ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευρωλίγκα-Ολυμπιακός: Τα δύο σημεία που θα κάνουν τη διαφορά στο φάιναλ φορ

Δύο συν ένα είναι τα κομβικά σημεία του αυριανού ημιτελικού του Φάιναλ Φορ μεταξύ του Ολυμπιακού και της Αναντολού Εφές, όπως προκύπτουν από την ανάλυση που κάνει για τον «Ελεύθερο Τύπο» ο Χρήστος Μαρμαρινός, μέλος του τεχνικού επιτελείου των «ερυθρολεύκων» για 14 χρόνια (2004-18) με συμμετοχή στις κατακτήσεις των τίτλων της Ευρωλίγκας του 2012 και του ’13 και ομοσπονδιακός προπονητής του Κοσόβου από τον Φεβρουάριο του 2020.

 

Ο Μαρμαρινός ασχολείται πολύ, στο πλαίσιο του σκάουτινγκ, με τη διαχείριση των στατιστικών δεδομένων, συνεπώς οι εκτιμήσεις του για την αυριανή αναμέτρηση στη «Stark Arena» του Βελιγραδίου προκύπτουν και από την ανάλυση των αριθμών.

«Οι δύο ομάδες, αν και δεν φαίνεται πολύ με “γυμνό” μάτι, μοιάζουν, έχουν κοινά στοιχεία», είναι η άποψη του 45χρονου κόουτς, που εξηγεί: «Τόσο ο Ολυμπιακός με τους Τόμας Γουόκαπ, Κώστα Σλούκα και Τάιλερ Ντόρσεϊ όσο και η Αναντολού Eφές με τους Σέιν Λάρκιν, Βασίλιε Μίτσιτς, Ροντρίγκ Μπομπουά έχουν πολύ ικανά γκαρντ με την μπάλα. Εχουν, επίσης, ικανοποιητικούς σουτέρ και βοηθητικούς ψηλούς».

Ενα κομβικό σημείο που είναι κοινό και για τις δύο ομάδες είναι το σουτ, κυρίως τρίποντο, από κατάσταση σποτ απ (εν στάσει)», επισημαίνει ο Μαρμαρινός και συνεχίζει: «Σε αυτό τον τομέα οι δύο ομάδες έχουν διακυμάνσεις, δεν είναι σταθερές. Ο Γερμανός ύψους 2μ.21 Τίμπορ Πλάις δεν αγωνίζεται ως κλασικός σέντερ και σουτάρει τρίποντα. Εάν ευστοχήσει είναι σημαντικό για την Αναντολού Εφές. Για την πλευρά του Ολυμπιακού είναι κομβικό εάν ο Σακίλ ΜακΚίσικ ευστοχήσει έξω από τα 6,75 μέτρα. Θα είναι κάτι έξτρα στο παιχνίδι του.

«Είναι σημαντική συνεπώς η ευστοχία παικτών που δεν είναι πάντα εκεί για να σουτάρουν», υπογραμμίζει.

«Η Εφές χρησιμοποιεί πολύ το παιχνίδι isolation, την απομόνωση δηλαδή του Λάρκιν ή του Μίτσιτς, προκειμένου να παίξουν “ένας εναντίον ενός”», τονίζει ο ομοσπονδιακός προπονητής του Κοσόβου και εξηγεί: «Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει προβλήματα στην κάλυψη στο “ένας εναντίον ενός παιχνίδι” και το είδαμε στην προημιτελική σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με αντίπαλο τη Μονακό, η οποία, επίσης, χρησιμοποιεί πολύ τις απομονώσεις.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έχει τον Μουσταφά Φαλ στη θέση “πέντε”, που είναι πιο επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας του σε σχέση με τους ψηλούς της Eφές», σημειώνει ο Μαρμαρινός.

hlektragr

Recent Posts

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024 και αναμένεται να…

24 λεπτά ago

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

2 ώρες ago

Πυροβολισμοί με νεκρό στο Μαρούσι: Πώς έγινε η συμπλοκή

Φονικός διαπληκτισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι, με…

3 ώρες ago

Κόρινθος: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη, χθες (26.4.2024) το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας, 17χρονος ημεδαπός,…

3 ώρες ago

Στη Σούδα το αεροπλανοφόρο Eisenhower

Στη Σούδα κατέπλευσε νωρίς το πρωί το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο “USS Dwight D. Eisenhower”. Το…

3 ώρες ago

Κυριακή των Βαΐων: Ανοιχτά καταστήματα – Σε ισχύ το πασχαλινό ωράριο

Ανοικτά θα είναι τα μαγαζιά, σήμερα Κυριακή των Βαΐων, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου για…

3 ώρες ago