ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευρωλίγκα: Μία νίκη μακριά από το Final Four ο Ολυμπιακός – Επικράτησε στο Μονακό

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο μπρέικ της Μονακό στο Game 2 και πήρε μεγάλη νίκη στη Salle Gaston Medecin, με τον Σλούκα να έχει 21 πόντους (με 5/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 5/6 βολές) και τον Βεζένκοβ να ακολουθεί με 17 πόντους (με 2/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 7/8 βολές συν 9 ριμπάουντ).

 

Οι ερυθρόλευκοι είναι πλέον μπροστά στη σειρά με 2-1 και απέχουν μία νίκη από την πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου. Το ματς κρίθηκε στις βολές καθώς στο τελευταίο ενάμιση λεπτό όμως, οι ερυθρόλευκοι είχαν 8/8 από την γραμμή με Γουόκαπ, Βεζένκοβ και Σλούκα να κάνουν το απόλυτο!

Την Παρασκευή (29/4), στις 22:00, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την ευκαιρία, με μία ακόμη νίκη, στο Μονακό, να κάνουν το 3-1 και να «σφραγίσουν» το εισιτήριο για το φάιναλ φορ. Στη χειρότερη περίπτωση που ηττηθούν, θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία, μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Ουόκαπ πήρε τη θέση του Παπανικολάου που έπαιζε με 4 φάουλ. Ο Ντόρσεϊ ανέβασε το σκορ για τους Πειραιώτες (77-79), αλλά έκανε παρακινδυνευμένο λέι απ αμέσως μετά, αστόχησε και ο Λι με τρίποντο αμέσως μετά έδωσε το προβάδισμα στη Μονακό (80-79). Ο Βέστερμαν έκανε φάουλ στον Ουόκαπ κι εκείνος ήταν εύστοχος (80-81). Ο Βεζένκοφ πήρε το 5ο φάουλ του Τζέιμς με 2/2 βολές διαμόρφωσε το 80-83, στα 35 δεύτερα. Νέο φάουλ από τη Μονακό, αυτή τη φορά από τον Λι και για μία ακόμη φορά ο Ουόκαπ δεν λάθεψε (80-85), με 10 δεύτερα εναπομείναντα χρόνο. Όμως, στην επόμενη επίθεση των Μονεγάσκων, η μπάλα κατέληξε στον Μπέικον που με ένα μεγάλο σουτ έξω από τα 6.75 έριξε τη διαφορά στο καλάθι για τη Μονακό (83-85). Απέμεναν 6 δεύτερα για τον Ολυμπιακό. Στα σίγουρα χέρια του Σλούκα η μπάλα μετά την επαναφορά, με τον Μπέικον να τον σταματά με φάουλ στα 3 δεύτερα. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού έκανε αυτό που έπρεπε, πέτυχε και τις δύο βολές (83-87). Ο Μπέικον αστόχησε στο σουτ τριών πόντων και ο Ολυμπιακός είχε πάρει πίσω το πλεονέκτημα έδρας και με 2-1 μπορούσε να είναι πιο αισιόδοξος για μία νίκη στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια και… μία απόβαση στο Βελιγράδι.

hlektragr

Recent Posts

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

  Καιρός: Η πρόγνωση για Σάββατο και Κυριακή Σάββατο 18/5 Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία…

9 ώρες ago

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες…

9 ώρες ago

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό Αλεποχωρίου – Ψάθας

Καθίζηση του οδοστρώματος και κατολισθήσεις βράχων, οδήγησαν την Τροχαία Αττικής στην απόφαση για πλήρη διακοπή…

9 ώρες ago

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

9 ώρες ago

MyCoast: Σχεδόν 14.000 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή – Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες φτάνουν τις 500

Περίπου 14.000 πολίτες κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών…

10 ώρες ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

10 ώρες ago