ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιουρόπα Λιγκ: Ώρα… αντεπίθεσης και πρόκρισης για Ολυμπιακό

Με ένα βουνό προβλήματα ταξίδεψε στην Μπρατισλάβα ο Ολυμπιακός. Ο Κάρλος Κορμπεράν καλείται να αποδείξει πόσο καλός καπετάνιος είναι στη… φουρτούνα.

Νοκ άουτ με τραυματισμό έχουν τεθεί οι Βρσάλικο, Παπασταθόπουλος, Ροντρίγκες, Ανδρούτσος, Αμπουμπακάρ Καμαρά (δεν μπήκε στη λίστα), δεν θα παίξει και ο Μαντί.

Επίσης δεν είναι 100% έτοιμοι ο Μανωλάς που προπονήθηκε, αλλά προέρχεται από μακρά απουσία, και ο Μασούρας, που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη χθεσινή προπόνηση.

Το σημερινό ματς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (21.30 Cosmote Sport1), η ρεβάνς του 1-1 στο Φάληρο, είναι παιχνίδι για γερά… στομάχια.

Οι «ερυθρόλευκοι» αισθάνονται πίεση και ένας δεύτερος συνεχόμενος αποκλεισμός (και μετάβαση στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ) θα κλυδωνίσει ακόμα περισσότερο την ομάδα.

Η πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (περιμένει ήδη ο Απόλλωνας Λεμεσού) θα φέρει ηρεμία, την οποία έχει ανάγκη ο νέος προπονητής.

Ο Κορμπεράν δήλωσε έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση και μάλιστα χθες, μιλώντας στους δημοσιογράφους, βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει την επιθυμία του και να περιγράψει το τεράστιο κίνητρό του να οδηγήσει τον Ολυμπιακό ψηλά στην Ευρώπη.

Ο Κορμπεράν μίλησε ξεκάθαρα για ματς-τελικό που κρίνει το μέλλον των δύο ομάδων στη διοργάνωση. «Ευθύνη μου είναι και το συναισθηματικό κομμάτι. Ο συναισθηματικός παράγοντας, η ανταγωνιστικότητα μεταξύ των παικτών στο γήπεδο θα παίξουν σημαντικότερο ρόλο από οποιαδήποτε τακτική», ξεκαθάρισε. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει με θάρρος και οργάνωση για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Δούλεψε πολύ στην ψυχολογία των παικτών τελευταία και περιμένει να δει ηγετικές προσωπικότητες σήμερα στο γήπεδο. Το βράχο στην άμυνα Σισέ. Τον ακαταπόνητο και ουσιαστικό Ρέαμπτσιουκ. Τον ακούραστο και αλάνθαστο Εμβιλά, τον «killer» Ελ Αραμπί.

Πιθανότερη ενδεκάδα είναι: Βατσλίκ, Αβιλα, Μπα (ή Μανωλάς), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Ζινκερνάγκελ, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί.

Ο τεχνικός της Σλόβαν, Βλάντιμιρ Βάις, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για την ενδεκάδα. Τόνισε ότι η ομάδα του θα είναι πιο επιθετική σήμερα από ό,τι στο Καραϊσκάκη και έτοιμη να δώσει τέλος στη στατιστική που θέλει τη Σλόβαν να φέρνει καλύτερα αποτελέσματα εκτός έδρας. Λόγω τιμωρίας από την UEFA στην εξέδρα των οργανωμένων θα κάτσουν παιδιά έως 14 ετών.

>>ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ

 Αισιοδοξία για θετική έκβαση στο θέμα του Ντε Λα Φουέντε

Στα μεταγραφικά, αναμένεται από… ώρα σε ώρα η απόφαση του Ντε Λα Φουέντε. Ο Ολυμπιακός τα έχει βρει σε όλα με Μαρσέιγ και παίκτη, αλλά ο Αμερικανός εξτρέμ δέχεται πίεση και από την Μπεσίκτας.

 

Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα κλείσει θετικά η υπόθεση. Στη Γαλλία αναφέρουν ότι γίνεται μάχη ανάμεσα σε Μπεσίκτας και Ολυμπιακό. Πάντως ο ίδιος ο Ντε Λα Φουέντε έχει πει ότι θα αποφασίσει άμεσα. Ισως παίξει ρόλο η πρόκριση του Ολυμπιακού σήμερα.

 

Συνεχίζονται οι επαφές και με την πλευρά του Τέγιο, μια σαφώς πιο δύσκολη περίπτωση. Ο ελεύθερος, και γι’ αυτό ελκυστικός Ισπανός εξτρέμ ζυγίζει όλες τις προτάσεις που έχει στα χέρια του.

Οι Πειραιώτες μιλούν μαζί του και θεωρούν ότι έχουν καλές πιθανότητες. Για τον Κογιάδο, προέκυψαν νέα εμπόδια. Η Ελτσε θέλει τον 21χρονο κεντρικό μέσο και ο Τσάβι προτιμά η Μπαρτσελόνα να τον δανείσει σε ισπανική ομάδα για να τον παρακολουθεί ευκολότερα, αλλά και για να αγωνίζεται σε ανώτερο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός πάντως παλεύει την περίπτωσή του.

Στην Ιβηρική ανέφεραν χθες ότι η πλευρά του Κογιάδο θα έχει σήμερα συνάντηση με τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα για να βρεθεί λύση στο θέμα του και ότι ο Ολυμπιακός αποτελεί έναν πιθανό προορισμό του.

Η Λιλ ετοιμάζει πρόταση για τον Μαντί Καμαρά, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται στη Γαλλία.

Υπάρχει κενό στο ρόστερ στη θέση του Αφρικανού και η Λιλ ρώτησε τον Ολυμπιακό για τα οικονομικά μεγέθη της μεταγραφής.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

1 ημέρα ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago