ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το πρόγραμμα της Φόρμουλα 1 για το 2023

Ιδού το νέο πρόγραμμα με τους 24 αγώνες και τις ημερομηνίες τους – αριθμός που συνιστά νέο ρεκόρ. 

Βγαίνει δυστυχώς η Γαλλία και το Πωλ Ρικάρ, ενώ νέοι είσοδοι είναι αυτές της Κίνας (που επιστρέφει έπειτα από κάποια χρόνια), του Κατάρ και του Λας Βέγκας. 

Όπως συνηθίζει, η Formula 1 ανακάτεψε τα σχέδια πολλών άλλων διοργανώσεων με την ανακοίνωση του προγράμματός της, δείχνοντας ότι έχει το «χρυσό πάσο»  που της δίνει πρώτη προτεραιότητα για κάθε αγώνα που θέλει να διοργανώσει. Φυσικά, αναφερόμαστε στο πρωτάθλημα Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS και πιο σημαντικό αγώνα του, στη Spa του Βελγίου. Η διοργάνωση είχε ανακοινώσει από πολύ νωρίτερα ότι θα κάνει τον αγώνα της στο Βέλγιο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, όπως άλλωστε συνηθίζεται για τις 24 ώρες του Spa από το 1953! Όπως είναι αναμενόμενο, η Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS αναγκάστηκε να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα

Η μεταγραφολογία στη Φόρμουλα 1

Η πρώτη μεγάλη ως γνωστόν μεταγραφή στη Φόρμουλα 1 για το 2023 είναι η άφιξη του πρωταθλητή της F2, Όσκαρ Πιάστρι στη McLaren Mercedes στη θέση του Ρικιάρντο, όπου θα πλαισιώσει τον Νόρις. 

Για τον Ρικιάρντο με τη σειρά του, ακούγεται ότι ενδεχομένως θα πάει στη Haas Ferrari όπου θα πλαισιώσει τον Κέβιν Μάγκνουσεν και θα αντικαταστήσει τον Μικ Σουμάχερ. 

 Μια “τρελή” φήμη από τη Γαλλία θέλει το μέλλον του γιου του μεγάλου Μίκαελ να μην έχει τελειώσει από τη Φόρμουλα 1, και να αντικαθιστά τον Αλόνζο στην Alpine στο πλευρό του Οκόν, αν και φαβορί η αλήθεια πως είναι για την κενή θέση στη γαλλική ομάδα ο Γκασλί από την Alpha Tauri. Ο Αλόνζο αντικαθιστά ως γνωστόν τον Φέτελ που αποχωρεί από την Aston Martin και τη Φόρμουλα 1 εν γένει στο τέλος της χρονιάς. 

Με μεγάλες αξιώσεις κοιτάζει προς ένα μόνιμο μπάκετ στην F1 και ο Ντε Βρις που τερμάτισε ένατος στη Μόντσα με τη Williams Mercedes, ενώ ο Κινέζος Ζου μάλλον θα παραμείνει στην Alfa Romeo στο πλευρό του Μπότας, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. 

hlektragr

Recent Posts

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής ανεγνώσθησαν σήμερα στον Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων…

16 ώρες ago

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Τελετή του Αγίου Φωτός – Πώς θα μεταφερθεί στην Ελλάδα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας θα σταλεί…

17 ώρες ago

3 τόνοι κρέατα και 8 τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν από την «Θεοπροσφορά» ενόψει της εορτής του Πάσχα

«Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», από την 1η Απριλίου 2024 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024,…

18 ώρες ago

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, 1 Μαΐου…

18 ώρες ago

Μεγάλη Παρασκευή: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου – Κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται…

18 ώρες ago

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αττική Οδό μετά από τροχαίο, μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στους δρόμους της Αττικής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των…

18 ώρες ago