ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Το μήνυμα του Λευτέρη Αυγενάκη – «Είναι τιμή και ευθύνη να μιλούν οι ξένοι για τη διοργάνωση»

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Η 3η Ιουνίου έχει καθιερωθεί διεθνώς ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, γνωστός λάτρης του συγκεκριμένου μέσου, είχε έναν επιπλέον λόγο να γιορτάζει: ένα δώρο που του πρόσφερε η Trek Segafredo (η πρώτη επαγγελματική ομάδα κατηγορίας World Tour που επισκέφθηκε ποτέ τη χώρα μας για να αγωνιστεί), μία φανέλα υπογεγραμμένη από όλους τους αθλητές της που αγωνίστηκαν στον φετινό Γύρο Ιταλίας.

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ο Λευτέρης Αυγενάκης σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρεται στα σημαντικά βήματα που έγιναν τον τελευταίο χρόνο, για την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην Ελλάδα ως άθλημα, αλλά και του ποδηλάτου ως μέσου ψυχαγωγίας, άσκησης και βιώσιμης κινητικότητας. Αναλυτικά, ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογραμμίζει:

«Πρώτα γνώρισα από πολύ κοντά το πάθος και τη δίψα πολλών για το ποδήλατο και τα ποικίλα οφέλη του, ανεβοκατεβαίνοντας τον Υμηττό στην επιτυχημένη προσπάθεια του Takis Xouris να γραφτεί η Ελλάδα στα ρεκόρ του Βιβλίου Γκίνες.

Κατόπιν, άκουσα τον θρύλο του αθλήματος, Mark Cavendish και τον Έλληνα προπονητή του, Βασίλη Αναστόπουλο, να μου προτείνουν την εκ νέου διοργάνωση του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας για την ανάπτυξη ποδηλατικής συνείδησης στη χώρα μας και την περαιτέρω διεθνή προβολή της.

Πέρυσι –ακριβώς τέτοια ημέρα- με την ιδέα να έχει αρχίσει να σχηματοποιείται, κάναμε μαζί με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά, μεταξύ άλλων, μια συμβολική ποδηλατάδα στα πρώην Βασιλικά Κτήματα στο Τατόι και πρωτείπαμε δημόσια για την αναβίωση του Γύρου Ελλάδας, υποσχόμενος έναν αγώνα αντάξιο των αντίστοιχων Γύρων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Φτιάξαμε την Cycling Greece, συμφωνήσαμε με τη Διεθνή Ομοσπονδία, συνεργάστηκαν όλες οι δυνάμεις του αθλήματος και ο ΔΕΗ International Tour of Hellas όχι μόνο αναβίωσε την εβδομάδα μετά το Πάσχα από την Κρήτη έως την Ήπειρο με εξαιρετική επιτυχία, αλλά έθεσε και πολύ ψηλά τον πήχη:

Διαφήμισε τη χώρα μας και τις ομορφιές της σε όλο τον κόσμο μέσω των μεταδόσεων από τα σπουδαία διεθνή τηλεοπτικά μέσα, ενώ έδωσε και το μήνυμα της χρήσης του ποδηλάτου στην κοινωνία, σε μικρούς και μεγάλους.

Σήμερα, η αναγνώριση είναι ξεχωριστή: Έχει άλλη αξία όταν το επιβεβαιώνουν οι αθλητές και οι ομάδες από το εξωτερικό, με διεθνείς εικόνες, εμπειρίες και επιτυχίες σε αντίστοιχες διοργανώσεις.

Μια εξ αυτών, η κορυφαία Trek Segafredo, η πρώτη ομάδα κατηγορίας World Tour που επισκέφθηκε ποτέ τη χώρα μας για να αγωνιστεί, μου προσέφερε μια φανέλα με τις υπογραφές όλων των αθλητών της που μόλις ολοκλήρωσαν τον Giro d’ Italia 2022.

Είναι ξεχωριστή τιμή για μένα, την Cycling Greece και όλους όσοι κοπίασαν για να μιλάνε με τόσο καλά λόγια (και έργα) οι απαιτητικοί ξένοι για τη διοργάνωσή μας. Κι ευθύνη για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ποδηλασίας ως άθλημα, αλλά και του ποδηλάτου ως μέσου ψυχαγωγίας, άσκησης και βιώσιμης κινητικότητας στη χώρα μας».

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

22 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

1 ημέρα ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

1 ημέρα ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

1 ημέρα ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

1 ημέρα ago