ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Στέλεχος του Τραμπ ζητά να παίξει ο Σέρβος τενίστας στο US Open

Ο Ρίτσαρντ Γκρένελ καλεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέπει στον ανεμβολίαστο Τζόκοβιτς να παίξει στο US Open – Οι Καναδοί με δηλώσεις τους βάζουν φρένο στη συμμετοχή του Σέρβου στο Masters του Μόντρεαλ

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ με θέμα τη συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο US Open το οποίο αρχίζει στις 29 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη.

Ο Σέρβος που παραμένει ανεμβολίαστος δεν μπορεί να εισέλθει στις ΗΠΑ για να αγωνιστεί στο Grand Slam όπως συνέβη και πριν από λίγους μήνες στο Μαϊάμι και στη Φλόριντα.

Η νομοθεσία απαγορεύει σε ανθρώπους που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού να περάσουν τα σύνορα των ΗΠΑ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει δηλώσει μετά από το Wimbledon: «Δεν έχω εμβολιαστεί και δεν σκοπεύω να εμβολιαστώ, οπότε τα μόνα καλά νέα που μπορώ να έχω είναι να αλλάξει η νομοθεσία, ή να λάβω μια εξαίρεση και να πάρω την πράσινη κάρτα, οτιδήποτε μπορεί να με βάλει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν γνωρίζω, δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστικό να πάρω εξαίρεση. Είναι μια πιθανότητα, αλλά δεν ξέρω αν θα συμβεί».

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχεται πιέσεις από πολιτικούς και γερουσιαστές προκειμένου να γίνει μια εξαίρεση στην υπόθεση Τζόκοβιτς αλλά φίλος του Ντόναλντ Τραμπ και βασικό στέλεχος του πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της συμμετοχής του.

Ο Ρίτσαρντ Γκρένελ που υπήρξε πρέσβης των ΗΠΑ στη Γερμανία αλλά και διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ τόνισε για το θέμα: «Το US Open ενεργεί φτηνά όταν αποκλείει έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο».

Ο Γκρένελ ήταν επίσης ειδικός Προεδρικός απεσταλμένος για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου το 2019.

Μπλόκο από τους Καναδούς

Πριν από το US Open το σπουδαιότερο τουρνουά θα κάνει πρεμιέρα στις 8/8 στο Μόντρεαλ και είναι το Rogers Cup. Το Masters του Καναδά που έχει κερδίσει 4 φορές ο Τζόκοβιτς δεν θα επιτρέψει τη συμμετοχή του ανεμβολίαστου Νόλε!

Ο διευθυντής του τουρνουά, Γιουτζίν Λαπιέρ, τόνισε: «Είτε η καναδική κυβέρνηση θα αλλάξει τους κανόνες σχετικά με το εμβολιασμό ή θα σηκώσει τα μανίκια του και θα κάνει το εμβόλιο. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι κανένα από αυτά τα σενάρια είναι ρεαλιστικά».

Θέση πήρε και ο υπουργός Υγείας του Καναδά, Ζαν Ιβς Ντουκλό: «Οι κανόνες ισχύουν για όλους. Υπάρχουν κάποιες μικρές εξαιρέσεις, αλλά οι κανόνες ισχύουν για όλους. Η πανδημία της covid-19 δεν έχει τελειώσει ακόμη».

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

1 ημέρα ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago