ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πωλήθηκε η θρυλική Ferrari F2003-GA του Michael Schumacher

Η Ferrari F2003-GA, με την οποία ο Michael Schumacher κέρδισε το έκτο του πρωτάθλημα, έγινε το ακριβότερο μονοθέσιο που έχει πωληθεί ποτέ.

Το ιστορικό μονοθέσιο της Ferrari πωλήθηκε σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s, έναντι 14.630.000 δολαρίων (14.177.040 ευρώ). Η εν λόγω τιμή είναι σχεδόν διπλάσια σε σύγκριση με το προηγούμενο ρεκόρ των 7.504.000 δολαρίων (7.273.964 ευρώ), που απέφερε η πώληση ενός άλλου ιστορικού μονοθέσιου του Schumacher, η Ferrari F2001. Οι αρχικές εκτιμήσεις των ανθρώπων της RM Sotheby’s, πριν από τη δημοπρασία στις 9 Νοεμβρίου, ήταν ότι η πώληση του μονοθέσιου θα αποφέρει μεταξύ 7,5 και 9,5 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως θα περίμενε κανείς, η συγκεκριμένη Ferrari F2003-GA έχει διατηρηθεί σε άψογη κατάσταση, έτοιμη για …πίστα. Το μονοθέσιο δοκιμάστηκε πρόσφατα από τον Mick Schumacher, ο οποίος είχε την τύχη να οδηγήσει ένα από τα πιο εμβληματικά μονοθέσια στην λαμπρή καριέρα του πατέρα του.

Το μονοθέσιο, με αριθμό πλαισίου 229, σχεδιάστηκε από τους Rory Byrne και Ross Brawn, ως εξέλιξη του F2002 που κυριάρχησε την προηγούμενη σεζόν. Τα αρχικά GA στην κωδική ονομασία προστέθηκαν για να τιμήσουν το αφεντικό της Fiat, Gianni Agnelli, που απεβίωσε εκείνη τη χρονιά. Ο …λυσσαλέος V10 κινητήρας 3,0 λίτρων, που ανακατασκευάστηκε φέτος από τη Ferrari Formula 1 Clienti, αποδίδει 917 ίππους και στροφάρει έως και τις 19.000 σ.α.λ.

Όσον αφορά την ιστορία του μονοθέσιου στα χέρια του «Σούμι», ενώ αντιμετώπισε πιο σκληρό ανταγωνισμό από τα προηγούμενα χρόνια, κατάφερε να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα του 2003 στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, τερματίζοντας 2 βαθμούς μπροστά από τον Kimi Raikkonen, με τον Schumacher να κερδίζει σε πέντε αγώνες Grand Prix (Ισπανία, Αυστρία, Καναδάς, Ιταλία και ΗΠΑ) και να ανεβαίνει στο βάθρο σε άλλους δύο (Μονακό, Γαλλία).

 

hlektragr

Recent Posts

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

9 λεπτά ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -10- άτομα Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών…

55 λεπτά ago

Παπαφλέσσεια 2024 | Δημήτρης Πτωχός: «Η στήριξη της Περιφέρειας στη διοργάνωση, αποτελεί μια δήλωση της δέσμευσής μας στον κλασικό αθλητισμό και τις αξίες που εκφράζει»

H Διεθνής Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια 2024» διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 12 Μαΐου, στο Δημοτικό…

1 ώρα ago

Σαν σήμερα 14 Μαΐου

1865: Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα. Διαρκούν έως τις 17 Μαΐου, με νικήτρια την παράταξη…

2 ώρες ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Τρίτη 14 Μαϊου είναι των Αγίων Αριστοτέλους και Λεάνδρου των μαρτύρων, Αγίου Θεράποντος επισκόπου…

2 ώρες ago

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου από τις 11 έως τις 19 Μαΐου

Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου, θα λειτουργήσει στο Λουτράκι. ” Μήτρα χρωμάτων και αγάπης…

19 ώρες ago