόγου και τον Κιλιάν Εμ’Μπαπέ.

Η φετινή Πρέμιερ Λιγκ θα είναι διαφορετική σε σχέση με άλλες χρονιές και μια βασική αλλαγή έχει να κάνει με τον επιπρόσθετο χρόνο παιχνιδιού.

Δηλαδή η διάρκειά του θα φθάνει ακόμη και τα εκατό λεπτά. Ηταν κάτι που είδαμε και στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Θα υπάρχει πιο αυστηρή διαιτησία στο σκληρό παιχνίδι, αλλά κυρίως στις καθυστερήσεις. Θέμα συζήτησης παραμένει ο Χάρι Κέιν, ο οποίος αφήνει την Τότεναμ, για να κερδίσει τρόπαια με την Μπάγερν.

Η Σίτι, αν κι έχασε τους Μαχρέζ και Γκιούντογαν, ενισχύθηκε με τους Γιόσκο Γκβάρντιολ και Ματέο Κόβατσιτς. Οι Αρσεναλ (197,75 εκατ. €), Τότεναμ (182), Μάντσεστερ Γ. (168,60) και Νιούκασλ (108,60) είναι οι μόνες ομάδες που ξεπέρασαν δαπάνες εκατό εκατομμυρίων ευρώ, ούτως ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικές απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι (79,10). Η Λίβερπουλ κινήθηκε χαλαρά, αγόρασε ό, τι είχε ανάγκη, ξόδεψε, μόλις, 51,30 εκατομμύρια € για δύο παίκτες. Πήγε για το μεγάλο deal (ύψους 127 εκατ. ευρώ) με τον Καϊσέδο της Μπράιτον, αλλά ο παίκτης μέχρι χθες έλεγε ότι θέλει να πάει στην Τσέλσι. Το πρόγραμμα: Αρσεναλ – Νότιγχαμ Φόρεστ, Μπόρνμουθ – Γουέστ Χαμ, Μπράιτον – Λούτον, Εβερτον – Φούλαμ, Σέφιλντ Γιουν. – Κρίσταλ Πάλας, Νιούκασλ – Αστον Βίλα, Μπρέντφορντ – Τότεναμ, Τσέλσι – Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουλβς (μεθαύριο).

Σταθερό το δίδυμο στην Ισπανία

Το μόνιμο δίδυμο των φαβορί για τον τίτλο της πρωταθλήτριας, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, θεωρείται απίθανο να «σπάσει». Οχι μόνον αγωνιστικά, αλλά και από τα πεπραγμένα της μεταγραφικής περιόδου. Οικονομικά, η «βασίλισσα» έκανε άλμα. Η μόνη που ξόδεψε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ (συγκεκριμένα, 124.50 εκατ. €).

Ολες οι άλλες μαζί δεν ανέβηκαν ούτε καν στα 60 εκατ. €, συνολικά. Η Μπαρτσελόνα είχε έσοδα 44.50 εκατ. €. Η Ρεάλ προσπαθεί να φτιάξει ένα καινούργιο σύνολο, ωστόσο της στοίχησε ο πρόσφατος τραυματισμός του τερματοφύλακα Τιμπό Κουρτουά. Ξόδεψε 124,50 εκατ. €, αναζητά 220 εκατ. € για να πάρει φέτος τον Εμ’Μπαπέ και ίσως να πληρώσει και για τερματοφύλακα, εκτός και αν αποκτήσει τον ελεύθερο Νταβίδ Ντε Χέα. Το πρόγραμμα: Ρεάλ Σοθιεδάδ -Ζιρόνα, Λας Πάλμας – Μαγιόρκα, Μπιλμπάο – Ρεάλ Μαδρίτης, Θέλτα – Οσασούνα, Βιγιαρεάλ – Μπέτις, Χετάφε – Μπαρτσελόνα, Κάδιθ – Αλαβές (Μεθαύριο), Ατλέτικο Μαδρίτης – Γρανάδα (μεθαύριο)

Η Παρί ΣΖ, στη Γαλλία, ξόδεψε χρήμα

Η μόνη που δαπάνησε 128 εκατομμύρια ευρώ είναι η ΠΣΖ. Οι άλλες, όπως στη Λα Λίγα, είχαν έσοδα, ή απέκτησαν ελεύθερους παίκτες. Η φετινή Λιγκ 1 θα έχει 18 ομάδες αντί για είκοσι. Ωστόσο, το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Εμ’Μπαπέ. Θα περάσει το δικό του για να φύγει ελεύθερος την προσεχή χρονιά, ή θα τον αγνοήσει εντελώς ο νέος προπονητής Λουίς Ενρίκε, κατόπιν των εντολών του Νασέρ Αλ-Κελαϊφί; Η ΠΣΖ ήδη έχει δημιουργήσει ένα νέο κορμό και θα πορευτεί (κυρίως) με τα νιάτα και ίσως κάποιους έμπειρους.

Στη Λιγκ 1 θα πάει σίγουρα καλά, δεν θα έχει εγωισμούς στα αποδυτήρια, ίσως να είναι μόνον ο Νεϊμάρ, αν μείνει στο ρόστερ κι αυτός, αλλά το Τσάμπιονς Λιγκ είναι χαμένο από νωρίς. Το πρόγραμμα: Μαρσέιγ – Ρεμς, Παρί Σεν Ζερμέν – Λοριάν, Μπρεστ – Λανς, Κλερμόν Φουτ – Μονακό, Μονπελιέ – Χάβρη, Ναντ – Τουλούζ, Ρεν – Μετς, Στρασμπούρ – Λιόν.

ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

 ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

 

Ντέκλαν Ράις       Αρσεναλ          116,60 εκατ. €

Γιόσκο Γκβάρντιολ                      Μάντεστερ Σ. 90 εκατ. €

Κάι Χάβερτς        Αρσεναλ          75 εκατ. €

Ράσμους Χόιλουντ                       Μάντσεστερ Γ.      75 εκατ. €

Ντόμινικ Σόμποσλαϊ                    Λίβερπουλ      70 εκατ. €

ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΛΑ ΛΙΓΚΑ

Τζουντ Μπέλινγκαμ                    Ρεάλ Μ.    103 εκατ. €

Αρντά Γκιουλέρ    Ρεάλ Μ.         20 εκατ. €

Αντουάν Γκριεζμάν                    Ατλέτικο Μ.    20 εκατ. €

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΛΙΓΚ-1

 Μανουέλ Ουγκάρτε              ΠΣΖ   60 εκατ. €

Λουκά Ερναντέζ     ΠΣΖ      45 εκατ. €

Ουγκό Εκιτικέ        ΠΣΖ      28,50εκατ. €

 

 

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

16 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

17 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

17 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

17 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

18 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

18 ώρες ago