ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ-Opap Arena: Επέστρεψε στο σπίτι της, ανατρίχιασε όλη η Ελλάδα – Βραδιά «ύμνος» στην προσφυγιά, όλα όσα συνέβησαν στην «Αγιά Σοφιά»

ΑΕΚ: Από σήμερα είναι πραγματικότητα! Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, η OPAP Arena, άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες της για να υποδεχθεί την ομάδα, τους θρύλους και φυσικά τον κόσμο της Ένωσης.

Εδώ και 19 χρόνια οι φίλοι της ΑΕΚ ανυπομονούσαν για την επιστροφή στο «σπίτι» τους. Ζούσαν με ένα όνειρο! «Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια». Και το όνειρο απέκτησε σάρκα και οστά. Η Αγιά Σοφιά – Opap Arena το βράδυ της Παρασκευής (30/9) έζησε άκρως συγκινητικές στιγμές.

Προσφυγιά, ξεριζωμός, χαμένες πατρίδες, χαμένες ψυχές, νέα πατρίδα, Νέα Φιλαδέλφεια… Είναι μερικοί από τους πιο βασικούς πυλώνες που στήθηκε η σημερινή ιστορική βραδιά της Ένωσης.

ΑΕΚ: Στην «OPAP Arena» Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Βαρδινογιάννης

Από νωρίς στο γήπεδο είχαν μαζευτεί χιλιάδες κόσμου για να ζήσουν από κοντά το όνειρο. Εκεί βρέθηκε και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής κι ο ιστορικός πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βαρδινογιάννης βρέθηκαν στα επίσημα μαζί με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Επίσης, το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κι ο Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

ΑΕΚ: Ξέσπασε σε λυγμούς ο θρύλος Κώστας Νεστορίδης

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ Κώστας Νεστορίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της Opap Arena συνοδευόμενος από την οικογένειά του.

Στο πλάι του ήταν ο γιος του και το εγγόνι του. Βλέποντας το γήπεδο που ονειρευόταν χρόνια τώρα να παίρνει σάρκα και οστά ξέσπασε σε λυγμούς.

Η ΑΕΚ προετοίμασε μία εκπληκτική εκδήλωση για τα εγκαίνια της OPAP Arena, με το θέαμα να είναι εντυπωσιακό τόσο για τους 32.000 οπαδούς στην εξέδρα, όσο και για όλους όσους παρακολούθησαν από την τηλεόραση.

Ξεχώρισε το αφιέρωμα στον Πόντο, καθώς η ΑΕΚ αποτελεί εδώ και δεκαετίες, από την ίδρυσή της, έναν εκπρόσωπο των Ελλήνων του Πόντου και της Κωνσταντινούπολης.

Με τρομερό τρόπο μπήκε όμως και το… πρώτο γκολ στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς η Ένωση είχε εμπνευστεί μία ιδιαίτερη στιγμή και για αυτό το γεγονός.

ΑΕΚ: Συγκίνησε ο Μελισσανίδης – «Το γήπεδο είναι δισέγγονο της προσφυγιάς – Απόψε η ΑΕΚ ιδρύεται ξανά»

Έναν λόγο με ιστορική αναδρομή στο παρελθόν της ΑΕΚ και σε ιδιαιτέρως φορτισμένο κλίμα έβγαλε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης.

ΑΕΚ: Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης

«Περιμέναμε πολύ, υπομείναμε πολλά, ξεπεράσαμε εμπόδια που έδειχναν ανυπέρβλητα. Πονέσαμε, κλάψαμε, αγωνιστήκαμε όλοι μαζί, αλλά είμαστε όλοι εδώ. Το έχει η μοίρα μας, μέσα από δυστυχία να γινόμαστε καλύτεροι. Η ΑΕΚ απόψε συναντά την ιστορία της, ιδρύεται ξανά. Σε δύο χρόνια εδώ θα γιορτάσουμε 100 χρόνια ιστορίας», ανέφερε αρχικά.

«Αυτή τη μεγάλη ιστορική επιβεβαίωση δεν τη ζούμε όσοι βρισκόμαστε απόψε εδώ και απολαμβάνουμε τις στιγμές. Δεν τη ζουν όσοι τη βλέπουν από τα σπίτια τους, μαζί μας από ψηλά είναι οι ιδρυτές μας. Όλοι όσοι πότισαν με ιδρώτα αυτό το γήπεδο. Κάπου εδώ δίπλα μας είναι και ο Στέλιος Σεραφείδης. Η ψυχή του θα ζει αιώνια σε κάθε γωνιά του γηπέδου. Δικαιωμένοι μας θωρούν από ψηλά οι πατριάρχες μας, ο Νίκος Γκούμας και ο Λουκάς Μπάρλος. Οι πατεράδες μας που μας πήραν από το χέρι και μας κληροδότησαν το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Τα αδέρφια μας που δεν πρόλαβαν να ζήσουν αυτό το όνειρο είναι εδώ μαζί μας. Χαίρονται και δακρύζουν μαζί μας. Εδώ μπαίνουν τα ισχυρά θεμέλια για τα μεγάλα που έρχονται. Εδώ θα δημιουργηθούν οι νέες γενιές ΑΕΚτζήδων, εδώ θα μάθε όλος ο πλανήτης τις αρχές και τα ιδανικά που πρεσβεύει η ομάδα», πρόσθεσε.

