ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουντιάλ 2022: Μέσι, Μπαπέ, Ροναλντίνιο – Το κοινό χαρακτηριστικό που έδειχνε κούπα για την Αργεντινή πριν τον μεγάλο τελικό [εικόνα]

Μουντιάλ 2022: Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι πιστεύαμε ότι το τουρνουά φέτος θα ήταν του Λιονέλ Μέσι. Όλοι θεωρούσαμε ότι σηκώνει την κούπα και κρεμάει τα παπούτσια του σε εθνικό επίπεδο.

O Goat μας διέψευσε ωστόσο. Το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου έφερε ανατροπή στην απόφαση του Λιονέλ Μέσι αναφορικά με το μέλλον του στην Εθνική Αργεντινής

«Ήξερα πως ο Θεός θα μου το έδινε. Είχα ένα προαίσθημα ότι θα γίνει δικό μου. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην Αργεντινή για να δούμε τους τρελούς πανηγυρισμούς. Ήταν το τρόπαιο που ήθελα σε όλη μου τη ζωή. Ήταν το όνειρο της παιδικής μου ηλικίας. Δεν αποσύρομαι από την εθνική ομάδα. Θέλω να συνεχίσω να παίζω ως πρωταθλητής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον αντίποδα ένας Μπαπέ, που φαίνεται ότι με την απόσυρση του Λίο Μέσι από την ενεργό δράση θα μπει στα παπούτσια του, πέτυχε τρία γκολ στο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έκανε τον πλανήτη να παραμιλά. Ωστόσο μετά το τέλος της ανεπανάληπτης αναμέτρησης πλησίασε τον Εμανουέλ Μακρόν και ξέσπασε στην αγκαλιά του Γάλλου προέδρου.

Ο Γάλλος «σίφουνας» ολοκλήρωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο με 8 γκολ, πήρε το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ της διοργάνωσης, πέτυχε χατ-τρικ στο τελικό κόντρα στην Αργεντινή αλλά τίποτα από τα παραπάνω δεν ήταν αρκετά για να «γλυκάνoυν» την πίκρα του Κιλιάν Μπαπέ μετά τον χαμένο τελικό.

Ο σούπερ σταρ των τρικολόρ ήταν απαρηγόρητος και πριν δώσει το «παρών» στην απονομή, τριγυρνούσε στον αγωνιστικό χώρο.

Εκείνη την στιγμή συνάντησε τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο διατηρεί εξαιρετική σχέση και για λίγα δευτερόλεπτα ξέσπασε σε κλάμματα μέσα στην αγκαλιά του σε μία από τις πιο συγκινητικές και ιδιαίτερες στιγμές του φετινού Μουντιάλ.

Δίπλα σε αυτούς τους υπερπαίκτες έρχεται να σταθεί ένας ακόμη υπερπαίκτης. Ίσως ο πιο φανταζί παίκτης όλων των εποχών. Μπορούσε να σε περάσει με χίλιους δύο τρόπους και να τους σφίξεις το χέρι μετά από κάθε του ενέργεια. Ο λόγος φυσικά για τον Βραζιλιάνο μέσο επιθετικό Ροναλντίνιο.

Αλήθεια όμως τι ενώνει τον Ροναλντίνιο, τον Μέσι και τον Μπαπέ; Τι είναι αυτό που μας έδειχνε ποιος θα σηκώσει την κούπα αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία;

Η Παρί Σεν Ζερμέν έδειξε τον τίτλο. 2001 ο Ρόνι στην Παρί, 2002 πρωταθλητής κόσμου. 2017 ο Μπαπέ στην Παρί, 2018 πρωταθλητής κόσμου. 2021 ο Μέσι στην Παρί, 2022 πρωταθλητής κόσμου.

Άρα ξέρουμε ποιος θα είναι ο επόμενος κάτοχος του τροπαίου. Η Παρί βγάζει τον τροπαιούχο…

Μουντιάλ 2022: Η φωτογραφία που αποδεικνύει την αλήθεια

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

16 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

1 ημέρα ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

1 ημέρα ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

1 ημέρα ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

1 ημέρα ago