ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευρωλίγκα: Κόντρα στη «βασίλισσα» ο Παναθηναϊκός – Τι ώρα παίζει

Ο Παναθηναϊκός αρχίζει απόψε (21:00), στο ΟΑΚΑ, το… ταξίδι του στην Ευρωλίγκα της φετινής σεζόν απέναντι σε έναν από τους ισχυρότερους αντιπάλους, τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η «βασίλισσα» ενισχύθηκε με την επιστροφή του Σέρχι Ροντρίγκεθ μετά από έξι χρόνια, την απόκτηση του σκόρερ Ντζανάν Μούσα, του πρώην «πράσινου» Μάριο Χεζόνια και του Γάλλου σέντερ Πέτρ Κορνελί, ενώ έμειναν οι Γουόλτερ Ταβάρες, Ρούντι Φερνάντεθ, Φαμπιάν Κοζέρ και όλοι οι υπόλοιποι που έφτασαν στο Φάιναιλ Φορ της προηγούμενης αγωνιστικής χρονιάς, στο Βελιγράδι.

Η Ρεάλ, που αντικατέστησε στην τεχνική ηγεσία τον Πάμπλο Λάσο με τον Τσους Ματέο, θέλει να φέρει πίσω στη Μαδρίτη μετά από δύο χρόνια στο Ντένβερ τον Φακούντο Καμπάτσο, για να δημιουργήσει, όπως αναφέρει ο ισπανικός Τύπος, το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας της.

Η «ομάδα του τριφυλλιού», από την πλευρά της, έχει μια επιπλέον δυσκολία, που προκαλείται από την απουσία του βασικού πόιντ γκαρντ της, Νέιτ Ουόλτερς, ο οποίος δεν έχει συνέλθει από τη θλάση που έπαθε.

«Για να περιορίσεις μια ομάδα όπως είναι η Ρεάλ, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να παίξεις καλή transition άμυνα, αλλά αυτό δεν αρκεί», σχολίασε ο Ντέγιαν Ράντονιτς, προπονητής του Παναθηναϊκού, και εξήγησε: «Διαθέτουν πλούσιο επιθετικό ταλέντο, παίζουν πολύ γρήγορα, και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά».

«Για να μείνεις στο παιχνίδι απέναντι στη Ρεάλ, πρέπει να είσαι καλός και στις δύο πλευρές του γηπέδου», τόνισε ο Ράντονιτς και επεσήμανε: «Επιθετικά σαφώς και πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε σχέση με το τελευταίο ματς και αμυντικά να μη χάσουμε τη συγκέντρωσή μας».

«Νομίζω πως, έτσι όπως έχω δει την ομάδα, όπως δουλεύει στην προπόνηση και στα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια, είμαστε αισιόδοξοι πως θα είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τον Ολυμπιακό της φετινής αγωνιστικής χρονιάς, πριν την αυριανή πρεμιέρα για την Ευρωλίγκα στη Βαρκελώνη απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Οσο για τους στόχους σε Ευρωλίγκα και Ελλάδα, ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» υπογράμμισε: «Δεν μπορείς να πεις ότι, επειδή πέρυσι πήγαμε στο Final Four, φέτος ξεκινάμε και θα πρέπει να είμαστε πάλι. Να πω πως θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην Ελλάδα, χωρίς αμφιβολία. Εχουμε την ομάδα, στον Ολυμπιακό είμαστε, αλλά στη Euroleague πάμε παιχνίδι παιχνίδι».

hlektragr

Recent Posts

Έρχεται το γαστρονομικό φεστιβάλ Taste of Loutraki

  To Taste of Loutraki -The Corinthian Food Festival, ένα φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή…

11 ώρες ago

Κορινθία: Παίζοντας «Τα μυστικά του Οφέλτη» για τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων

    H Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Κυριακή 19 Μαΐου…

11 ώρες ago

Ηλεκτροκίνηση στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Ροδοδάφνη

Εξελίσσεται βάσει του σχεδιασμού της ΕΡΓΟΣΕ, η υλοποίηση του σημαντικού σιδηροδρομικού έργου της ηλεκτροκίνησης στη…

11 ώρες ago

Κόρινθος: Νεαρή γυναίκα δεν πρόλαβε και γέννησε σε προαύλιο νοσοκομείου

Ένα απίστευτο αλλά και συνάμα ευχάριστο γεγονός συνέβη στο νοσοκομείο της Κορίνθου το βράδυ του…

11 ώρες ago

19 Μαϊου 1919: 105 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί, για τους απανταχού Έλληνες ποντιακής καταγωγής, μια ημέρα ορόσημο, ημέρα τιμής…

11 ώρες ago

Πύργος Κορινθίας: Την Κυριακή 19 Μαΐου τα 33α Κυριακίδεια

Διεξάγονται την Κυριακή 19 Μαίου 2024, τα 33α Κυριακίδεια, στον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Πρόκειται…

14 ώρες ago