«Οι δυσκολίες ήταν αμέτρητες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που δεν κουράστηκε να με ακούει τόσα χρόνια. Ό,τι του ζήτησα το έκανε πράξη. Ήταν όνειρο ζωής για όλους μας να γίνει το νέο γήπεδο σε αυτόν τον χώρο. Έχω μάθει στη ζωή μου να τηρώ τις υποσχέσεις μου. Η Αγια-Σοφιά είναι ένα κέντρο μνήμης, ιστορίας και πολιτισμού. Θα υπάρχει το μουσείο προσφυγικού ελληνισμού, όπου τα ελληνόπουλα, ανεξάρτητα από ομάδα, θα μπορούν να μάθουν τα πάντα. Οι φίλοι της ομάδας μας θα περνούν από τις 45 πύλες που έχουν ονόματα από τις πατρίδες των προγόνων μας. Δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες, αλλά αλησμόνητες πατρίδες. Το γήπεδό μας είναι μια πατρίδα μέσα στην πατρίδα. Το γήπεδο αυτό είναι φυλαχτό που θα κουβαλά ο κάθε ΑΕΚτζής πάνω του. Η ΑΕΚ πλέον έχει και πάλι θεμέλια, έχει τα πιο ισχυρά θεμέλια. Πλέον δεν έχει ανάγκη κανέναν, μόνο τον κόσμο της, τον μόνο σταθερό εγγυητή. Ανήκει στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας. Έχει πάντα έναν τοποτηρητή, έναν ακοίμητο φρουρό για να μην πέσουν ποτέ αυτά τα τείχη, τον δικέφαλο αετό που στέκεται αγέρωχος. Αυτό το γήπεδο δεν χρωστά πουθενά, ούτε ένα ευρώ», συνέχισε.

«Θέλω να ευχαριστήσω τρεις ανθρώπους που έκαναν τα ακατόρθωτα. Τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, που αφαιρώντας τις όποιες κομματικές παρωπίδες αγκάλιασε ένα έργο που είναι ο ναός του ελληνισμού και της προσφυγιάς. Ο ΟΠΑΠ αποτέλεσε τον κύριο υποστηρικτή της βοήθειάς του από το 2013, είναι χαρά μας που έχουμε το όνομά του. Θέλω να ευχαριστήσω τον ιδιοκτήτη του, μας έδειξε αγάπη και ζεστασιά. Να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και τους πολίτες που ανέχτηκαν με υπομονή τα έργα. Να ευχαριστήσω και εσάς που στηρίξατε τις προσπάθειές μας για την αναγέννηση της ομάδας μας. Χωρίς εσάς δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε αυτό το γήπεδο», τόνισε και κατέληξε: «Τιμή και δόξα στην ΑΕΚ, ζήτω η ΑΕΚ».

ΑΕΚ: Η ιστορική αναδρομή και το βίντεο για τους νεκρούς της
Δύο φοβερά βίντεο κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της OPAP Arena, προκάλεσαν συγκίνηση στους χιλιάδες οπαδούς της ΑΕΚ που παρακολουθούν την εκδήλωση.Στο πρώτο από αυτά, η ΑΕΚ έκανε μία ιστορική αναδρομή με τις σημαντικές στιγμές της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπου μίλησαν και θρυλικές μορφές της Ένωσης.

Ακολούθησε ένα βίντεο με τους νεκρούς του «Δικεφάλου», σπουδαίες φυσιογνωμίες που συνέδεσαν το όνομά τους με την ομάδα, αλλά δεν πρόλαβαν να δουν το νέο γήπεδο της αγαπημένης τους ΑΕΚ.

Τα ονόματα που τιμήθηκαν:

  • Κώστας Βουτσάς
  • Παντελής Αθηνής
  • Δήμος Βερούκας
  • Ανέστης Βλάχος
  • Κωνσταντίνος Γενεράκης
  • Θέμης Γύπαρης
  • Γιώργος Δαλακούρας
  • Μάνθος Καπίρης
  • Κώστας Κουδουνάς
  • Αντώνης Λιβάνης
  • Παντελής Παντελίδης
  • Νίκος Παρίσης
  • Ζακ Πιπερίδης
  • Ανέστης Πρίφτης
  • Μιχάλης Τροχανάς
  • Κώστας Φουρνάρος
  • Εβίτα Φύτρου
  • Στέλιος Σεραφείδης

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

12 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

21 ώρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

22 ώρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

22 ώρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

1 ημέρα ago